Levensherinnering | Een dozijn aan inspiratie

Een dozijn aan inspiratie ga ik in dit artikel behandelen. Ik heb al vaker benoemd dat inspiratie overal te vinden. Denk hierbij aan die vriend met dat gekke kapsel of de kat die net de hoek omschiet. Zie hier de 12 zaken die mijn inspiratie geven.

 1. Het weer

Eén van de meest besproken onderwerpen wanneer het weer even niet meezit. Oh yes, dit kun je op twee manieren lezen. Zon, regen of een flinke hagelbui. Het kan de sfeer van je hele verhaal bepalen. Een thriller zou bijvoorbeeld prachtig plaats kunnen vinden in die hagelbui.

 1. Vakantie

Iedereen maakt wel eens wat mee op vakantie. Denk aan die kus bij het zwembad of de vele kwallen die op het strand liggen. Ikzelf vind de vakantie steevast een goed punt om over te schrijven.

 1. Vrienden en familie

Je kunt zoveel plezier beleven met je naaste omgeving. Neem eens een veel gezegde quote van iemand en schrijf hierbij je eigen beleving. Ook erg leuk om te doen tijdens een familiedag. Ik heb namen van vrienden gepikt voor een aantal columns. Lees hier Yentl en Dominique.

 1. Gevoelens

Eerst al die kus met de vakantie. Wat rest er nu nog? Genoeg! Je kunt schrijven over wat je voelt wanneer je die ene persoon ziet, maar ook over verdrietige perioden en over je blije momenten.

 1. Muziek

Laatst schreef ik twee nieuwe columns die beiden zijn gebaseerd op een songtekst. Wist je dat muziek beïnvloedt in welke sfeer je schrijft? Het heeft effect op je onderbewuste. Dus schrijf je een humoristisch artikel? Zet dan blije muziek op.
red-1232626_960_720.jpg

 1. Boeken

Zoveel bladzijden aan inspiratie. Pak eens je lievelingsboek, kijk naar de titels van de hoofdstukken en bedenk wat je hiermee zou kunnen. Na verloop van tijd krijg je misschien de kriebels voor het schrijven van een eigen boek.

 1. Tijdschriften en magazines

De onderwerpen zijn echt van vandaag de dag. Laat je verdiepen in een wereld waar je graag naartoe wilt. Neem een schaar en knip alles uit waar je enige affiniteit mee hebt. Wellicht kun je deze naar verloop van tijd koppelen naar een mooi artikel of verhaal.

 1. Gedachten

Waarom zouden we je eigen gedachten niet meenemen. Voordat ik in slaap val duurt meestal even. Eerst de dag doornemen in mijn hoofd. Net wanneer ik wil slapen, komt er een golf aan ideeën voorbij. Een notitieboekje naast je bed is altijd handig.
mental-2301393_960_720.jpg

 1. Reacties

Heb je een reactie op je blog waar je bij denkt, dat kan anders? Schrijf erover! Vorige week reageerde ik op een artikel van Huisvlijt over dat ik de bibliotheek te duur vind (en de boekenkast wil vullen). Ze schreef er een perfect artikel over.

 1. Geuren

Sommige geuren zijn heerlijk. Anderen vind ik niets. Zo word ik het liefste betoverd in een bad van lavendel, grassprieten of kersen. Je hoeft niet aan te komen met pindakaas of sinaasappelgeur. Mijn neus draait zich om. Schrijf over je lievelingsgeur!

 1. Objecten

Ik heb eens gezegd dat ik een artikel zou kunnen schrijven over een badeendje. Waarom ook niet? Waarschijnlijk is een connectie zo gevonden. Dat moet ook met andere objecten kunnen.

 1. Plaatsen

Zonder plaats is je verhaal niets. Voor een spannend verhaal kun je denken aan een donker steegje. Voor een luchtig verhaal kun je denken aan een picknick op een heideveld.
Dit waren ze alweer. Mijn twaalf ideeën voor inspiratie. Laat je me weten als je hier iets van hebt gebruikt?
Een dozijn aan inspiratie.

No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Rob Alberts schreef:

  Vaak plaats ik zo maar iets …
  Vrolijke groet,

 2. MommyLovesPink schreef:

  Wat een goede tips! Ik haal ook de meeste inspiratie uit het dagelijks leven

 3. hippiemeisje schreef:

  IK ben het helemaal met je eens….
  inspiratie komt bij mij meestal uit een heel onverwachte hoek
  Vaak trouwens iets dat door mijn egdachten springt als ik met de auto rijd

 4. lienvoets schreef:

  Hier zijn reizen steeds mijn inspiratiebron. Dat heb je met een Travel blog 😊

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een leuke lijst met inspiratie ideeën. Jouw comment inspireerde mij inderdaad tot een post. Dankjewel daarvoor! Het bleef me bezighouden : )

 6. roryblokzijl schreef:

  Jaaaaa, zeker bij quotes, muziek en reacties. Goede tips en een mooi ‘dozijn aan inspiratie’. Overigens stonden de linkjes bij “Lees hier Yentl en Dominique” er niet bij?

 7. susanzielhuis schreef:

  Interessant! Ik haal mijn inspiratie uit hersenspinsels en onbeantwoorde vragen. En HONGER! Haha.

 8. Hanneke de Haas schreef:

  Goede lijst! Ik heb vooralsnog voldoende inspiratie maar sla het lijstje wel even op!

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Het weer is inderdaad een dankbaar onderwerp als je even niets weet te zeggen : )

 10. Hele goede lijst heb je gemaakt! Het komt wel veel overeen met mijn inspiratie bronnen. Goede tips voor andere bloggers!

 11. nvanheers schreef:

  Ik kan zo nostalgisch worden als ik denk aan vroeger en herinner me zelfs ook heel veel details! Lijkt me een bron van inspiratie voor je verhalen!

 12. Sanne schreef:

  Handige tips, waar ik nog niet echt heb over nagedacht. Vooral over de reacties om er dieper op in te gaan, die ga ik onthouden.

 13. Lotus Writings schreef:

  Handig zo’n lekker uitgebreid lijstje. Uiteindelijk komt elke schrijver weleens een moment tegen waarop hij naar een leeg scherm staart, en dan is dit heel fijn om te hebben.

 14. MamaPlaneet schreef:

  Fijn zo’n lijstje. Vooral van de inhoudelijke reacties achterlaten vind ik een zeer goede tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *