Levensherinnering | Kerst op de basisschool

Dit vond ik misschien wel het leukste van het hele schooljaar. Kerst op de basisschool. Gekleed in een nette blouse werden wij elk jaar in ons eigen lokaal verwacht. Van te voren moesten wij wachten totdat de deuren van de school open gingen. Een kerstman rinkelde met de schoolbel en zong luid zijn liederen. Samen met klasgenootjes wachten totdat de deuren eindelijk opengingen. We wilden zo graag naar binnen!

‘Aaah.’ ‘Oooh.’ Zo klonk het als je je klaslokaal mocht inlopen. De kerstlampjes hingen vrolijk aan de muren, de kerstboom was versierd en iedereen was in een opperbest humeur. Op elk groepje met tafels stond een heerlijk buffet te wachten. Langzaam stroomde de school vol met zijn leerlingen. De sfeer was altijd zo fijn. Wanneer ieder aan zijn tafeltje zat, werd de school bijeengeroepen om met zijn allen kerstliedjes te zingen.

We rijden met z’n twee
met paard en arrenslee
al over veld en hei
tezamen zij aan zij.
Langs witbesneeuwde grond
zo rijden wij maar rond
en hoor de bellen “ringtingting”
hoe ik mijn liedje zing.

Jingle bells, jingle bells, rij maar rustig mee.
Oh het is zo’n zaligheid te rijden in een slee, hé.

Terug in ons lokaal kan het geluk niet op. Het buffet wordt geopend door de leerkracht. Altijd fijn als je mag beginnen met eten. Elk jaar is het een koud buffet. Zo was er brood in verschillende soorten, maar ook pannenkoeken en wraps. Heerlijk om zo het jaar af te kunnen sluiten met klasgenoten.

Kerst op de basisschool

No votes yet.
Please wait...

23 Comments

 1. ingridkocken schreef:

  Superleuk zo’n kerstdiner op school. Onze dochters hebben het ook deze week. De voorbereidingen zijn zeker zo leuk om er iets moois en lekkers van te maken!

 2. kvdhelder schreef:

  Leuk he! Wij mogen ook dit jaar voor onze kleuter voor het eerst kerst op school gaan vieren. Met diner erbij. Ik hoop dat hij het ook zo enorm leuk gaat vinden.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Eten op school had ik destijds nog niet met Kerstmis. Wij hadden gewoon les, en daarna ging je naar huis. Het was nogal een ouderwetse basisschool….

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Je schrijft over de kerstman, nou ben ik wel even benieuwd: was het een openbare of een christelijke school?

 5. merle21 schreef:

  Haha, heel herkenbaar. Ik had dat ook altijd op de basisschool. Alleen dan zonder de Kerstman, die hadden wij niet 🙁 Maar we zongen wel veel liedjes en hadden ook een buffet. Het eten werd warm gebracht, maar was altijd koud als wij er aan mochten beginnen, haha.

 6. Vera schreef:

  Kerst vond ik op de basisschool ook zo heerlijk. Met zn alle hapjes maken voor het kerstdinner.

 7. mamasliefste schreef:

  Mijn meiden vinden het ook de leukste tijd van het jaar. Als moeder is het met alle organisatie vaak de drukste week van het jaar 😉

 8. Dat klinkt als een leuke manier om met je klasgenootjes Kerst te vieren. Het eten is inderdaad iets om naar uit te kijken. Brood, wraps en pannenkoeken, heerlijk!

 9. susanvanzoetisgoed.nl schreef:

  Vond ik ook altijd zo leuk! En spannend, haha… Op de één of andere manier was er toch altijd een speciale vibe.

 10. Sanne schreef:

  Super leuk geschreven! Ik kan het mij eerlijk gezegd niet meer zo goed herinneren… Erg eigenlijk!

 11. scrapelle schreef:

  Leuk onze dochter dit jaar voor het eerst!

 12. Linda schreef:

  Hihi wij mochten altijd een optreden verzorgen en ik weet nog zo goed dat ik het kerstengeltje mocht zijn. Fantastisch vond ik dat.

 13. Wat leuk dat je er zo’n mooie herinneringen aan hebt! Als juf vind ik het kerstdiner ook altijd erg leuk, maar je beseft eigenlijk niet zo hoe bijzonder het voor de kinderen is. Mooi!

 14. Mijn kinderen hebben volgende week een kerstontbijt. Net zoiets.Moet nog even iets leuks verzinnen om mee te geven als hapjes.

 15. Joanne schreef:

  Ik vond kerst op school zo leuk! De mooiste outfit aan en gezellig samen eten.

 16. MeerMetMama schreef:

  Ik vond het altijd zo leuk! En erg spannend ook haha. Mijn kindjes hebben woensdag een kerstdiner op school. En ik mag hartige hapjes maken… Ach komt vast goed

 17. Lisanne schreef:

  Wat heerlijk zo’n terugblik. Zo herkenbaar ook! Een buffet hadden wij niet echt, maar wel een gewone broodmaaltijd. Speciale kleren aan en genieten. Zo leuk!

 18. Melissa schreef:

  Kerst is altijd leuk. En vroeger kon ik ook zo genieten van de kerstdiner op school gezellig met vriendinmetjes eten

 19. Nicole Orriëns schreef:

  Leuk ook dat iedereen zich extra netjes kleedde voor Kerstmis op school.

 20. thatslifexyz schreef:

  Heerlijk, he die herinneringen! Wij hadden ook altijd kerstdiner op school, maar persoonlijk vond ik het paasontbijt op school altijd veel leuker en lekkerder haha!

 21. missdudeblogging schreef:

  Dat vond ik ook altijd het leukste van het hele jaar! Even geen strenge juf of meester, maar gewoon gezelligheid met z’n allen!

 22. Manon schreef:

  Oh ik vond dat altijd Zo leuk op school en iedereen nam dan wat lekkers mee, wij maakte altijd bowl, zonder alchohol hahahaha

 23. Jamey Herben schreef:

  Wat super leuk lijkt me dat zeg. Duurt voor ons nog wel een paar jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *