Vrouwennamen in vijf liedjes | Leuke Lijstjes

Er zijn vrouwennamen die je moet kennen. Bijna elke mannelijke zanger heeft een nummer over een vrouw in zijn repertoire. Anders is het feest niet compleet 😉. Met een nummer over Caroline, Anita of Sofia komt het feest gauw op gang. Deze nummers zitten vol met liefde en vrolijkheid om er een goede avond van te maken. Ik heb een selectie gemaakt van 5 nummers die waar ik je graag kennis mee laat maken. Wat moeten we toch zonder vrouwen, niet dan?

1.    Sofia

De zomer is bijna voorbij, maar met Alvaro Soler haal je de zon en Sofia in huis. Ik heb een voorliefde voor vrouwennamen die eindigen op een ‘a’. Het zomerse ritme van het nummer en de Spaanse tekst waar ik maar één procent van begrijp, is in dit geval genoeg om mee te kunnen zingen. Wie Sofia is, ik weet het niet, maar ik wil haar graag ontmoeten.

2.    Jolene

Jolene van Dolly Parton zou ik niet willen noemen als feestnummer, maar hier is goed op mee te zingen. Deze staat dan ook steevast in mijn playlist en is waarschijnlijk voor mij het Engelse nummer wat ik het meeste luister.

‘You beauty is beyond compare. With flaming locks of auburn hair. With ivory skin and eyes of emerald green. Jolene, Jolene, Jolene, Jolene.’

3.    Marianne

Voor carnaval moet je ook bij Mitchel zijn, want de Lawineboys brachten in november 2016 het nummer Marianne uit. Voor carnaval is het wellicht een ietwat moeilijk nummer, want veel lalalalala zit er niet in, maar gelukkig is het refrein altijd hetzelfde 😜.

Marianne - Lawineboys

4.    Julia

Oh, Julia je hoort bij mij! Nick & Simon stonden in 2013 acht weken in de Nederlandse Top 40 met deze single. Ik vind het een gevoelig liedje wat mooi aansluit als je genegenheid voelt voor iemand. Het maakt niet uit of zij echt Julia heet, want Nick & Simon hebben het nummer tevens opgenomen met 154 andere vrouwennamen.

5.    Dominique

Hoogstwaarschijnlijk geschreven voor een man, maar met een vrouwennaam. Dominique is mijn favoriete nummer die Anouk heeft gemaakt. Het legt bij mij gevoelens bloot die diep verscholen liggen en haar rauwe stem maakt voor mij dit nummer compleet.
Dominique is tevens de naam van mijn eerste column.

Wat is jouw favoriete vrouwennaam?

Er zijn zoveel vrouwen die worden bezongen op de meest mooie manieren. Daarom had ik deze lijst wel kunnen aanvullen met nog 50 namen, maar nu is het jouw beurt.

Wat is jouw favoriete vrouwennaam?

Photo by Eli DeFaria on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Sherry schreef:

  Dat zijn zeker mooie namen. Sofia en Rebecca vind ik mooie namen.

  • Deanne schreef:

   De naam van onze dochter Amber, ik ken er geen liedjes mee (of iig niet dat ik nu zo kan benoemen) maar ik vind het nog steeds een prachtige warme naam.
   En nu ik er over nadenk, heb ik qua vrouwen juist weer veel met de A als eerste letter (behalve die van dat ene mens, maar goed die kennen jullie niet en wees blij)

 2. Silkeblogs schreef:

  Ik vind vrouwennamen moeilijker dan mannennamen. Ik was er ook onlangs over aan het denken: als ik nu een kindje zou hebben, hoe zou ik het noemen? Ik weet het nog niet!

 3. Deborah schreef:

  euhm…. Zo heb ik nooit eerder naar deze liedjes gekeken.
  Wel sluit ik mij aan bij Jolene. Is gewoon een lekker nummer!

 4. marsha schreef:

  Hmm…ik ken er 3 volgens mij. Mijn favoriete vrouwennaam. Ik vind Eleana wel erg mooi. ^^

 5. charlotte schreef:

  De naam van mijn dochter is door haar biologische moeder gekozen uit een liedje van Tina Turner.

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind de naam Puck uit een Midzomernachtsdroom altijd erg mooi.

 7. lodi schreef:

  Dan mijn eigen naam, ook een liedje, namelijk van de Creedence Clearwater Revival, alleen gaat het niet over een vrouw, maar over de plaats Lodi in California. Toch vond ik het vroeger heel tof om mijn naam op de achterkant van de platenhoes te zien staan en Jolene is uit jouw rijtje mijn favoriet. Keihard mee zingen.

 8. Vegakeuken schreef:

  Mijn favoriet is Valerie van Amy Winehouse!

 9. Linda schreef:

  Mijn naam komt ook in een aantal Nederlandse liedjes voor die tijdens mijn stap tijd nog best vaak door de mannen als versier truc gebruik werden hihi!

 10. Sandra schreef:

  Jolene ja, maar voor mij graag in de versie van de White Stripes.
  Verder ga ik voor Iris van de Goo Goo Dolls. En Suzanne van Leonard Cohen. In beide gevallen niet omdat ik de naam zo mooi vind, maar omwille van het liedje zelf… en omdat er zoveel herinneringen aan vast hangen doe ik ook maar Jeanny van Falco. 🙂
  Eigenlijk, zoals je zelf al zegt, is de lijst eindeloos…

 11. rachel schreef:

  ik heet zelf rachel rebecca en dat blijf ik wel de mooiste vinden. sofie en dat soort standaard namen heb ik niet zoveel mee 😉

 12. kiki hasselton schreef:

  jolene is zo’n fijn nummer. ook de variant met de Ac capella groep pentatonix is goed

 13. Anja schreef:

  Leuke lijst, ik vind de naam van mijn dochter (Tirza, uit de film Ben Hur) erg mooi en ben altijd blij geweest dat we haar die naam hebben gegeven. A

 14. Jouvence.nl schreef:

  Ik vind Sofia mooi, mijn eigen naam zit ook in een nummer van Britney Spears.

 15. Deanne schreef:

  De naam van onze dochter Amber, ik ken er geen liedjes mee (of iig niet dat ik nu zo kan benoemen) maar ik vind het nog steeds een prachtige warme naam.
  En nu ik er over nadenk, heb ik qua vrouwen juist weer veel met de A als eerste letter (behalve die van dat ene mens, maar goed die kennen jullie niet en wees blij)

 16. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Mijn dochter Kaylee is vernoemd naar het liedje van Marillion (wel Kayleigh) geschreven dus dat is een favoriet van me!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *