Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit? | Leuke Lijstjes

De tijd kwam voor een nieuw artikel over de toverwereld. In dit geval mijn eigen versie hiervan. Zoals je nu al kunt vermoeden ben ik ook een groot fan van Harry Potter en kreeg ik voor kerst Het Lexicon. In dit boek staan alle namen, plaatsen en andere begrippen uitgelegd door Steve Vander Ark. Hogwarts is uiteraard de plek waar alle Harry Potter fans willen zijn, maar ik wil graag naar Kaaienblok Kasteel voor Magie. Dit is mijn eigen uitgewerkte versie van de toverwereld en deze deel ik graag met je.

Toch een kasteel?

Ik wou een eigen toverschool ontwerpen. In een eerdere versie maakte ik gebruik van een villa, maar nu moest het toch een kasteel worden. In ieder geval met torens en genoeg lokalen om alle vakken een eigen plekje te kunnen geven. Al snel kreeg ik het idee dat het kasteel verschillende pleinen moest krijgen waaraan een aantal ruimtes en gangen werden gekoppeld. Zo ontstonden er zeven ruimtes dat natuurlijk het magische cijfer in de toverwereld vertegenwoordigd. Ik vind dat een kasteel toch het meest prestige gebouw is voor een toverschool. Een soort verplichting.

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit?

De vakken

De hoofdvakken bij Harry Potter heb ik aangehouden, maar met een heleboel extra’s. Zo is Waarzeggerij het vak dat ik zou geven en verplicht vanaf het eerste jaar. Gevolgd door Nederlands, Latijn en Engels. Ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt waarom Latijn nodig is, maar wist je dat heel veel spreuken zijn bedacht in het Latijn? Lijkt mij handig als je het dan ook kunt vertellen waar het vandaan komt.

Het lesrooster

Voor het rooster van deze magische school in de toverwereld heb ik lessen gemaakt van 90 minuten. Lekker lang en gemakkelijker in te plannen. De eerste- en tweedeklassers hebben 12 vakken in de week, de derdeklassers maximaal 18 vakken en de vierde- en vijfdeklassers hebben maximaal 22 vakken. Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn. De leerlingen mogen voor het volgende jaar maximaal 18 vakken hebben, hiervan zijn er zes door hen gekozen.

Wat vind jij van de toverschool?

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit?
Hierboven zie je een impressie van de plattegrond van Kraaienblok Kasteel voor Magie. De invulling is niet goed te bekijken, maar een indruk van de verschillende pleinen is duidelijk te onderscheiden.
No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Henk schreef:

  Ik heb al die Harry Potter boeken en films nooit gelezen of gezien, dus het is een blog die mij weinig zegt voor wat betreft eventuele gelijkenis met dat van Harry Potter, maar wel mooi om te lezen dat je helemaal opgaat in die fantasy wereld

 2. Renata Feyen schreef:

  Ja in alle toverwerelden hoort naar mijn mening toch ook een kasteel – ik ben het volledig met je eens 🙂

 3. Janet schreef:

  Ik zit niet helemaal in de wereld van Harry Potter. Ik heb wel een aantal films gezien, maar verder kom ik niet echt. Wat tof dat je je eigen toverschool hebt ontworpen, heel creatief!

 4. Yes zeker weten een kasteel. Zonder zou echt biet kunnen.

 5. Tamara schreef:

  Ik zou ook zeker een kasteel plaatsen hoort er echt bij

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het helemaal knap dat je zo’n plattegrond kunt maken. Ik houd wel van toverwerelden : )

 7. Amy schreef:

  Ik ben echt opgegroeid met de boeken van Harry Potter en later ook de films, dus ik snap wel dat je zo enthousiast bent over de toverwereld. Ben het met je eens, een kasteel hoort er toch wel een beetje bij 🙂

 8. Lizzie schreef:

  Jaaa sowieso in een kasteel! Heel cool haha.

 9. Nathalie schreef:

  Geweldig dat je dit zo uitwerkt met plattegrond. Leuk gedaan!

 10. ingrid schreef:

  wat leuk zeg zo in detail uitwerken. lijkt me heerlijk ene groot kasteel

 11. Marieke schreef:

  De boeken heb ik niet gelezen en maar slechts 2 films gezien.

 12. Lodi schreef:

  Ik ben geen Harry Potter kenner, maar wat is dit leuk. Ik denk zeker dat ik door mijn zonen de boeken en films nog wel eens ga lezen en bekijken.

 13. Leuk hoor dat je het zo in detail uitgewerkt hebt! Ik ken de boeken en de films van Harry Potter.

 14. Wanda schreef:

  Ik ben weliswaar niet zo thuis in de wereld van Harry Potter maar een school in een kasteel is zeker wel iets wat mij zou aantrekken. Lijkt me zeker weten een magische omgeving om les te krijgen.

 15. Danielle schreef:

  Wat origineel zeg! Ik ben gek op de boeken van Harry Potter, maar nog nooit zelf mijn eigen toverwereld gecreeerd. leuk idee

 16. Balou schreef:

  Ik heb de films van Harry Potter nog nooit gezien, ben een van de weinige denk ik… maar Latijns leren lijkt me prachtig!

 17. Wat grappig dat je hier zo in opgaat en zelfs je eigen toverwereld ontwerpt. Ik ben zelf na een paar Harry Potter films afgehaakt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *