Dit heb ik geleerd bij mijn nieuwe job | Leuke Lijstjes

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik eind februari ben begonnen als administratief medewerker bij de provincie Gelderland. Nu is er regelmatig tegen mij gezegd dat ik eens stil moet staan bij de zaken die ik heb geleerd in deze maanden. Vooral hoe goed ik ben gegroeid. En dat niet alleen in omvang. Daarom maak je in deze blog voor het eerst kennis met leuke lijstjes. Ik deel in deze blog 5 zaken die ik heb geleerd bij mijn nieuwe job.

Het lijstje van vijf wat ik heb geleerd

 1. Zo leerde ik en iedere dag weer opnieuw om initiatief te tonen om anderen te laten zien wat ik kan. Dit heeft geresulteerd in dat ik zelf mijn mail kan verwerken. Maar ook dat ik van anderen opdrachten kan overnemen.
 2. Ik heb geleerd om mij te verdiepen in de stof wat van mij nodig is. Zo begin ik de ochtend met het lezen van de mail. Dat zijn er soms wel 50 stuks op een dag!
 3. Ik heb mij ingezet om flexibel om te gaan. Al dienen de randvoorwaarden om te kunnen werken door mijn autisme wel in orde te zijn.
 4. Door het contact met collega’s kan ik mij socialer opstellen. Dat vind ik prettig, want ik praat graag. Zo hebben collega’s mij laten inzien dat dit ook werken is en niet alleen hetgeen wat je vast kan pakken.
 5. Bellen! Zeg het maar niet, maar het lukt steeds beter. Mensen hebben zelfs niet eens door dat ik het spannend vind. Al gaat het ook heel goed. Zo heb ik een aantal directe collega’s gebeld en mijn jobcoach.

Dat zijn nog eens een aantal punten hé! Dan kan ik nu zeggen dat ik trots op mijzelf ben. Applaus. Natuurlijk zijn er nog altijd leerpunten. Maar daar ga ik voor.

Wat heb jij geleerd door te werken?

Photo by rawpixel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

9 Comments

 1. Eva schreef:

  Dat zijn mooie dingen die je geleerd hebt en daar kan je echt trots op zijn!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat leuk dat je zoveel dingen hebt geleerd van je werk!

 3. Je hebt mooie dingen geleerd! Ik heb vooral geleerd initiatief te durven nemen.

 4. Dhini schreef:

  Wat leuk en goed zeg dat je zoveel mooie dingen geleerd.

 5. Macblogster.nl schreef:

  Wat goed dat je documenteerd. Dit zal je helpen bij het bijhouden van je ontwikkeling en mogelijk het formuleren van nieuwe ontwikkelpunten. Slim.
  Ook altijd handig om te gebruiken wanneer je je cv wilt updaten.

 6. Kreanimo schreef:

  Fijn dat je zoveel leerde op je nieuwe job!

  Ik heb geleerd om ‘neen’ te zeggen als het echt te veel wordt! Een hele belangrijke!

 7. Van elke baan leer je weer, vroeger heb ik door mijn bijbaantjes echt geleerd om mensen aan te spreken. om bijv in een winkel om een andere maat zelf te vragen als tiener. dat durfde ik eerst niet.

 8. Eke schreef:

  Ik vind het tof in te lezen hoe je groeit in je baan en dat je de mogelijkheid krijgt. Het is gewoon fijn dat je ondanks je beperking (eigenlijk een rotwoord) toch bij een organisatie mee kan komen. En wat is de lay out van je site mooi geworden!

 9. Jamey schreef:

  Wat goed dat je zo veel geleerd hebt van je nieuwe job!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *