Written by 07:00 Levensherinneringen • 33 Comments

Levensherinnering | Ik ben vier jaar leiding

Op 30 november 2013 was de eerste keer dat ik als assistent-leiding meedeed met de bevergroep van mijn scoutinggroep. Zij hadden leiding nodig. Een paar extra handen waren gewenst. Ik wilde al langer leiding worden, maar zag er misschien toch een beetje tegenop. Uiteindelijk kwam de vraag nogmaals rond in de groep en heb ik aangeboden om te gaan helpen. Zo kwam ik deze zaterdag in een nieuwe groep terecht met kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Deze eerste bijeenkomst had een duidelijk thema: Sinterklaas. De Goedheiligman bezocht onze scoutinggroep. Al binnen vijf minuten had ik één van de bevers op schoot zitten. Toch wel een beetje spannend hoor.

Klik hier voor Scouting zit in mijn bloed. 

In de afgelopen vier jaar is er veel gebeurd. De groepssamenstelling is veranderd. Ik sta met een geheel ander leidingteam dan dat ik vier jaar geleden begon. Alle kinderen die ik toen had, heb ik uitgezwaaid. We hebben nu bijna volledig een meidengroep. Leuk, maar soms ook lastig. Eén ding is er niet veranderd. Ik ben er nog steeds. Haha. In deze behoorlijke tijd (de meeste leiding stopt na drie jaar) heb ik verschillende vaardigheden ontwikkeld waar ik nu erg blij mee ben. Toch merk je dat de tijd snel voorbij gaat. De leden zijn zo over naar de volgende groep. Ik blijf het leuk vinden om elke zaterdag mijn tijd voor hun op te offeren. Het is een deel van mijn leven geworden.

Papa Bever, dat zou maar zo mijn naam kunnen zijn. Echter heet ik Professor Plof in ons thema. Het thema is door Scouting Nederland bedacht. Het fantasierijke dorp waar ik in ‘acteer’ wordt Hotsjietonia genoemd. Als Professor speel ik een verwarde man die niet zo goed dingen kan onthouden. Echter komt dat af en toe goed overeen met de werkelijkheid. Als ik iemand bij naam wil noemen, dan noem ik eerst alle kinderen op. Vergeten!

Nu is het bijna 2018 en heb ik al het een en ander meegemaakt. Hieronder een kort overzichtje:

  • Een toneelstuk over het scheiden van afval
  • Pirateneiland
  • Burgers Zoo
  • Onze jaarlijkse speculaasactie
  • Een speurtocht in de stad Zutphen
  • Vijf keer kwam Sinterklaas bij ons op bezoek;
  • Vier keer een heus kamp;
  • en elke week weer een nieuwe opkomst!

Graag wil ik deze blogpost afsluiten met het volgende: ik ben zo blij dat ik leiding mag zijn. Dit had ik niet willen missen. Ik doe er nog een seizoen bij 😉

Ik ben vier jaar scoutingleiding

Photo by Lyndsey Marie on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close