Vakantievoorbereiding | Hoe doe ik dat? | Leuke Lijstjes

De vakantievoorbereiding voor mij is begonnen. Heb jij reeds jouw vakantie uitgezocht? Als je dat nog niet hebt gedaan, wees er dan snel bij! Van veel mensen heb ik te horen gekregen dat zij moeite hebben met het zoeken naar een plekje. Zowel in het buiten- als binnenland lopen de campings snel vol. De plekken zijn tenslotte ook niet te vermeerderen. In dit artikel lees je hoe ik overga tot de vakantievoorbereiding.

Het lijstje van vijf hoe ik mijn vakantie voorbereid

Waar wil ik heen?

De eerste vraag die ik mijzelf stelde is waar ik heen wou. Het buitenland zie ik nog niet als optie. Zodoende blijf ik in Nederland en heb ik in de zuidelijke provincies gekeken naar een camping. Bij mijn eerste Google-sessie kwam ik uit in Zoutelande, de bekende plaats uit een nummer van Blof. Dat was niet wat ik zocht, dus ik ging verder. Toen stond de provincie al gauw vast, want ik ga naar Brabant.

Wat zoek ik precies?

Het volgende onderdeel van de vakantievoorbereiding is wat wil ik? De keuze voor mij is sowieso gevallen op een camping. Mijn idee is namelijk om helemaal alleen in een tent een aantal dagen op dezelfde plek te verblijven. Heel spannend, maar leuk. Daarom heb ik gekozen voor een familiecamping, maar de grap is dat ik daar ook mijn eerste vakantie heb mogen vieren: in 1996.
De keuze is gevallen op een familiecamping in de regio Eindhoven. Gezelligheid is dichtbij in een bosrijke omgeving. Dat vind ik belangrijk, want ik houd van wandelingen maken.

En nu, de tent!

Wanneer je op een camping verblijft, is het wellicht handig om ergens in te slapen. De caravan lijkt mij teveel gedoe dus heb ik gekozen voor een tent. Niet zomaar één hoor, een tent die je kunt oppompen. Dat lijkt mij zo handig, omdat ik niet met tentstokken hoeft te prutsen. Dat gaat het echt niet worden. De tent die ik uitkoos is de Obelink Summer 4 Easy Air. De tent is voor vier personen, maar ik maak er alleen gebruik van. Heerlijk al die ruimte.

Zoveel spullen om te zoeken

Voordat ik wist welke tent ik ging kopen, had ik een lijst gemaakt met alle spullen die ik nodig heb op vakantie. Dat is al best veel. Niet alleen een tandenborstel, maar ook borden, bekers, bestek, pannen en een fornuis kunnen handig zijn. Dat is alleen nog maar het koken. Gelukkig kan ik een aantal praktische zaken uit de caravan van mijn ouders meenemen. Hehe. Dat krijgen zij niet meer terug :-p.

Meeneemlijst vakantie | Vakantievoorbereidingen | Hoe doe ik dat?

Wat te doen op vakantie?

Nadat alles geregeld is, wil ik natuurlijk wel iets doen op vakantie. Dat is voor mij de laatste stap. Behalve inpakken, rijden en daar aankomen dan. De vakantiepret begint voor mij nu echt. Eerst alles uitzoeken in de buurt en kijken wanneer ik waar terecht kan. Voor nu staat er op mijn lijstje een dagje naar Eindhoven en een kasteel bezoeken. Heb jij verdere ideeën?

Is jouw vakantievoorbereiding begonnen?

Ik hoor het graag!

Vakantievoorbereiding | Hoe doe ik dat?
No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. nicole orriens schreef:

  Ik vind het meteen al leuk dat je gewoon in Nederland blijft. Al die vliegvakanties schijnen ook superslecht voor het milieu te zijn. Dus dat doe je meteen al goed : )

 2. Deborah schreef:

  Niets is leuker dan de voorpret van een vakantie haha.
  Lijstje maken doe ik geregeld, zeker als we iets nieuws gaan doen of ondernemen. Altijd fijn om even een check bij de hand te hebben. (overigens ook voor de terugreis om er zeker van te zijn dat we niets vergeten zijn.) Mijn voorbereiding is begonnen in de zin van: veel naar de sportschool om de spieren vast voor te bereiden om wat komen gaat hahaha.

 3. Daisy - MBYG schreef:

  Een vakantie voorbereiden vind ik op de één of andere manier ook leuk om te doen. Opzoekwerk, hotels, … Wij weten nog niet of we op vakantie gaan dit jaar met de aankoop van ons huis nu. Maar wie weet 🙂

 4. Renata Feyen schreef:

  Daar ben ik totaal nog niet mee bezig, maar wij zijn nog maar met zijn tweetjes dus gaan we liever in het najaar 🙂

 5. Kreanimo schreef:

  Wij twijfelen dus nog…
  We zouden graag naar de UK gaan, maar ja die Brexit! Pffffff

  Dus misschien gaan we maar richting Rome of zo…

 6. Girls-Things schreef:

  Wij hebben de zomervakantie al geboekt. Ik ben nu stiekem al wel aan het bedenken wat ik allemaal mee ga nemen, haha.

 7. Nadia schreef:

  Wij gaan sowieso lekker naar de camping (seizoensplaats) en misschien nog ergens een weekje naar de zon!

 8. Sanne schreef:

  Ik ben ook bezig om mijn vakantie voor te bereiden. Leuk hé om met een tent op reis te gaan. 😉

 9. Danielle schreef:

  Ik ben wat betreft vakantie niet zo van het voorbereiden, dat is wel de intentie maar ik stel dat altijd zo lang uit dat ik de laatste dag alles wat ik nodig denk te hebben in tassen gooi en in de auto leg haha

 10. Sarah schreef:

  Jaa! Heerlijk om vakanties voor te bereiden. Ik doe dat enorm graag. Lijstjes maken, de planning uitwerken,… . Zo fijn om mee bezig te kunnen zijn. Ik vind het overigens ook leuk dat je in Nederland blijft. Ik wil ook wat vaker toerist proberen te zijn in eigen land. Ook hier zijn enorm veel leuke en mooie plekjes die ik nog moet ontdekken! Ik vergeet dat weleens… .

 11. Jouvence.nl schreef:

  Liefde voor lijstjes, haha! Kamperen is leuk 🙂 Wij zijn nog niet bezig met het plannen van een vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *