Kerstmuziek van Nederlandse artiesten | Leuke Lijstjes

Over een aantal dagen is het kerst. Daarbij is muziek heel belangrijk. Daarom vind je in deze blog allemaal kerstmuziek van Nederlandse artiesten. Elk jaar komt er wel een album uit van een populaire zanger of zangeres. Zoals er vaak wordt gezegd is de keuze reuze. Ook in dit geval moet ik dit beamen. Kerstmuziek is zeer divers en dat maakt het leuk. Er zijn vrolijke nummers en meer liederen die een diepere emotionele lading teweeg brengen. Het contrast tussen Kling klokje klingeling en Driving Home For Christmas is groot. Dat vind ik althans. Maak kennis met mijn lijstje voor kerstmuziek.

Mijn lijstje met kerstmuziek van Nederlandse artiesten 

Vorig jaar op 5 december bracht Tino Martin zijn kerstsingle Kerstfeest wil ik vieren uit. In deze single laat hij weten wat het kerstfeest voor hem moet zijn. Hoe moet het voelen? Wat valt er nog te zeggen. Ik ontdekte dit nummer een paar weken terug en ik draai hem met regelmaat. 

Een ander nummer uit 2017 is Met Kerst Wil Ik Bij Jou Zijn van Jaman. De clip begint met een bekend deuntje en met een vlammend haardvuur. Het nummer is liefdevol en dat zegt iets over Jaman en hoe alleen hij is tijdens de kerstdagen.

Met de kerstdagen wil ik bij jou zijn.

Niet Kling Klokje Klingeling, maar het is John de Bever die de kerkklokken laat luiden met zijn single Kerkklokken Luiden In De Toren. Het nummer is wat traag, maar met een duidelijke betekenis. In de clip worden beelden getoond van een oudere vrouw die een kaart krijgt van haar kinderen en kleinkinderen. 

Eigenlijk wou ik dit nummer niet noemen, maar Sieneke heeft haar single Donkere Dagen speciaal opnieuw ingezongen als kerstversie. ‘Donkere dagen en eenzame nachten. Met kerst hoor je bij ons te zijn.’

De kerstsingle van dit jaar is van André Hazes. Deze Kerst Ben ik Bij Jou. Een lekker nummer op tempo waarvan de teksten rijmen. Ik heb er geen woorden voor. Deze ga ik deze kerst heel vaak luisteren. Al hoor ik ook dat mensen het niet iets voor Hazes vinden om te zingen. 

Fijne kerst

Bij deze voor jou, voor jou en voor jou een fijne kerst gewenst! Welk nummer draai jij dit jaar grijs? 

Kerstmuziek van Nederlandse artiesten 
Link: https://pixabay.com/nl/advent-zingen-sneeuw-liedjes-3639490/
No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. alexa schreef:

    Ik vind kerstnummers helemaal niet heel leuk eigenlijk en ben niet perse van de nederlandse muziek. Ben kerstnummer altijd zo zat omdat er niet echt vernieuwende dingen komen. Wel vind ik deze heel chil; santa’s comin’down the chimney

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *