Written by 14:00 Leuke Lijstjes • 3 Comments

Dragen van een mondkapje en de voordelen daarvan

dragen van een mondkapje

Mondkapjes vliegen de deur uit. Vooral toen er werd aangekondigd dat treinreizen mogelijk werd, maar alleen als jij een mondkapje draagt. De mondverstikkers waren binnen no-time te verkrijgen bij allerlei winkels. De HEMA, Kruidvat, Etos, supermarkten en zelfs een keer gezien bij een fietsenmaker. Daar hing een aanbieding, zoiets als: fiets veilig en gezond, twee mondkapjes voor €7,99. Naast wc-papier is deze bescherming wellicht het best verkochte artikel van 2020. Dat zou mij niet verbazen. En hoewel het minder ruimte geeft om goed te kunnen ademhalen, denk ik ook voordelen van het dragen van een mondkapje gevonden te hebben. 

Lees meer: We discrimineren geen bomen | Column

De voordelen genummerd

  1. Een oude lap stof kun je verpesten door er een mondkapje van te maken. Zo heb je altijd je eigen en persoonlijke exemplaar beschikbaar. Je leert er meten creatief van worden en/of een naaimachine te gebruiken, want dat is me toch nog toe niet gelukt. Gelukkig, want het lijkt me een vreselijk karwei. Eigenlijk zijn dit al twee voordelen, want je komt van je oude stof af en je leert nog iets.
  2. Op de fiets met een mondkapje voor lijkt mij ideaal. De zonnebril beschermt je ogen tegen klein ongedierte, zoals fruitvliegjes en muggen. Een kapje om je mond beschermt je ook voor klustervliegen die je huig nog wel eens willen aantikken wanneer je met de fiets omlaag suist. 
  3. Iedereen draagt een mondkapje. De beelden uit China waren we vóór 2020 al gewend. Mensen uit Duitsland die naar Nederland komen, dragen ook de ademstikkers. Je haalt hen er direct uit. Stel je voor dat je de Action uitloopt en je hebt je tanden niet gepoetst die ochtend. Geen enkel probleem, want die geur blijft bij jou opgesloten zitten. 

Lees meer: Waarom wil Nederland (nog) niet aan de mondkapjes?
En nog 5 vragen.


Dit zijn voordelen van het dragen van een mondkapje waar ik heel snel aan ging denken. Helaas zijn wetenschappers het niet eens of ze daadwerkelijk helpen bij het beschermen van anderen. De meeste exemplaren zouden te dun zijn waardoor het nauwelijks tot geen bescherming biedt voor druppeltjes vanuit de luchtwegen. Toch liggen deze in de winkel, want beter iets dan helemaal niets. Toch?
Naar waarschijnlijkheid zijn het vooral de jongeren (16 t/m 27 jaar) die bang zijn om ziek te worden. Overal waar zij zijn kan alles gewoon open, want wij dragen mondkapjes!

No votes yet.
Please wait...
Close