3 keer supergoed werkende edelsteen | Leuke Lijstjes

3 keer supergoed werkende edelsteen

Al een tijd ben ik bezig met een ontdekkingstocht naar edelstenen. Niet iedereen gelooft het, maar ik wel. Ik geloof dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Soms moet je voor dingen openstaan en dat heb ik gedaan. Er zit namelijk een verschil in gevoel en verstand. Mijn verstand zegt dat stenen maar één werking kunnen hebben en dat is erosie. Mijn gevoel zegt dat ik mij meer kan ontspannen of openstellen bij de juiste steen om mijn nek. Hieronder vind je 3 keer een supergoed werkende edelsteen.

Het lijstje van drie met supergoed werkende edelstenen

De almachtige amethist

De amethist noem ik niet voor niets almachtig. Paars is mijn lievelingskleur en de werking van deze steen is voor mij niet meer te missen. De kleur paars correspondeert met het voorhoofdchakra dat staat voor de geest. En daar heb ik me toch regelmatig last van. Vaak leg ik de amethist op het derde oog en probeer ik in gedachten een verbinding te vormen waardoor ik mijn gedachten naar de steen kan transporteren. Ik had eerder willen weten dat dit voor mij zou werken.

De communicatieve carneool

Carneool is oranje van kleur en correspondeert hiermee met het chakra dat is gelegen in de onderbuik. De edelsteen heeft een goede werking wat betreft communicatieve zaken. Als ik de steen om mijn nek draag voel ik mij sterker in de schoenen staan en heb ik minder moeite om het gesprek aan te gaan. Een paar andere woorden die corresponderen met deze supergoed werkende edelsteen zijn moed, creativiteit en wilskracht.

De luie lapis lazuli

Een lapis lazuli heeft een blauwe kleur, maar ik noem het liever een sterrenhemel. De blauwe steen komt oorspronkelijk uit Afghanistan en doet mij denken aan de sterrenhemel door de gouden stipjes erop. Lapis lazuli is voor mij een supergoed werkende edelsteen door de eigenschap dat het je rustig maakt en zo sneller in slaap kunt vallen. Twee andere kenmerken zijn het geven van innerlijke wijsheid en je te uiten zoals je bent.

In het kort weet je nu welke drie edelstenen er voor mij goed werken. Heel veel mensen vinden het gek, spannend of ze denken dat je niet spoort. Dat is helemaal niet erg. Als het maar voor jou werkt, lijkt mij.

Gebruik jij weleens edelstenen?

3 keer supergoed werkende edelsteen
No votes yet.
Please wait...

25 Comments

 • Wat een leuk blog. Ja, er zijn er genoeg in mijn omgeving die mij aankijken of ik gek ben als ik hier over begin haha. Zelf heb ik veel baat bij de “labradoriet” het is niet alleen een super mooie steen om te zien, maar ook erg fijn om bij je te dragen. Het zet voor mij een aantal “stoorzenders” en dat geeft echt heel veel rust! En welke erg fijn is om op je nachtkastje te zetten (of op je werkplek naast je pc): de Toermalijn!

 • Sja mensen vinden zoveel. Het is zoals je zegt: als je je er zelf goed bij voet, daar gaat het om. Ik sta er zelf niet zo bij stil maar ben wel eens in zo’n edelstenen winkeltje geweest met verschillende stenen en kaartjes met het uitleg erbij en dat vind ik wel mooi. Lapis lazuli vind ik sowieso ook erg mooi, heb er een klein hangertje van, prachtige kleur.

 • Ik spaarde als kind al mooie stenen. Kocht ze in winkels, op markten of ik nam stenen mee die ik op vakantie heb gevonden. Langzaam aan merk ik dat ik ook steeds geïnteresseerder raak in de verhalen en krachten van stenen. En bijzonder zijn ze zeker. Wat leuk dat jij voor jezelf deze ontdekkingsreis nu ook bent gestart ☺️🌿

  • Linda, bedankt voor je antwoord! Na een tijd ontdek je vanzelf welke stenen je interesse wekken. Soms is het heel duidelijk, zoals de amethist bij mij. Anders is er gewoon geen belangstelling, haha. Ik zoek eigenlijk nog een goed boek met informatie. Weet jij iets?

 • Ik draag dafelijks een zilveren ketting met daaraan een rozenkwarts hanger. Het is 1 van mijn geboortestenen.
  Behalve dat het een sieraad is, draag ik deze ketting zeer bewust.
  Ik ben begonnen met het dragen van een rozenkwarts toen ik een zilveren hanger ontving voor mijn afstuderen. Toen bemerkte ik een groot verschil in de manier en de frequentie waarmee ik door anderen werd benaderd. Bizar.

 • Wat een leuke blog! Ik kocht ooit voor mijn zusje een ketting met een maansteen. Het lukte maar niet om zwanger te raken. Kort daarna raakte ze zwanger! Ik geloof er dus ook in dat het werkt!

 • Nee, ik geloof er zelf niet in eigenlijk. Ik ben christelijk opgevoed en ik geloof niet dat edelstenen pijn kunnen laten verdwijnen of dat ze speciale werkingen hebben. Mijn eerlijke mening. Ik vind de amethist wel een mooie edelsteen trouwens 🙂

 • Uit wanhoop ooit een steen/plaat gekocht wat zou helpen tegen blaasproblemen na de zoveelste blaasontsteking. Werkt niet 🙁 wel een mooi accessoire in mn kamer nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *