Written by 06:07 Leuke Lijstjes ā€¢ 17 Comments

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit? | Leuke Lijstjes

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit_

De tijd kwam voor een nieuw artikel over de toverwereld. In dit geval mijn eigen versie hiervan. Zoals je nu al kunt vermoeden ben ik ook een groot fan van Harry Potter en kreeg ik voor kerst Het Lexicon. In dit boek staan alle namen, plaatsen en andere begrippen uitgelegd door Steve Vander Ark. Hogwarts is uiteraard de plek waar alle Harry Potter fans willen zijn, maar ik wil graag naar Kaaienblok Kasteel voor Magie. Dit is mijn eigen uitgewerkte versie van de toverwereld en deze deel ik graag met je.

Toch een kasteel?

Ik wou een eigen toverschool ontwerpen. In een eerdere versie maakte ik gebruik van een villa, maar nu moest het toch een kasteel worden. In ieder geval met torens en genoeg lokalen om alle vakken een eigen plekje te kunnen geven. Al snel kreeg ik het idee dat het kasteel verschillende pleinen moest krijgen waaraan een aantal ruimtes en gangen werden gekoppeld. Zo ontstonden er zeven ruimtes dat natuurlijk het magische cijfer in de toverwereld vertegenwoordigd. Ik vind dat een kasteel toch het meest prestige gebouw is voor een toverschool. Een soort verplichting.

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit?

De vakken

De hoofdvakken bij Harry Potter heb ik aangehouden, maar met een heleboel extra’s. Zo is Waarzeggerij het vak dat ik zou geven en verplicht vanaf het eerste jaar. Gevolgd door Nederlands, Latijn en Engels. Ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt waarom Latijn nodig is, maar wist je dat heel veel spreuken zijn bedacht in het Latijn? Lijkt mij handig als je het dan ook kunt vertellen waar het vandaan komt.

Het lesrooster

Voor het rooster van deze magische school in de toverwereld heb ik lessen gemaakt van 90 minuten. Lekker lang en gemakkelijker in te plannen. De eerste- en tweedeklassers hebben 12 vakken in de week, de derdeklassers maximaal 18 vakken en de vierde- en vijfdeklassers hebben maximaal 22 vakken. Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn. De leerlingen mogen voor het volgende jaar maximaal 18 vakken hebben, hiervan zijn er zes door hen gekozen.

Wat vind jij van de toverschool?

Mijn toverwereld, hoe ziet deze eruit?
Hierboven zie je een impressie van de plattegrond van Kraaienblok Kasteel voor Magie. De invulling is niet goed te bekijken, maar een indruk van de verschillende pleinen is duidelijk te onderscheiden.
No votes yet.
Please wait...