Written by 06:00 Levensherinneringen • 13 Comments

Levensherinneringen | De eerste middelbare schooldag

Ondertussen is het negen jaar geleden dat ik voor het eerst mijn middelbare school binnenstapte. Deze maandagochtend zette ik mijn fiets in de fietsenkelder en wandelde de trap op naar de aula. Hier kwamen alle eerstejaars bij elkaar. We werden opgewacht door de afdelingsleider en de drie mentoren. Alle leerlingen werden namelijk over drie klassen verdeeld. Doodzenuwachtig als ik was, kwam ik de aula in. Vervolgens ging ik aan één van de ronde tafels. Een lege tafel. Ik was benieuwd wat er ging gebeuren. Eén voor één werden alle namen voorgelezen. We moesten naar voren komen en volgden onze mentrix naar de eerste verdieping.
In het lokaal Frans kregen we uitleg over hoe het rooster werkte, kregen we te horen van welke docenten wij les kregen en natuurlijk de regels die gelden op de school. Zoals het halen van het telaat-briefje en de groene kaart. Vervolgens liepen we een ronde door de school. Ik zat op een kleine school met misschien vijftien lokalen. Ik kan het nog zo voor de geest halen. Ook al weet ik dat de hele school is verbouwd vijf jaar geleden. Precies nadat ik wegging. Maar ik dwaal af. In een deel van de fietsenkelder stonden tafels opgesteld waarop allerlei tassen lagen. Groene tassen met een naamsticker. Ik gaf bij de persoon aan dat ik mijn tas meenam en fietste terug naar huis.

Gelukkig niet alleen

Wat niemand wilt op de eerste schooldag, is dat je geen aansluiting vind. Gelukkig lukte het mij op de eerste dag om aan de praat te raken met een jongen die dezelfde kant op woont als ik. Wat een feest! Om deze reden fietsten we samen terug. Populair ben ik nooit geweest. Hoewel, misschien ook wel. Ik was de grote agenda van de school. Hier heb ik ook een Levensherinnering over geschreven.
Een jaar lang ben ik samen met deze persoon terug naar huis gefietst. Echter is dit helaas verwaterd. Net als de meeste schoolcontacten.  Echter krijg je vaak de meeste aansluitingen als je alleen bent. Dat is tenminste mijn inzicht. Mensen durven vaak niets te zeggen als je met een groepje bent.
De eerste middelbare schooldag

No votes yet.
Please wait...