Written by 07:00 Leuke Lijstjes • 13 Comments

Scouting? 7 redenen waarom het leuk blijft | Leuke Lijstjes

Marshmallows roosteren boven vuur

‘Je houdt het lang vol!’ Dat is het eerste wat mensen zeggen die ik ken van vroeger. Meestal spreek ik ze dus pas weer na jaren. ‘Hoe lang zit je nou op scouting?’ Dat is het tweede wat zij erover vragen en dan nu het antwoord. ‘Sinds 2004.’ Momenteel ben ik dus veertien jaar lid van de scoutingvereniging in Dieren. Ze kunnen daar zeggen wat ze willen, maar ik ga niet weg. Scouting is leuk en hieronder zal ik je in zeven redenen vertellen waarom.

Het lijstje van zeven waarom scouting leuk blijft

  1. Met trots zeg ik dat scouting mijn tweede (t)huis is. Na de zomervakantie neem ik graag een kijkje om te zien of het nog niet is afgefikt. Met scouts kan dat altijd voorkomen uiteraard.
  2. Het voelt als mijn tweede huis, doordat ik er al veertien jaar kom en een hoop heb beleefd op deze plek. Desalniettemin ben ik niet van plan om deze plek te verlaten. Ik ben gehecht aan ‘De Geit’.
  3. De mogelijkheden om door te groeien zijn bijna eindeloos. Van lid zijn, kun je doorgroeien naar leiding, maar ook een andere functie bekleden. Bijvoorbeeld secretaris of het geven van trainingen. Je kunt dus altijd blijven doen wat je leuk vindt.
  4. Niet alleen doorgroeien naar een andere functie is mooi. Het is veel mooier om je persoonlijke ontwikkeling te sturen. Door verschillende manieren wordt je gestuurd om te blijven groeien.
  5. Punt vijf waarom scouting leuk is, is omdat het een fijne manier is om vrije tijd op te vullen. Je kunt het zo druk maken als je zelf wilt. Uiteraard zijn er ook minder leuke kanten, maar plezier staat voorop.
  6. Als scout dwing je met je uniform nog enig respect mensen. Wanneer ik in mijn uniform door het winkelcentrum loop, zeggen mensen nog graag gedag. Ik vind dat we meer hallo zouden moeten zeggen.
  7. Speciaal heb ik deze voor het laatst bewaard. De mensen waarmee ik het moet doen, zijn mijn eigen vrienden. Niets is zo mooier dan elkaar elke weken kunnen zien. Twinkelpuntje van de week.

Dit zijn de zeven belangrijkste redenen waarom ik op scouting blijf. Het is een leuke vereniging waar ik mijn weg goed heb gevonden. Sinds 2013 ben ik leiding voor de jongste kinderen die lid mogen worden van scouting, de bevers. Erg leuk om voor die kinderen een uitdagend programma te mogen maken. ‘Houd je het nog lang vol?’ ‘Dat hoop ik wel.’

Marshmallows roosteren boven vuur

Photo by Leon Contreras on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close