Mijn top vijf cabaretiers | Leuke Lijstjes

Lachen is het gezondste wat er is. Een dosis humor is fijn voor elke dag. Of de zon nu wel of niet schijnt. Het is ook één van de gewaardeerde eigenschappen in een relatie. Een partner die dezelfde humor als jou heeft, maakt de dag vrolijker. Humor is persoonlijk en niet iedereen vindt hetzelfde grappig. In dit leuke lijstje geef ik je mijn top vijf cabaretiers. Lees je mee met wie ik grappig vind?

Mijn top vijf cabaretiers

  1. Tineke Schouten

Op het moment dat zij op het toneel verschijnt, moet ik al lachen. Haar sketches zijn extreem grappig, ook al lijkt het iets simpels. De onderwerpen zijn op straat te vinden en dat maakt dat het zo aanslaat. Mijn favorieten karakters zijn Bep Lachebek en Oma Oortjes.

  • Youp van ’t Hek

Bij Van ’t Hek gaat het niet om de karakters die hij nadoet, want dat doet hij niet. De woordgrappen en de timing van zijn spreken en mimiek laten mij lachen. Dit komt ook terug in de columns die hij schrijft. Mijn favoriete sketches zijn Schotse Vakantie en Spaanse peper.

  • Richard Groenendijk

Veel heb ik van Jopie Parlevliet (😉) nog niet gezien. Waarom staat hij dan in deze lijst? Omdat ik zijn manier van vertellen heel grappig vind. Een voorbeeld is dat Richard vertelt over een feestje waar van alles te krijgen is. Hilarisch. Mede mogelijk gemaakt door zijn vermogen om zich over alles te verwonderen.

  • Brigitte Kaandorp

Zij hoort echt thuis in mijn top vijf cabaretiers. Op een normale toon praten is voor haar niet te doen. Ik lig in een deuk van de verhalen die ze verteld. Ook de liedjes die voorbij komen in de shows van Brigitte Kaandorp geeft mij een fijn gevoel. Een favoriete sketch van mij is het ANWB Echtpaar.

  • André van Duin

Iedereen houdt van André van Duin. Dat ben je toch met me eens? Zijn optredens in Heel Holland Bakt en zijn speech op De Dam waren inspirerend. Het allerleukste vind ik zijn gezichtsuitdrukking en hoe hij gesprekken totaal kan verdraaien.

Humor is persoonlijk

Ik zei al dat humor persoonlijk is en dat niet iedereen hetzelfde grappig vindt. Dit geldt ook voor cabaretiers, want daar zitten grote verschillen in. Najib Amhali vind ik bijvoorbeeld niet grappig, omdat ik zijn humor niet begrijp. Dan is het moeilijk om te lachen. Wil je weten hoe goed lachen voor je is? Liberi heeft een artikel waarin je 10 voordelen kunt ontdekken. Dit was de lijst met mijn top vijf cabaretiers.

Naar welke grappenmaker kijk jij graag?


Uitgelichte afbeelding: Tineke Schouten met voorstelling Dubbel.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Lodi schreef:

    Hier kijk en luister ik ook graag naar Youp van ‘t Hek. Vooral op vakantie wanneer we een eind moeten rijden gaat de tijd heel vlot met Youp op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *