Levensherinnering – Boekvoorstelling Alpengloed van Eva Linden

MC Kleuver/ december 23, 2017/ Levensherinneringen/ 33 comments

9 december 2017

Deze zaterdag ging ik voor het eerst alleen met de trein naar Utrecht. Een beetje bezorgd was ik over hoe de reis zou verlopen. Ik zou vanaf mijn woonplaats eerst met de trein naar het midden des lands gaan. Vervolgens zou ik de bus nemen naar een wijk in Utrecht. Dat deed ik. Gelukkig is alles goed gegaan. Ik wist dat Utrecht Centraal een groot station was, maar dit had ik niet verwacht. Gelukkig kun je de borden volgen. Ik ging naar binnen bij een huis en daar stond ze. Eva, de schrijfster van Maanziek en nu ook Alpengloed.

Gezellig met elkaar en Eva die vertelt over haar nieuwe boek. Zo kan ik het beste de sfeer van deze zaterdagmiddag omschrijven. Eva begon met het vertellen over Alpengloed. Waar de naam vandaan komt (Alpen Glove) en hoe het proces van dit tweede boek in zijn werk ging. Daarna kwam het moment waar ik al die weken op heb gewacht. Eva heeft het eerste hoofdstuk voorgelezen. Hoe leuk is het om te luisteren naar de schrijfster? Ik vond het heel erg leuk. Alleen gingen bij mij ook de fantasieradartjes draaien. Nadat Eva was uitgepraat, gingen we kijken naar de boektrailer van dit tweede boek. Spannende beelden flitsen voorbij met tekstfragmenten die verduidelijkten waar het boek omdraait.

De boektrailer is hier te zien.

Nadat dit alles is gebeurd, vertelt Eva welke artikelen zij heeft als merchandising. Zo zijn er posters, buttons, spiegeltjes, lippenbalsem, pennen, speciale thee en sneeuwbollen. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe Eva zo enthousiast is over haar boek. Dat zou ik ook zijn! Het moment dat ik met een exemplaar van Alpengloed naar haar toeloop, staat me nog steeds bij. Een grote smile op mijn gezicht loop ik een beetje vreemd op haar af. Blijheid, daar houd ik van. Met haar mooie handschrift (hé Eva 😉 ) schrijft ze een korte tekst voor in het boek. Na een leuke en gezellige middag keerde ik met het openbaar vervoer terug naar mijn woonplaats.

Eva, bedankt voor deze leuke middag!

Meer informatie over het boek kun je hier vinden.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

33 Comments

 1. Wat leuk om bij zo’n boekpresentatie te zijn zeg! Ik ben benieuwd naar de boeken dus ik ga even verder klikken.

  1. Je kan de eerste twee hoofdstukken van Maanziek terugvinden op mije facebookpagina 🙂 Mocht je graag een gesigneerd exemplaar willen, stuur je me maar een berichtje <3

 2. Wat een leuke ervaring! Het lijkt me geweldig om die schrijfster te ontmoeten, al kende ik haar nog niet. En wat betreft Utrecht Centraal, ja, enorm is dat station.

 3. Uhm, ik zie de foto niet met de korte tekst voor in het boek? Leuk is dat altijd hè. Als ik ging dansen (clubben, feestje, uitgaan. Geef het maar een naam) en er was tegelijkertijd een cd-presentatie (van een heerlijk jazzy funky bandje) dan kocht ik altijd een cd van ze. En vroeg ik of ze het wilden signeren. Prachtige herinneringen!

  1. Het klopt inderdaad dat je die foto niet ziet. Die heb ik er maar uitgehaald. Zo wordt iedereen dus rijk aan jou 😉 Merry Christmas!

 4. Wat een bijzondere middag. Ik kan mij voorstelen dat het erg inspirerend was om naar haar te luisteren

  1. Het was zeker inspirerend. Ondertussen ging mijn eigen schrijversgevoel aan de slag!

 5. Klinkt als een geslaagde middag. Ik ben nog nooit naar zo iets geweest.

  1. Als je de volgende keer graag langskomt, ben je zeker welkom 😉

 6. Gezellig! Ben benieuwd naar het boek! Superleuk trouwens dat ze zo goed heeft nagedacht over merchandising, wil iedereen hebben toch!

  1. Dat wil zeker iedereen hebben. Het is echt heel erg leuk gemaakt!

  2. Als je graag een gesigneerd exemplaar wilt, stuur je me maar een berichtje 🙂 en ik heb nog heel wat spulletjes over, dus die kan ik je ook altijd opsturen 😉

 7. Dat was zeker erg gezellig. Doet me denken aan een aantal jaren geleden waar ik toen voor het eerst bij een auteur thuis een inteview deed en een boekpresentatie had meegemaakt. Ik ga zo kijken waar het boek over gaat.

  1. Je kan de eerste twee hoofdstukken terugvinden op mijn facebookpagina 🙂 Als je ze leuk vindt, kan ik je altijd een gesigneerd exemplaar sturen 😉

 8. Ik hou van boekpresentaties. Leuk dat het zo huiselijk was georganiseerd, ben er bij een paar geweest in een restaurant en die voelde erg onpersoonlijk. En ja Utrecht cs is groot en ik vind het op het moment met de verbouwing ook chaos haha, blij dat je alles makkelijk kon vinden.

  1. Het was heel erg gezellig! Met iedereen een beetje kunnen praten, dat is wel fijn. En ik heb Eva gezien, dat was uiteraard het hoogtepunt. Merry Christmas!

  2. Ik vind het ook heel erg gezellig op die manier ^^ Er kunnen minder mensen naartoe komen, maar voor degenen die er zijn is het wel extra leuk denk ik 🙂

 9. Dit lijkt mij zo een leuk boek om te lezen. Boekpresentaties zijn zo leuk.

  1. Als je graag een gesigneerd exemplaar wilt, stuur je me maar een berichtje 😉

 10. oh wat bijzonder dat je naar de voorstelling van het boek mocht gaan! Waarover gaat het boek?

  1. Het boek gaat over lucide dromen. Een erg interessant onderwerp! Merry Christmas.

 11. Het lijkt me heel bijzonder om de auteur van een boek te ontmoeten! Leuk zeg!

 12. wat een leuke ervaring om eens mee te maken zo’n boekpresentatie

  1. Het was zeker een leuke ervaring. Merry Christmas.

  2. Als je er de volgende keer ook bij wilt zijn, ben je zeker welkom 😉

 13. Wat leuk zeg! Altijd fijn en inspirerend om naar een goede auteur te luisteren, steek je nog wat van op!

 14. Klinkt als een leuke middag. Tof dat je bij de boekpresentatie aanwezig was!

 15. Lijkt me super leuk om te doen zo’n voorstelling, zeker omdat je zelf ook schrijft! Zo te zien was het de trip waard!

  1. Je snapt wel dat er bij mij ook allerlei radartjes gingen draaien. Merry Christmas.

 16. Wat een leuk artikel over de boekvoorstelling <3 Ik ben blij dat je ervan genoten hebt ^^

 17. Wat leuk dat je dit mocht bijwonen en zo fijn dat je nu een gesigneerd boek hebt van Eva. Ze lijkt me heel gepassioneerd in wat ze doet.

 18. Snap dat de reis wel even spannend was, maar goed dat je toch ging! En fijn dat het zo’n leuke middag was.

 19. Ik vind het leuk dat er naast filmtrailers tegenwoordig ook boektrailers zijn!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*