Written by 07:00 Levensherinneringen • 33 Comments

Levensherinnering – Boekvoorstelling Alpengloed van Eva Linden

9 december 2017

Deze zaterdag ging ik voor het eerst alleen met de trein naar Utrecht. Een beetje bezorgd was ik over hoe de reis zou verlopen. Ik zou vanaf mijn woonplaats eerst met de trein naar het midden des lands gaan. Vervolgens zou ik de bus nemen naar een wijk in Utrecht. Dat deed ik. Gelukkig is alles goed gegaan. Ik wist dat Utrecht Centraal een groot station was, maar dit had ik niet verwacht. Gelukkig kun je de borden volgen. Ik ging naar binnen bij een huis en daar stond ze. Eva, de schrijfster van Maanziek en nu ook Alpengloed.

Gezellig met elkaar en Eva die vertelt over haar nieuwe boek. Zo kan ik het beste de sfeer van deze zaterdagmiddag omschrijven. Eva begon met het vertellen over Alpengloed. Waar de naam vandaan komt (Alpen Glove) en hoe het proces van dit tweede boek in zijn werk ging. Daarna kwam het moment waar ik al die weken op heb gewacht. Eva heeft het eerste hoofdstuk voorgelezen. Hoe leuk is het om te luisteren naar de schrijfster? Ik vond het heel erg leuk. Alleen gingen bij mij ook de fantasieradartjes draaien. Nadat Eva was uitgepraat, gingen we kijken naar de boektrailer van dit tweede boek. Spannende beelden flitsen voorbij met tekstfragmenten die verduidelijkten waar het boek omdraait.

De boektrailer is hier te zien.

Nadat dit alles is gebeurd, vertelt Eva welke artikelen zij heeft als merchandising. Zo zijn er posters, buttons, spiegeltjes, lippenbalsem, pennen, speciale thee en sneeuwbollen. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe Eva zo enthousiast is over haar boek. Dat zou ik ook zijn! Het moment dat ik met een exemplaar van Alpengloed naar haar toeloop, staat me nog steeds bij. Een grote smile op mijn gezicht loop ik een beetje vreemd op haar af. Blijheid, daar houd ik van. Met haar mooie handschrift (hé Eva 😉 ) schrijft ze een korte tekst voor in het boek. Na een leuke en gezellige middag keerde ik met het openbaar vervoer terug naar mijn woonplaats.

Eva, bedankt voor deze leuke middag!

Meer informatie over het boek kun je hier vinden.

No votes yet.
Please wait...
Close