Levensherinnering | Met mijn neus in de boeken

Afgelopen woensdag keek ik in de planning en zag het onderwerp voor vandaag: boeken. Ja, ja, daar kan ik wel wat mee, bedacht ik mij.
‘Zit je weer in de boeken?’ of ‘Heb je je boeken met geleerdheid ingepakt?’ Dat zijn dingen die ik met regelmaat hoor wanneer ik binnen kom gelopen. Of wanneer ik letterlijk met mijn neus in de boeken zit. Ik vind het heerlijk om te lezen. En eigenlijk, als je erover nadenk, lees je de hele dag door. Zo heb ik deze tekst een aantal keer doorgelezen, maar je leest nog meer op een dag. Even een kort overzicht:
De kalender (je wilt immers weten welke datum het is), het pak van de hagelslag, het informatiebord op het NS-station, de METRO die je elke dag leest, de studieboeken, een hoofdstuk van je lievelingsboek, dat ene appje dat je aan je vriend(in) laat lezen
Er is natuurlijk een verschil tussen wat je leest. Of dit informatief is of entertainment biedt. Maar wat informatief is, ken net zo goed leuk zijn. Het afgelopen weekend heb ik een korte cursus gekregen voor scouting. Even de uitdagende technieken die hierbij horen prikkelen. Zo heb een bijl in handen gehad en deze gebruikt, hout gezaagd, theorie gehad over vuur, vijf knopen leren leggen en een balk vastgemaakt met touw. Daarna kwamen drie boeken mijn kant op met informatie. Ik kon met mijn neus terug erin. Het is leuk om de basiskennis terug te leren. Want dat is wel even geleden. Komt dan nu de tijd om te laten zien dat ik geen slechte scout ben?
De avond sluit ik af met een heerlijk ontspannend boek. Momenteel ben ik aan het lezen in Het laatste uur van Katherine Howell. Super spannend. Het gaat over een ambulancemedewerker die tijdens een dienst teruggaat naar het verleden. Daarbij vallen door het boek heen een paar doden. Ik kan echt genieten van zo’n thriller.
Nu moet ik dan toch toegeven: ik zit vrij veel in de boeken. En lees met grote regelmaat. Alles komt voorbij. Nu maak ik een einde aan deze blog. Ik ga verder met lezen.

No votes yet.
Please wait...

25 Comments

 1. Ik lees te weinig, maar erg vind ik het niet. Ik houd me veel bezig met mijn blog en daar geniet ik echt van. Liefs.

 2. Hanneke schreef:

  Ik zeg dat ik nooit lees, maar we lezen inderdaad de hele dag door! Grappig 🙂

 3. Manon schreef:

  Ik heb periodes van dat ik heel veel lees en periodes dat ik eigelijk helemaal niet lees.

 4. Maargy | M schreef:

  Inderdaad lezen we zo’n beetje de hele dag van alles en nog wat, buiten dat hou ik ook van boeken lezen en jouw blog verhalen natuurlijk! 🙂

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Boeken zijn geweldig! Ze openen deuren naar andere werelden en als ik het moeilijk heb dan lees ik hoe ik daar weer uit kan komen.

 6. Susan Zielhuis schreef:

  Ik ben bijna een boek, zoveel lees ik! Heerlijk om alles om je heen even te vergeten en je voor een moment in een andere wereld te begeven.

 7. Ik lees eigenlijk heel weinig of bijna niet. Leuk dat je zo die herinnering hebt en weer heel mooi geschreven! Soms als ik in de zomer veel buiten zit of lig is het wel lekker om een boek erbij te hebben.

 8. mamasliefste schreef:

  Lezen is heerlijk! Ik doe het ook de hele dag en zou mij niet kunnen voorstellen dat ik dat niet meer zou kunnen

 9. Joanne schreef:

  Ik lees heel weinig boeken, maar wel regelmatig online artikelen of de Metro krant in de trein.

 10. svanelven schreef:

  Je leest ongemerkt een stuk meer dan je zou denken inderdaad. Maar even helemaal in een boek verdwijnen vind ik toch wel het fijnste soort lezen.

 11. svanelven schreef:

  Je leest ongemerkt een stuk meer dan je denkt inderdaad. Helemaal verdwijnen in een boek vind ik toch wel het fijnste soort lezen!

 12. Nicole Orriëns schreef:

  Ergens best apart dat mensen je er zo op aanspreken dat je veel leest! Het is toch juist iets positiefs.

 13. Ana Rita schreef:

  Leuk om te lezen dat jij zo van lezen geniet! Ik lees vooral artikelen op het internet, maar morgen maar van mijn vrije tijd genieten met een goed boek op het gras/zand 🙂

 14. Gerda schreef:

  Ik lees met vlagen…boeken dan, want op het web lees ik continue 🙂 Voelt toch anders op de één of andere manier.

 15. MeerMetMama schreef:

  Ik vind lezen heerlijk! Lekker ontspannend, Het liefst boeken. Daar kan ik me in verliezen

 16. Merel schreef:

  Ik lees ook graag. Van mooie boeken tot inderdaad het pak van de hagelslag haha. Grappig dat je dat ook doet!

 17. ekebrouwer schreef:

  Ik zou echt vaker tijd vrij moeten maken om te lezen, doe het echt te weinig. Er ligt weer een heel fijn boek voor me klaar, dus ik denk dat ik er binnenkort maar eens in begin!

 18. Xenia schreef:

  Wat heerlijk om te lezen. Ook ik vind dat heerlijk maar heb ( of maak) er te weinig tijd voor.
  Heb wel je verhaal weer met veel plezier gelezen:)

 19. Jamey Herben schreef:

  Echte fysieke boeken lees ik eigenlijk veel te weinig. Ik vermaak me vooral met blogs zoals die van jou.

 20. Ellie Schmitz schreef:

  Leuk geschreven…ik heb altijd veel en graag boeken gelezen, maar het laatste jaar lukt dat niet zo goed meer…teveel andere dingen te doen waardoor de rust er niet is, maar gelukkig lees ik de blogpost van deze en gene nog wel 😉

 21. kiki schreef:

  Haha, grappig, we lezen inderdaad de hele dag door! Ik lees altijd even een half uurtje voordat ik ga slapen. Erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *