Levensherinnering | Terug naar Kerst

Nog drie maanden moeten we wachten tot het grootste feest van het jaar: Kerst. Graag neem ik jullie mee naar een aantal activiteiten die ik heb gedaan tijdens deze feestdagen.

 • Bios. Keer op keer gingen we tweede kerstdag naar een leuke film. Dit eigenlijk al sinds dat ik klein was. Nu gaan we meestal iets anders doen. Wat dacht je van Chinees eten, of naar de wok. Als het maar eten is. Haha.
 • Cadeautjes. Doodzenuwachtig zat ik te wachten tot we zouden beginnen met het open maken van de presents. Elk jaar dijde de stapel een beetje uit. Natuurlijk erg leuk om met een volle tas naar huis te lopen, maar het duurde erg lang voordat iedereen alles had uitgepakt. Nu krijgen we elk jaar een groot cadeau. Woehoe.
 • Gourmetten. Alsof we het net hebben uitgevonden. Ik heb een hele leuke familie waar ik graag mee ga eten. In een tent in de buurt kun je heerlijk gourmetten. Met allerlei soorten vlees. Ik houd van vlees. En van stokbrood met kruidenboter.
 • Bowlen. Deze staat natuurlijk ook in de favorieten. Heel veel mensen gaan bowlen met de feestdagen. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Echter ben ik nooit degene die wint. Ik kom niet eens in de buurt.
 • Sfeer. Dat is typisch kerst. De chocolaatjes liggen op de tafel, de lampjes branden door het hele huis (bij ons tenminste)  en de kerstboom geeft zijn eigen sfeer. Heerlijk om te zien dat alles versierd is.

Ik heb even geteld hoor. Het is nog 94 dagen wachten tot Kerst. Och, nog even en dan tuigen we de kerstboom weer op, zingen we de alom bekende liedjes en winkelen we door lichtjes versierde straten. Mijn geluk kan niet meer op. Zal ik alvast beginnen met het maken van mijn wishlist?

Nog 94 dagen de tijd om na te denken wat ik een ander schenken zal.

Terug naar Kerst.

No votes yet.
Please wait...

29 Comments

 1. kimmichaelis schreef:

  Yessssss ik kijk zo uit naar de kerst! Wat je zegt.. Dat gourmetten haha zo cliché he. Hier ook ieder jaar weer een vaste prik. Enne die wishlist… Dat is wel goeie..

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Dat zijn leuke kersttradities. Fijn dat je er positieve herinneringen aan hebt en dat je je op kerstmis verheugt!

 3. Marieke schreef:

  Ik heb ook ontzettend zin in kerst! Bij ons is het een traditie om op kerstavond met de hele familie te eten bij mijn oma. Op 1e en 2e kerstdag naar m’n ouders. Lekker eten en cadeautjes. Het is mijn zoontje zijn eerste kerst, dus extra bijzonder 🙂

 4. MeerMetMama schreef:

  Leuke tradities zeg! Ik krijg er al weer helemaal zin in. De periode er naar toe en gezellig met familie

 5. mirteblogt schreef:

  wow! nog maar 94 dagen? Dat gaat snel zeg! Heerlijk de tijd rond kerst!

 6. lienvoets schreef:

  Haaa ja, gourmet is zoooo Kerst! Deden wij ook altijd met de familie. Of fondue. Om eens af te wisselen 😉

 7. kool-family schreef:

  Gourmetten roept ook bij mij meteen herinneringen op aan de 2e kerst. En de dag nadien de buren vragen om de rest op te eten…

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Bowlen met Kerstmis heb ik nog nooit gedaan : ) Maar het lijkt me best iets hebben eigenlijk.

 9. Ik houd echt enorm veel van kerst! Gourmetten is voor mij ook echt iets wat we altijd deden en een fijne herinnering!

 10. Ik herken dit lijstje zo goed. Wij doen ook altijd steengril of gourmet voor kerst. En thuis film kijken ipv in de bio!

 11. Carrieremamma schreef:

  Ik kan er ook nu al mee bezig zijn. Ben heel erg van de kersttradities. Zo maak ik ieder jaar a real english christmas cake en zelf likeur. Deze combi serveert ik alleen met kerst. De cake maak ik 8 weken van te voren en hou ik goed doormiddel van brandy 😋😋😋

 12. casaborita schreef:

  Bowlen en bios heb ik nooit gedaan eigenlijk met kerst, ik gebruik de vrije dagen meestal om te reizen. Maar wanneer ik wel in Nederland ben met kerst dan doen wij ook aan gourmetten, lekker is dat zeg 🙂

 13. Verena schreef:

  Door deze blog krijg ik spontaan weer zin in kerst. En het was vandaag nog een beetje zomer. Help! Het duurt nog zooo lang…

 14. seadbeady schreef:

  Sommige mensen houden niet van kerst, maar ik wel hoor 🙂

 15. hippiemeisje schreef:

  Ik ben zo iemand die Kerst maar niets vindt. Door omstandigheden voelt het voor mij al sinds kinds een af als een hypocriet en eenzaam feest dat hopelijk snel gepasseerd mag zijn. Dat heeft dan met mijn familiegeschiedenis te maken…. Ik kijk er niet naar uit en ben blij dat de feestdagen gepasseerd zijn. Terug naar het normale leven….
  Het is overigens niet dat ik negatief wil doen… Het is gewoon mijn ervaring en familiegeschiedenis…
  Gelukkig dat er mensen zijn die er wel and kunnen genieten. Ik hoop nog steeds dat ook ooit te kunnen doen.

 16. silkeblogs schreef:

  Echt zalig om te lezen, ik kijk zo hard uit naar kerst!

 17. sandravriends schreef:

  Ik kom dit jaar net terug van een reis uit lapland maar gelukkig kan ik kerst nog meemaken.

 18. MommyLovesPink schreef:

  Ik heb ook al zin in de kerst, gezellig met mijn familie en mijn meiden vinden het ook zo leuk altijd!

 19. Jamey Herben schreef:

  Wat gaat de tijd snel hè!! Als het goed is word dit onze eerste kerst met dochtertje!

 20. lifebyxenia schreef:

  Ik ben vast een van de weinige maar ben niet zo gek op kerst..
  Ging voorheen graag dan op vakantie. Bowlen en gourmetten hoort erbij en bij mijn schoonfamilie os er altijd een uitgebreid diner

 21. mamaisthuise schreef:

  Oh boy, zo snel alweer! Ik houd zeker van kerst maar snap mijn zus ook wel die altijd een mooie trip maakt rond die periode. Het is wel de tijd van veel bezoekjes en als je zoals bij mijn schoonfamilie dan ook nog te maken hebt met veel scheidingen dan is dat best een hoop gestress en geregel 😉

 22. MamaPlaneet schreef:

  Tweede Kerstdag naar de film. Dat deden wij vroeger ook als gezin. Nog steeds leuke herinneringen aan 🙂

 23. Bianca schreef:

  Ohh ik heb zo’n zin in de kerst! Ben al aan het bedenken wat we dit jaar allemaal gaan doen x

 24. mamaishblog schreef:

  Same here. Het gaat zo snel en idd voordat we het weten zijn we aan het gourmetten. Hier ook elk jaar! haha…

 25. Ilona schreef:

  Ik verlang echt naar kerst nu, weeral leuk geschreven!
  Ilona

 26. Joandi Loes Tholen schreef:

  Ik kijk er al zo naar uit! En ja een kerst zonder steengrill dat kan toch niet? Hier is het ook elk jaar gedurende 3 dagen vaste kost!

 27. Lotus Writings schreef:

  Krijg spontaan zin in de warme, knusse sfeer met kerst! Heerlijk 🙂 Volgens mij heb je een heel gezellige familie.

 28. Elles schreef:

  Ik kan ook niet wachten tot het kerst is! Ik hou echt van dat sfeertje. Ik zou ooit nog een keer willen gourmetten met kerst.
  Liefs,
  Elles

 29. mamasliefste schreef:

  Heel eerlijk ben ik niet zo van de kerst. We proberen wel een dag met z’n vieren thuis te zijn om lekker in pyjama film te kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *