Dagboekmomenten vakantie in De Lutte | deel 1

Hou jij een dagboek bij? Aan het eind van december ben ik begonnen met het schrijven van wat er dagelijks gebeurd. Dit doe ik in een notitieboekje van Till and Dill. Met een lieve ijsbeer op de voorkant (pas op! kan bijten). Vanaf acht januari ben ik er een aantal dagen ertussenuit geweest. De dagboekmomenten van deze vakantie in De Lutte heb ik samengevoegd tot dit artikel. Vandaar dat ik je even meeneem op vakantie, samen met mijn beste vriendinnetje, Ilona van Ilonaa. We gaan naar een natuurhuisje welke ligt in het buitengebied van De Lutte. Een klein plaatsje met nog geen 4.000 inwoners, in de verste uithoek van Twente, want Duitsland ligt maar enkele kilometers verder. Het dagboek gaat open. Sla jij de pagina om?

Aankomst en oriënteren: zaterdag 8 januari

De tassen in de auto en vervolgens nog een klein momentje om te relaxen. Even naar een elpee luisteren, omdat wachten altijd lang duurt.
Even toeteren na het tanken, want ik kom langs mijn ouders huis. En door naar Zwolle. Daar aangekomen krijg ik bijna een dejavu, want Ilona en ik hebben eerder hier afgesproken. Wanneer je bij de McDonald’s afspreekt, moet de auto uiteraard door de McDrive.
Vervolgens gezellig samen naar De Lutte, waar het even moeilijk was om het betreffende huisje te vinden, maar wat was het fijn! Een heuse eetkamer en woonkamer gescheiden en met een comfortabel bed. Maar er was ook iets aanwezig waar we ongelooflijk blij mee waren, namelijk een verwarming.
We hebben het eten opgehaald. Heerlijk die pannenkoeken met voor mij kersen en slagroom. De rest van de avond hebben we rustig aangedaan. Zo las ik een tijdschrift en hebben we muziek geluisterd. Aangevuld met de verplichting van de avond, namelijk kijken naar Wie is de Mol?
En ik kreeg nog cadeautjes. Een mok en een ketting. Echt zo lief. Een eerste avond vol met emotie, want ik had een gedicht geschreven, maar voorlezen werd voor mij te persoonlijk.

Wandelen en Poort Bulten: zondag 9 januari

Het is zo fijn wakker worden hier, maar dat is vaak zo als je ergens, in een vreemd bed hebt geslapen. Het uitzicht het bos in draagt bij aan het fijne wakker worden.
Ongeveer vier kilometer hebben we gewandeld in de omgeving van De Dinkel, een kronkelend riviertje. Met best wel een sterke stroming. We zijn het riviertje gaan volgen waarbij we vooral foto’s maken op een soort strandje en ook van de stroming. De omgeving is mooi.
’s Middags breekt een waterig zonnetje door, maar wat we kunnen doen op een zondagmiddag weten we niet zo goed. Ik wou nog graag naar Arboretum Poort Bulten, Het is een park waar enkel bomen van buitenlandse afkomst staan. Niet heel spannend, maar ik vind het wel mooi om te zien. En er zijn bruggetjes.
We hebben rijst gekookt aangevuld met groenten en vegetarische kip. We hebben stukjes gekeken van Youp van ’t Hek en Huisvrouwen Bestaan Niet 2, maar we zijn geswitcht op het spelletje Skip-bo waarbij we tegelijkertijd konden chocoladefonduen.

Koud op de e-chopper: maandag 10 januari

Zelfs roodborstjes hebben het nu koud. Gelukkig zitten wij binnen en hebben we een oventje om te ontbijten met warme broodjes. We hebben heerlijk gelopen door de omgeving rondom het huisje waarbij we een verlaten restaurantje tegenkwamen. ‘Alleen geopend in de weekenden.’ Dat zie je wel meer hier in de omgeving. Vandaag is het weer extreem mistig en dat is jammer, want zo zie je nog niet veel van de buurt.
We dachten dat het een goed idee zou zijn om e-choppers te gaan huren. Dus wij in de auto naar Ootmarsum waar we de route zijn gestart. Lekker scheuren! De eerste bocht zorgde al bijna voor ongelukken. We kregen echt een Bassie en Adriaan-vibe. Alleen jammer dat de temperatuur bleef schommelen rond het vriespunt. Na twee uur was het zo koud dat ik als een pinguïn begon te lopen. De helft van mijn lichaam voelde ik niet meer. Gelukkig heeft het natuurhuisje ook een houtkachel. Die heb ik bij terugkomst direct opgestookt. Dat mocht natuurlijk niet ontbreken in mijn dagboekmomenten van de vakantie in De Lutte. In de avond heb ik meegedaan met de spelletjesavond. O.a. Exploding Kittens.

Tierpark Nordhorn: dinsdag 11 januari

Vandaag vind ik al spannend, want we gaan naar Duitsland. Dat betekent dat ik voor het eerst in het buitenland ga rijden. Naar Nordhorn ben ik gereden. Daar zijn we eerst door een aantal winkels gelopen. Zoals de DM en de Takko, waar ik nog een vest, shirt en bloes heb gekocht. En die Duitse mondkapjes zijn eigenlijk veel fijner dan degene die we in Nederland dragen moeten.
Tegen het middaguur zijn we doorgereden naar Tierpark Nordhorn. Daar lijkt het uitgestorven, maar dat heeft ook voordelen, want we kunnen alle dieren goed zien. Zoals bizons, herten, konijnen, zeehonden, tureluurs en parkieten, sneeuwuilen, oeraluil, veel varkens, veel schapen en ook twee wolven. De twee wolven stonden recht tegenover de schapen. Hoe geestig.
Van het lopen door zo’n park word je best wel moe, maar ik wou heel graag naar de Kaufland om boodschappen te doen, omdat ze hier andere dingen verkopen dan in onze Nederlandse supermarkten. Het is er overigens erg moeilijk om personeel te vinden.
De avond hebben we afgesloten met een oude aflevering van Beste Zangers waarin Miss Montreal Door de wind zingt van Stef Bos.

Dagboekmomenten vakantie in De Lutte

De dagboekmomenten nemen met vier dagen al een behoorlijk artikel in beslag. Daarom een onderbreking en een mededeling. Volgende week woensdag lees je het vervolg van de avonturen in De Lutte.
Ben jij weleens in Twentuh geweest? Of überhaupt even uit huis in deze binnengesloten tijden?

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Lilian Visser schreef:

  Wat leuk dat jullie weg zijn geweest, ik volg Ilona’s blog al heel lang. Wij gaan dit weekend naar de Achterhoek, maar ik weet nooit of dat nou hetzelfde is als Twente of niet… volgens mij ligt het lager.

 2. Barbara schreef:

  Wat zalig om even een blog te zien met wat verhalen van activiteiten buiten de huiselijke muren. Leuk foto van jullie op de e-choppers!

  Wat mis ik het op vakantiegaan! Hier dan ook iets gepland in de voorjaarsvakantie!! Nu al zin in!!!

 3. Simone schreef:

  Wat een heerlijke tijd heb je gehad. Lijkt me een leuke plek om even te vertoeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *