Written by 14:00 Leuke Lijstjes • 17 Comments

Vrouwennamen in vijf liedjes | Leuke Lijstjes

Vrouwennamen in artikelen

Er zijn vrouwennamen die je moet kennen. Bijna elke mannelijke zanger heeft een nummer over een vrouw in zijn repertoire. Anders is het feest niet compleet 😉. Met een nummer over Caroline, Anita of Sofia komt het feest gauw op gang. Deze nummers zitten vol met liefde en vrolijkheid om er een goede avond van te maken. Ik heb een selectie gemaakt van 5 nummers die waar ik je graag kennis mee laat maken. Wat moeten we toch zonder vrouwen, niet dan?

1.    Sofia

De zomer is bijna voorbij, maar met Alvaro Soler haal je de zon en Sofia in huis. Ik heb een voorliefde voor vrouwennamen die eindigen op een ‘a’. Het zomerse ritme van het nummer en de Spaanse tekst waar ik maar één procent van begrijp, is in dit geval genoeg om mee te kunnen zingen. Wie Sofia is, ik weet het niet, maar ik wil haar graag ontmoeten.

2.    Jolene

Jolene van Dolly Parton zou ik niet willen noemen als feestnummer, maar hier is goed op mee te zingen. Deze staat dan ook steevast in mijn playlist en is waarschijnlijk voor mij het Engelse nummer wat ik het meeste luister.

‘You beauty is beyond compare. With flaming locks of auburn hair. With ivory skin and eyes of emerald green. Jolene, Jolene, Jolene, Jolene.’

3.    Marianne

Voor carnaval moet je ook bij Mitchel zijn, want de Lawineboys brachten in november 2016 het nummer Marianne uit. Voor carnaval is het wellicht een ietwat moeilijk nummer, want veel lalalalala zit er niet in, maar gelukkig is het refrein altijd hetzelfde 😜.

Marianne - Lawineboys

4.    Julia

Oh, Julia je hoort bij mij! Nick & Simon stonden in 2013 acht weken in de Nederlandse Top 40 met deze single. Ik vind het een gevoelig liedje wat mooi aansluit als je genegenheid voelt voor iemand. Het maakt niet uit of zij echt Julia heet, want Nick & Simon hebben het nummer tevens opgenomen met 154 andere vrouwennamen.

5.    Dominique

Hoogstwaarschijnlijk geschreven voor een man, maar met een vrouwennaam. Dominique is mijn favoriete nummer die Anouk heeft gemaakt. Het legt bij mij gevoelens bloot die diep verscholen liggen en haar rauwe stem maakt voor mij dit nummer compleet.
Dominique is tevens de naam van mijn eerste column.

Wat is jouw favoriete vrouwennaam?

Er zijn zoveel vrouwen die worden bezongen op de meest mooie manieren. Daarom had ik deze lijst wel kunnen aanvullen met nog 50 namen, maar nu is het jouw beurt.

Wat is jouw favoriete vrouwennaam?

Photo by Eli DeFaria on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close