Written by 06:00 Levensherinneringen • 25 Comments

Levensherinnering | Met mijn neus in de boeken

Afgelopen woensdag keek ik in de planning en zag het onderwerp voor vandaag: boeken. Ja, ja, daar kan ik wel wat mee, bedacht ik mij.
‘Zit je weer in de boeken?’ of ‘Heb je je boeken met geleerdheid ingepakt?’ Dat zijn dingen die ik met regelmaat hoor wanneer ik binnen kom gelopen. Of wanneer ik letterlijk met mijn neus in de boeken zit. Ik vind het heerlijk om te lezen. En eigenlijk, als je erover nadenk, lees je de hele dag door. Zo heb ik deze tekst een aantal keer doorgelezen, maar je leest nog meer op een dag. Even een kort overzicht:
De kalender (je wilt immers weten welke datum het is), het pak van de hagelslag, het informatiebord op het NS-station, de METRO die je elke dag leest, de studieboeken, een hoofdstuk van je lievelingsboek, dat ene appje dat je aan je vriend(in) laat lezen
Er is natuurlijk een verschil tussen wat je leest. Of dit informatief is of entertainment biedt. Maar wat informatief is, ken net zo goed leuk zijn. Het afgelopen weekend heb ik een korte cursus gekregen voor scouting. Even de uitdagende technieken die hierbij horen prikkelen. Zo heb een bijl in handen gehad en deze gebruikt, hout gezaagd, theorie gehad over vuur, vijf knopen leren leggen en een balk vastgemaakt met touw. Daarna kwamen drie boeken mijn kant op met informatie. Ik kon met mijn neus terug erin. Het is leuk om de basiskennis terug te leren. Want dat is wel even geleden. Komt dan nu de tijd om te laten zien dat ik geen slechte scout ben?
De avond sluit ik af met een heerlijk ontspannend boek. Momenteel ben ik aan het lezen in Het laatste uur van Katherine Howell. Super spannend. Het gaat over een ambulancemedewerker die tijdens een dienst teruggaat naar het verleden. Daarbij vallen door het boek heen een paar doden. Ik kan echt genieten van zo’n thriller.
Nu moet ik dan toch toegeven: ik zit vrij veel in de boeken. En lees met grote regelmaat. Alles komt voorbij. Nu maak ik een einde aan deze blog. Ik ga verder met lezen.

No votes yet.
Please wait...
Close