Levensherinnering – Boekvoorstelling Alpengloed van Eva Linden

9 december 2017

Deze zaterdag ging ik voor het eerst alleen met de trein naar Utrecht. Een beetje bezorgd was ik over hoe de reis zou verlopen. Ik zou vanaf mijn woonplaats eerst met de trein naar het midden des lands gaan. Vervolgens zou ik de bus nemen naar een wijk in Utrecht. Dat deed ik. Gelukkig is alles goed gegaan. Ik wist dat Utrecht Centraal een groot station was, maar dit had ik niet verwacht. Gelukkig kun je de borden volgen. Ik ging naar binnen bij een huis en daar stond ze. Eva, de schrijfster van Maanziek en nu ook Alpengloed.

Gezellig met elkaar en Eva die vertelt over haar nieuwe boek. Zo kan ik het beste de sfeer van deze zaterdagmiddag omschrijven. Eva begon met het vertellen over Alpengloed. Waar de naam vandaan komt (Alpen Glove) en hoe het proces van dit tweede boek in zijn werk ging. Daarna kwam het moment waar ik al die weken op heb gewacht. Eva heeft het eerste hoofdstuk voorgelezen. Hoe leuk is het om te luisteren naar de schrijfster? Ik vond het heel erg leuk. Alleen gingen bij mij ook de fantasieradartjes draaien. Nadat Eva was uitgepraat, gingen we kijken naar de boektrailer van dit tweede boek. Spannende beelden flitsen voorbij met tekstfragmenten die verduidelijkten waar het boek omdraait.

De boektrailer is hier te zien.

Nadat dit alles is gebeurd, vertelt Eva welke artikelen zij heeft als merchandising. Zo zijn er posters, buttons, spiegeltjes, lippenbalsem, pennen, speciale thee en sneeuwbollen. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe Eva zo enthousiast is over haar boek. Dat zou ik ook zijn! Het moment dat ik met een exemplaar van Alpengloed naar haar toeloop, staat me nog steeds bij. Een grote smile op mijn gezicht loop ik een beetje vreemd op haar af. Blijheid, daar houd ik van. Met haar mooie handschrift (hé Eva 😉 ) schrijft ze een korte tekst voor in het boek. Na een leuke en gezellige middag keerde ik met het openbaar vervoer terug naar mijn woonplaats.

Eva, bedankt voor deze leuke middag!

Meer informatie over het boek kun je hier vinden.

No votes yet.
Please wait...

33 Comments

 1. Lisanne schreef:

  Wat leuk om bij zo’n boekpresentatie te zijn zeg! Ik ben benieuwd naar de boeken dus ik ga even verder klikken.

 2. Astrid schreef:

  Wat een leuke ervaring! Het lijkt me geweldig om die schrijfster te ontmoeten, al kende ik haar nog niet. En wat betreft Utrecht Centraal, ja, enorm is dat station.

 3. Rory schreef:

  Uhm, ik zie de foto niet met de korte tekst voor in het boek? Leuk is dat altijd hè. Als ik ging dansen (clubben, feestje, uitgaan. Geef het maar een naam) en er was tegelijkertijd een cd-presentatie (van een heerlijk jazzy funky bandje) dan kocht ik altijd een cd van ze. En vroeg ik of ze het wilden signeren. Prachtige herinneringen!

 4. mamasliefste schreef:

  Wat een bijzondere middag. Ik kan mij voorstelen dat het erg inspirerend was om naar haar te luisteren

 5. Jamey Herben schreef:

  Klinkt als een geslaagde middag. Ik ben nog nooit naar zo iets geweest.

 6. susanzielhuis schreef:

  Gezellig! Ben benieuwd naar het boek! Superleuk trouwens dat ze zo goed heeft nagedacht over merchandising, wil iedereen hebben toch!

 7. Sherry schreef:

  Dat was zeker erg gezellig. Doet me denken aan een aantal jaren geleden waar ik toen voor het eerst bij een auteur thuis een inteview deed en een boekpresentatie had meegemaakt. Ik ga zo kijken waar het boek over gaat.

 8. Lotte schreef:

  Ik hou van boekpresentaties. Leuk dat het zo huiselijk was georganiseerd, ben er bij een paar geweest in een restaurant en die voelde erg onpersoonlijk. En ja Utrecht cs is groot en ik vind het op het moment met de verbouwing ook chaos haha, blij dat je alles makkelijk kon vinden.

 9. Sanne schreef:

  Dit lijkt mij zo een leuk boek om te lezen. Boekpresentaties zijn zo leuk.

 10. karenliesens schreef:

  oh wat bijzonder dat je naar de voorstelling van het boek mocht gaan! Waarover gaat het boek?

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Het lijkt me heel bijzonder om de auteur van een boek te ontmoeten! Leuk zeg!

 12. mvds0906 schreef:

  wat een leuke ervaring om eens mee te maken zo’n boekpresentatie

 13. Sofie Katelijne schreef:

  Wat leuk zeg! Altijd fijn en inspirerend om naar een goede auteur te luisteren, steek je nog wat van op!

 14. Verena schreef:

  Klinkt als een leuke middag. Tof dat je bij de boekpresentatie aanwezig was!

 15. Lijkt me super leuk om te doen zo’n voorstelling, zeker omdat je zelf ook schrijft! Zo te zien was het de trip waard!

 16. Eva Linden schreef:

  Wat een leuk artikel over de boekvoorstelling <3 Ik ben blij dat je ervan genoten hebt ^^

 17. Wat leuk dat je dit mocht bijwonen en zo fijn dat je nu een gesigneerd boek hebt van Eva. Ze lijkt me heel gepassioneerd in wat ze doet.

 18. Lotus Writings schreef:

  Snap dat de reis wel even spannend was, maar goed dat je toch ging! En fijn dat het zo’n leuke middag was.

 19. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het leuk dat er naast filmtrailers tegenwoordig ook boektrailers zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *