Written by 06:08 Leuke Lijstjes • 14 Comments

Drie gebieden naar waar ik in Nederland wil trippen

Drie gebieden in Nederland

Vorige week ging mijn column over het reizen in het buitenland, maar ook in ons eigen kikkerlandje heb ik lang niet alles gezien. Daarom heb ik die gebieden opgeschreven en heb ik nagedacht waarom ik deze wil bezoeken. Ik ben uitgekomen op drie delen waar ik graag eens wil kijken. Al is het maar voor een dagje. Trippen kan in Nederland net zo goed. Toch?
De verdere tekst gaat verder onder de foto.

Drie gebieden - Biesbosch
De Biesbosch op Google Maps

De Biesbosch

Het is één van de meest gewaardeerde stukken natuur van Nederland, maar ik ben er nog nooit geweest. Ik hoorde dat je er zelfs ’s nachts mag wandelen, maar dat lijkt mij niet kunnen.
Waarom wil ik hier heen?
De foto’s zijn mooi en dat is toch het eerste waar je in deze tijden naar kijkt. Een rustig dagje varen of lekker wandelen langs oevers en polders met zoveel flora en fauna om je heen vind ik helemaal geweldig. Het beste is als je ook nog ergens kan eten. Ik krijg toch trek van het stevige wandelen. Op de website van het natuurgebied zag ik dat er verschillende wandelroutes zijn met een variatie aan afstanden. Ik ben benieuwd wat er te zien is in de Biesbosch.

Hunebedden in Drenthe

Drenthe? Kun je dat eten?
Sorry voor de mensen die in Drenthe wonen, maar daar ben ik echt al een tijd niet meer geweest. De laatste keer was het scouts zomerkamp in 2011. De provincie is natuurlijk bekend door de vele hunebedden en deze zou ik graag eens bekijken. In mijn beleving zijn het grote rotsen waarvan ik geen idee heb hoe de mensen deze op elkaar hebben kunnen krijgen. Het lijkt mij een leuk onderwerp om over te leren, want een beetje geschiedenis kan geen kwaad.  

Drielandenpunt

Er zijn echt overal websites voor. Zo heeft ook het drielandenpunt een eigen website en voor degene die topografisch niet sterk zijn aangelegd. Nederland grenst in het zuidelijkste puntje aan België en Duitsland. In een fotoalbum van vroeger zitten foto’s van mij bij deze grenzen. Ik denk dat ik mij wel een uurtje kan vermaken met het lopen tussen België, Duitsland en Nederland. Hoeveel verwisselingen van telefoonprovider zou dat opleveren? Ping, ping. Dan kun je toch zeggen dat je in vijf minuten in drie verschillende landen bent geweest. Leuk toch?

Ben jij al eens in deze drie gebieden geweest?

Drie gebieden naar waar ik in Nederland wil trippen
No votes yet.
Please wait...
Close