Written by 06:00 Leuke Lijstjes • 11 Comments

Dit is mijn favoriete muziek voor Carnaval | Leuke Lijstjes

Dit is mijn favoriete muziek voor carnaval

Over een paar weken is het carnaval! Ik vermoed dat deze blog alleen aanslaat in het zuiden van het Koninkrijk der Nederlanden, maar dat maakt mij niet uit. Carnaval is het dagenlange feest van verkleden, drinken, maar ook van nieuwe muziek uit allerlei streken. De meesten weten waarschijnlijk dat ik begin januari YouTube langs ga op zoek naar de beste muziek voor het komende carnaval. In deze blog ga ik de aandacht vestigen voor de muziek die ik al een aantal maanden luister en waar flink op geFEEST gaat worden.

Het lijstje van vijf met mijn favoriete muziek voor Carnaval

Nummer 5: Vieze Jack

Samen met de Jacketietas zijn de clips van Vieze Jack een hit met carnaval. Dit jaar zet hij een hele trein op stelten in het nummer ‘De Jack Express‘ Toen de feestzanger een aantal jaar geleden begon met Captain Jack moest ik er niets van hebben. Ik heb het nummer zelfs uit mijn playlist gehaald, maar met behulp van de clips kan ik er de humor wel van inzien.

Nummer 4: CV de Kapotte Kachels

Ik woon niet in de buurt van de Maas, maar ik vind het gewoon een heerlijk nummer om mee te roepen.

Ik schup ze allemaal terug over de Maas!

Het nummer gaat over de ‘strijd’ tussen het zuiden en de mensen uit de Randstad. Dus wees gewaarschuwd.

Nummer 3: Gebroeders Rossig

Steeds meer artikelen worden voor een leuk prijsje gekocht op AliExpress. Gebroeders Rossig hebben hier een nummer van gemaakt wat snel kan worden meegezongen. ‘Er staat weer een cadeautje voor de deur.’

Nummer 2: Veul Gère

De kapster in de clip van Veul Gère heeft een stripke veur. Dat is ook duidelijk te zien in de video. Ik vind dit een vrolijk nummer zonder gezeur en met veel humor op YouTube gezet.

Nummer 1: Lamme Frans

Woehoe! Dit is natuurlijk helemaal geen verrassing. Elk jaar wacht ik totdat de nieuwe hit van Lamme Frans verschijnt op YouTube. En dit jaar is dit ‘De Zuipschuit’. Hoe geweldig vind ik het dit jaar weer. Wat een personage. Godtegod. Benieuwd wat ik bedoel? De clip vind je hier.

Heb jij een favoriet nummer voor komend carnaval?

Dit is mijn favoriete muziek voor carnaval
No votes yet.
Please wait...
Close