Scouting? 7 redenen waarom het leuk blijft | Leuke Lijstjes

‘Je houdt het lang vol!’ Dat is het eerste wat mensen zeggen die ik ken van vroeger. Meestal spreek ik ze dus pas weer na jaren. ‘Hoe lang zit je nou op scouting?’ Dat is het tweede wat zij erover vragen en dan nu het antwoord. ‘Sinds 2004.’ Momenteel ben ik dus veertien jaar lid van de scoutingvereniging in Dieren. Ze kunnen daar zeggen wat ze willen, maar ik ga niet weg. Scouting is leuk en hieronder zal ik je in zeven redenen vertellen waarom.

Het lijstje van zeven waarom scouting leuk blijft

 1. Met trots zeg ik dat scouting mijn tweede (t)huis is. Na de zomervakantie neem ik graag een kijkje om te zien of het nog niet is afgefikt. Met scouts kan dat altijd voorkomen uiteraard.
 2. Het voelt als mijn tweede huis, doordat ik er al veertien jaar kom en een hoop heb beleefd op deze plek. Desalniettemin ben ik niet van plan om deze plek te verlaten. Ik ben gehecht aan ‘De Geit’.
 3. De mogelijkheden om door te groeien zijn bijna eindeloos. Van lid zijn, kun je doorgroeien naar leiding, maar ook een andere functie bekleden. Bijvoorbeeld secretaris of het geven van trainingen. Je kunt dus altijd blijven doen wat je leuk vindt.
 4. Niet alleen doorgroeien naar een andere functie is mooi. Het is veel mooier om je persoonlijke ontwikkeling te sturen. Door verschillende manieren wordt je gestuurd om te blijven groeien.
 5. Punt vijf waarom scouting leuk is, is omdat het een fijne manier is om vrije tijd op te vullen. Je kunt het zo druk maken als je zelf wilt. Uiteraard zijn er ook minder leuke kanten, maar plezier staat voorop.
 6. Als scout dwing je met je uniform nog enig respect mensen. Wanneer ik in mijn uniform door het winkelcentrum loop, zeggen mensen nog graag gedag. Ik vind dat we meer hallo zouden moeten zeggen.
 7. Speciaal heb ik deze voor het laatst bewaard. De mensen waarmee ik het moet doen, zijn mijn eigen vrienden. Niets is zo mooier dan elkaar elke weken kunnen zien. Twinkelpuntje van de week.

Dit zijn de zeven belangrijkste redenen waarom ik op scouting blijf. Het is een leuke vereniging waar ik mijn weg goed heb gevonden. Sinds 2013 ben ik leiding voor de jongste kinderen die lid mogen worden van scouting, de bevers. Erg leuk om voor die kinderen een uitdagend programma te mogen maken. ‘Houd je het nog lang vol?’ ‘Dat hoop ik wel.’

Marshmallows roosteren boven vuur

Photo by Leon Contreras on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

13 Comments

 1. kiki hasselton schreef:

  ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets met scouting heb gedaan. het trok mij niet zo, maar als ik de verhalen hoorde over de uitjes, was ik altijd wel een beetje jaloers

 2. Kimberley schreef:

  Ik heb vroeger ook op scouting gezeten. Vond het wel heel leuk, maar mis het nu niet. Of ik mijn kinderen erop doe, weet ik nog niet. Vind het wel een stukje opvoeding

 3. Esther schreef:

  Leuk stukje!! Ik zit er zelf ook al 27 jaar bij 😊 En ik kan beamen dat het leuk blijft! Zeker als je ook regionale/landelijke/internationale uitdagingen aangaat!
  (Bij puntje 2, dat moet ‘niet te gaan verlaten’ zijn toch 😊)

 4. Silkeblogs schreef:

  Ik heb het zelf nooit gedaan, maar ik hoor er zoveel goeds over! Leuk om dit stukje eens te lezen =D

 5. Lisanne schreef:

  Ik wilde vroeger altijd bij de scouting, leuk om dit te lezen. Het lijkt me super gezellig!

 6. Fleur schreef:

  Leuk! Ik ben zelf jaren bij de zeeverkenners geweest en volgende week mag mijn oudste dochter voor het eerst naar de scouting Ik hoop dat je daar ook snel een plekje zal vinden

 7. ingrid schreef:

  ik ben nooit bij de scouting geweest maar kan me voorstellen dat het heel leuk is. zeker wanneer je van jongs af aan betrokken bent en doorgroeit

 8. Natalia schreef:

  Ik heb zelf niet op de scouting gezeten, maar een aantal vriendinnetjes van mij wel. Ik hoorde altijd zoveel leuke verhalen!

 9. Renata schreef:

  Mijn vader was tegen dat soort verenigingen – maar het klinkt best wel leuk 🙂

 10. Jamey schreef:

  Vroeger zat ik ook op scouting. Vond het toen zo leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *