Shoplog | Dit heb ik gekocht in Italië | Leuke Lijstjes

In Italië waren genoeg mogelijkheden om te kunnen winkelen. Hierbij kun je denken aan grote winkelcentra, binnensteden of de wekelijkse kramen van de markt. In dit artikel laat ik je de artikelen zien die ik in Italië heb geshopt. De foto’s zijn echter wel in Nederland gemaakt. Als je het leuk vind om te zien wat ik heb gekocht of gekregen van De Bank, kijk dan hieronder snel verder.

Wanneer ik ga winkelen in Nederland of in het buitenland, draag ik meestal een sportieve schoudertas. Dit tasje vind ik handig voor mijn portemonnee, kaarthouder, een rolletje pepermunt en een extra plastic tas. Dat scheelt alweer 5 cent. Daarnaast zie je op de onderstaande foto ook een portemonnee. Deze twee artikelen heb ik gekocht op de markt. De portemonnee heeft voldoende vakken waar ik geld in kan doen, maar ook stempelkaarten van verschillende winkels. Die ik tenslotte dan weer vergeet.

Foto van schoudertas/portemonnee

Bij een souvenirswinkel in Gatteo a Mare heb ik deze uil gekocht. Hier werd duidelijk dat Italianen duidelijk een zuiders temperament hebben. Met twee personen duurden het inpakken van vier cadeautjes bijna 15 minuten. Gewoon een heel kwartier om vier dingen in te pakken. Zoals je misschien nu wel weet ben ik ontzettend gek op uilen. Vorige week kon je lezen waarom ik van uilen houd. Deze uil vond ik wat apart. Zo met de gouden randen en versiering. Die had ik nog niet in de collectie.

Foto van de uil

Een ander ding dat ik leuk vind, is Harry Potter. Ik kon het natuurlijk niet laten om ook daarvan spul mee te nemen. Zo kocht ik twee toverstokken (Severus Snape en Olivander), een agenda, een t-shirt uit San Marino en een agenda die ik heb meegenomen van de Iper. Dat is een supermarkt die twee keer de omvang heeft van een Albert Heijn XL. Mega dus. Ook deze artikelen kun je op te foto’s hieronder vinden. Ik heb dus al aardig geshopt. Het Harry Potter boek is in het Italiaans. De taal kan ik niet, maar is leuk voor de verzameling.

Foto van Harry Potter collectie

Dan de laatste foto en die komt uit San Marino. Wat je hier ziet zijn kaarsen die daar ambachtelijk worden gemaakt. Alle producten die worden verkocht zijn van kaars gemaakt. Zo ook deze uil en eentje met het logo van San Marino. Ze hebben er ook kaarsen van Maria, verschillende vormen zoals bloemen en kerstbomen. Mooi voor op tafel. Mijn zusje heeft een lamp gekocht. Je raadt het al. Allemaal gemaakt van kaars.

Dit is mijn shoplog van dit jaar. Hopelijk vond je het een leuk inkijkje.

Shop jij graag op vakantie?

No votes yet.
Please wait...

16 Comments

 1. Leslei schreef:

  Leuk uiltje! En vooral het Harry Potter collectietje dat je kocht, vind ik super. Ik ben ook een Harry Potter fan, net zoals mijn zonen en heb dus ook een aantal zaken in huis en de collectie blijft maar uitbreiden.

 2. Lianne schreef:

  Ik ben ook gek op uilen! Ik krijg altijd wel iets met een uiltje voor mijn verjaardag of kerst 🙂

 3. Deborah schreef:

  Wat een mooi beeldje dat van die uil.
  Dat wat jij hebt met je stempelkaartjes heb ik dus ook. Ik ben er inmiddels mee gestopt om deze te sparen. Ik vergeet ze steeds en kom er pas achter wanneer de acties alweer over zijn.
  Om op je vraag terug te komen: Ik shop eigenlijk niet echt op vakantie. Meestal wel wat souvenirs. Vriendlief daarentegen weer wel. Altijd wel een shirtje of broek wat hij op de kop tikt. Zoonlief en ik laten de shoppingcentrum’s liever aan ons voorbij gaan haha.

 4. Leuk dat uilen beeldje! En de kaarsen zijn ook geweldig!

 5. Isa schreef:

  Ik shop over het algemeen niet graag, maar op vakantie is het toch net wat anders. Wij gingen ook naar Italië en ik heb me een handgemaakte leren handtas gekocht – helemaal verliefd op geworden. Zo grappig dat je Harry Potter boeken koopt die je niet kan lezen. Dat is pas echte verzamelwoede!

 6. Linda schreef:

  Wat een leuke souvenirtjes zeg! Ik hou daar ook altijd zo van. Ze krijgen altijd een mooi plekje in huis.

 7. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Aaah leuke spulletjes heb je gehaald! Ondertussen heb ik bijna geen spaarkaarten meer in mijn portemonnee maar gebruik ik de Stocard app daarvoor. Heel makkelijk!

 8. Nadia schreef:

  Wat een leuke dingen! Op vakantie neem ik altijd souvenirs mee, voor mijn moeder altijd een lepeltje, want die spaart ze.

 9. Ciska schreef:

  Oeeeh ik ben houd ook enorm fan van de Harry Potter films. Hoort enorm bij mijn jeugdsentiment. Leuke gadgets!

 10. Merel schreef:

  Vooral het beeldje van de uil vind ik heel leuk!
  Ik ben een echte shopfan haha, op vakantie koop ik altijd een ansichtkaart en een leuke souvenir zoals een armbandje of sleutelhanger. Ik hou van souvenirs die je daadwerkelijk gebruikt/draagt.

 11. Dhini schreef:

  Wat leuk aankopen. Het is erg leuk om wat dingen op vakantie te kopen.

 12. Dhini schreef:

  De kaarsen zijn erg leuk, zonde om te gebruiken. Ik zou ze als decoratie te gebruiken

 13. Laura schreef:

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! Ik denk van tevoren altijd dat ik heel veel gaan shoppen op vakantie, maar puntje bij paaltje weet ik net weer niet iets leuks te vinden dus koop ik toch niet zo veel….

 14. Sherry schreef:

  Leuke shoplog. Ik ben ook gek op Harry Potter en uilen. Ik vind die uil zo leuk.

 15. Coco schreef:

  Die uil is echt keimooi! Heel bijzonder!

 16. Wilma Phillipson schreef:

  Ik koop zelden iets tijdens een vakantie. Wel loop ik allerlei winkeltjes in en weer uit. Onze foto’s zijn de souveniers. Ik teken en schilder graag, zodat ik vaak een vakantiefoto op doek of hout probeer te schilderen. Die hangt dan aan de muur en op die manier is die vakantie dichtbij. Het laatste schilderij van de vakantie van vorig jaar is deel van een expositie. Volgende week maandag hangt het weer bij ons. En ik zal blij zijn als het terug is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *