Levensherinnering | De artiesten die ik luister

Voor vandaag een muzikale levensherinnering. Ik neem je namelijk mee in mijn eigen muzieksmaak. Welke voor vele personen tegenvalt. Maar toch zeg ik het elke keer met trots. Ik steun met liefde het Nederlandse lied. En wanneer ik aan anderen vraag of ze een bepaald nummer kennen, zingen ze het helemaal mee. Vaak nog uit volle borst ook. Laat ik meteen even een vraag beantwoorden: Waarom luister je niet naar Engelse muziek?

Eerlijk gezegd vind ik Engelse muziek maar niks. Althans, niet het ‘nieuwe’. Ik luister niet naar wat er in de Top 40 staat. Dit komt voornamelijk omdat ik wil begrijpen en meteen mee kunnen zingen. Muziek staat bij mij veelal aan, eigenlijk doorgaans met het doel om mijn gedachten te kunnen afleiden of juist te kunnen focussen. Met Engelse muziek vind ik dit niet handig, omdat ik het bijna niet kan uitspreken en dan nog iets met vertalen, haha. Dubbelzinnig in zo’n liedje is vaak niet eens te snappen. Haha.

Zo, nu ik dat gehad heb, weer over op de orde van de dag: Nederlandstalige muziek. Als 10-jarige jongen ging ik samen met familie naar Jan Smit. Voor mijn kamer hing een sjaal van hem en ergens slingerde een foto rond. Dat is denk ik het punt waar het begon. Door de loop der jaren creëer je je eigen smaak. Zo staat mijn playlist nu vol met:

 • Nick & Simon
 • Peter Beense
 • John de Bever
 • Guus Meeuwis
 • Frans Bauer

klubbb3-schlager-am-meer-mdr
Maar ik kijk ook graag over de grens, naar onze buurlanden. Laat ik bij de zuiderburen beginnen. Ze zingen voornamelijk in het Vlaams, maar dat is zo’n leuk taaltje. Hierbij een lijstje met de Belgische artiesten.

 • Christoff
 • Sasha & Davy
 • Yves Seegers

En nog even over de oostergrens. Het is de Duitse taal, maar die past helemaal in mijn Schlagerswereldje. Misschien moet ik daar eens een playlist van maken. Goed idee. Hier zijn de Duitse toppers:

 • Helene Fisher
 • Andreas Gabalier
 • Jan Smit, Christoff en Florian Silbereisen vormen samen de groep KLUBBB3

Voor nu vind ik het wel weer even genoeg geklets over muziek. Dit zijn de artiesten die regelmatig door mijn playlist worden afgespeeld.
Welk nummer raad jij mij aan? 
De artiesten die ik luister

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik geef het eigenlijk liever niet toe, omdat ik blijkbaar een snob ben, maar op dansles dansen de liedjes van Jan Smit en Frans Bauer vaak het fijnst… Dus ik snap best dat je graag naar ze luistert.

 2. Judith schreef:

  Ik hou niet zo van Nederlandse muziek, maar dat is omdat ik de taal gewoon niet mooi vind. Mijn jongste is er dol op, echt Frans Bauer en Andre Hazes en zo

 3. Ik ben niet zo van het Nederlandstalige, doe mij maar de muziek die ik hier de hele dag op het eiland om mij heen hoor. Prachtige Spaanse muziek, wat vind je daarvan?

 4. Elke schreef:

  Ik ben niet echt zo’n fan van die Nederlandse muziek, maar ik snap zeker waarom je het leuk vind! Die liedjes hebben wel altijd zo’n leuk deuntje!

 5. Renata schreef:

  Ik ben geen fan van dat soort muziek, maar veel succes met je zoektocht 🙂

 6. mamasliefste schreef:

  Zo heeft ieder zijn eigen smaak. Op de namen van Nederlandse artiesten na, weet ik van weinig van deze muziek en kan je dus geen tips geven

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik moest gisteravond nog aan je denken! We waren op de dansavond van dansles en daar speelden ze Jan Smit. Ze is van goud. Ik hoor het liedje nu nog in mijn hoofd!

 8. Olivette schreef:

  Leuk, Nederlandstalige muziek kan mij zeer zeker plezieren. De Belgische artiesten kende ik nog niet, leuk om te ontdekken

 9. Lien schreef:

  Guus Meeuwis en Frans Bauer ken ik. De rest uit het Nederlandse lijstje is mij onbekend.. Maar ik ben dan ook Belg (ja hoor, met dat heerlijke Vlaamse taaltje 😉 Al vind ik juist dat Nederlanders zo’n heerlijk taaltje hebben 😉 )

 10. priscilla schreef:

  Ik vind alleen de muziek van Nick & Simon leuk als ik je rijtje zo bekijk 🙂 Ik luister sneller engelse muziek.

 11. Bianca schreef:

  Van dit rijtje luister ik alleen soms naar Nick & Simon, verder beluister ik vooral top 40 muziek 🙂

 12. mamaisthuise schreef:

  Ik luister geen Nederlandstalige muziek maar hoor mijn dochter het wel vaak meebléren 😉

 13. Oh nee niets voor mij, ik luister niet graag naar dit soort Nederlandse muziek. Ik hou wel van Nederhop zoals Lil`kleine enzovoort. Dat krijg ik dan weer van de kids mee ..

 14. Leuk dat je ook Nederlandse muziek luistert. Ik kijk in de zomer vaak naar het muziekfeest op het plein. Maar buiten dat ben ik ook fan van blof.

 15. silkeblogs schreef:

  Heel leuk om te zien. Ik luister ook heel graag naar Nederlandstalige muziek!

 16. Diana schreef:

  Ik begin steeds meer van Nederlandstalige muziek te houden. Vind nu Roxanne Hazes erg mooie nummers maken.

 17. Hanneke schreef:

  Ik ben ZO verliefd geweest op Nick van Nick en Simon. Heb hem ook een keertje ontmoet en was door het dolle heen (ik was 18 haha). Jaar later kwam ik zijn broertje tegen op vakantie en toen sloeg de crush over op zijn broertje 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *