Written by 06:00 Levensherinneringen • 16 Comments

Levensherinnering | Mijn tijdreis terug naar Londen 2011

De grote bus rijdt zo het dek op. Wanneer ik uitkeek op Het Kanaal, wist ik het zeker. Het wordt fantastisch. Ik heb het over mijn reis naar Londen, in 2011. Het eerste feitelijke nieuwtje dat wij als vierde klas te horen kregen was, daar komt ons schoolkrijt vandaan. Uit de rotsen van de Engelse kust. In dit artikel geef ik je kort weer hoe het was om voor het eerst in Londen te zijn.

  1. Drukte

Van te voren was ik al gewaarschuwd. En dat was maar goed ook. Londen is een erg drukke stad waar je goed moet uitkijken waar je loopt. Overal zie je mensen die haast hebben om naar hun werk te gaan of die een winkel willen inlopen. Ik denk dat ik nog nooit zoveel mensen op één plek heb gezien. Maar ik heb me goed staande gehouden in de drukte. Dat lukt me wel.

  1. London Eye

Als je me een beetje kent, weet je dat ik het niet leuk vind om op een huishoudtrapje te staan. Ook al is deze vaak maar drie treden. Een reuzenrad vind ik echter geen probleem. Hier kun je mooi van het uitzicht genieten. Zo deden wij dat met de hele vierde klas. Een prachtig gezicht om te zien dat de hele stad London onder de glazen uitgestrekt ligt.

  1. Natural History Museum

We mochten als leerling kiezen uit drie musea. Welke wilde ik bezoeken? De keuze was niet heel moeilijk. Ik koos voor het Natural History Museum. Speciaal voor aardrijkskunde, wat mijn lievelingsvak was. Ik heb alles gezien over dinosaurussen, vulkanen en hoe de platentektoniek werkt. Erg interessant. Helaas weet ik niet meer in welk mapje ik de foto’s van deze reis heb gelaten. Zoektocht weer gestart.

  1. Een boottochtje

Het is misschien niet iets wat je zou verwachten, maar toen ik naar Londen ging, hadden we het mooiste weer van de wereld. Wat was ik blij dat ik de boottocht had gekozen! Met een niet-overdekte boot voerden we Thames over. Heerlijk om je haren door de war te voelen gaan.

  1. We Will Rock You

Het toppunt van de donderdagavond. Voordat de bus zijn terugreis met ons naar Arnhem zou maken, bezochten we deze musical. Ik kan je wel zeggen, dat het dak ervan af ging. Zoiets had ik nog niet meegemaakt. Hier zijn we natuurlijk ook lekker voor gemaakt. Het nummer We Will Rock You hebben we goed geoefend.
Mijn tijdreis terug naar Londen 2011
Dit waren mijn hoogtepunten van mijn reis naar Londen. Een prachtige ervaring die ik niet zal vergeten. Nu ga ik de foto’s zoeken. In de hoop dat ik deze kan vinden. Volgende week gaat deze rubriek over boeken. Ciao!

No votes yet.
Please wait...