Levensherinneringen | Een nieuw project, een nieuw boek

Schrijven doe ik het liefste aan het einde van de middag of aan het begin van de avond. Mijn fantasie is dan het rijkst. Twee jaar terug, in mei 2015, ben ik begonnen met het schrijven van een eigen verhalenserie. In totaal zijn van ‘De Jongen’ 156 delen geschreven. Hier heb ik mijn hele hart ingestopt. Als een Gruzielement, zullen we dan maar zeggen. Speciaal voor de Harry Potter-fans. Momenteel zijn hier 16 delen van verschenen op mijn blog. Voor als je deze hebt gemist. Het eerste verhaal is hier te lezen.
Click!Click!Click!
Maar dan nu, twee jaar verder:

Doe je dan helemaal niks meer MC?

Natuurlijk doe ik wel iets. Ik doe hartstikke veel, ook op schrijfgebied. Zo probeer ik wekelijks bij te houden dat er nieuwe columns bijkomen op het stapeltje. Deze kan ik inplannen in mijn blogkalender. Ergens in de loop van de week schrijf ik een tekst voor Levensherinneringen en probeer ik me bezig te houden met een nieuw project.
Ik probeer de spanning een beetje op te bouwen. Dus nog een keer: ik ben bezig met een nieuw project. Twee jaar terug vond ik het een hele opgave om een boek te schrijven dat was gegoten in een lang verhaal met hoofdstukken. Een week voor de laatste Koningsdag ben ik toch begonnen aan een nieuw avontuur. Iets dat dichtbij komt, maar waar ik zoveel energie en fantasie in kan steken, dat het blijvend is.
Het boek komt dichtbij, omdat ik mijzelf in een personage heb gegoten. MC zal de hoofdrol vertolken in Het dagboek van een schrijver – De zoektocht naar de grafkelder. Dit is de titel en ondertitel die ik het verhaal heb gegeven. Voorlopig. Wellicht komt er een betere of leukere naam in mij op. Haha. Dan wil je natuurlijk heel graag lezen waar het over gaat. Daarom hieronder een korte samenvatting:
BeautifulBones (1)
Schrijfbureau MC is een aantal maanden geopend. En dat loopt goed. Zo goed, dat hij een secretaresse heeft aangenomen. Een journaliste komt op gesprek met een aanbod. Deze wijst MC af. Twee weken later komt ze opnieuw. Nu neemt hij het aanbod aan. Samen gaan ze opzoek naar de vermiste grafkelder. Er is echter iemand die het geen goed plan vindt. Maar wie? 
Bij het verhaal heb ik de volgende cover ontworpen. Deze is gemaakt met canva.com. Hieronder de statistieken tot gisteravond:
6 hoofdstukken |
35.088 woorden |
69 pagina’s in Word |

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. MommyLovesPink schreef:

  Oh wow, ooit wil ik ook nog een boek schrijven. Super joh!

 2. sannie73 schreef:

  Oe, dat klinkt heel spannend! Mooie cover ook. Ik zou het heel graag lezen zodra het af is. Sneller schrijven dus! 😉

 3. Een boek schrijven is moeilijk. Gaaf dat jij dat gaat doen!!

 4. Nicole Orriëns schreef:

  De cover spreekt me al erg aan zeg! Spannend met zo’n schedel!

 5. spannend hoor een boek schrijven. zit veel tijd en energie in, succes

 6. mamasliefste schreef:

  Wat goed dat je een boek schrijft. Daar gaat een hoop werk en tijd in zitten. Veel succes

 7. Deisy schreef:

  O wauw! Wat ontzettend gaaf. Het is echt nog een droom van mij om een boek te schrijven dus kan hier echt inspiratie van krijgen. En je boek spreekt echt enorm aan. Ben erg benieuwd.

 8. Miryam schreef:

  Goed bezig zeg!! Heel gaaf dat je een boek schrijft, het verhaal klinkt best spannend. Heel veel succes!

 9. Ilona schreef:

  Spannend zo ’n eerste boek. En grappig om te lezen dat jij juist graag in de middag/avond schrijft bij mij is dat juist niet.

 10. Peter Mabelus schreef:

  MC, het plot is om je nagels bij af te bijten, want zoveel vragen wachten op een antwoord.
  Heb je nooit overwogen om (net als ik elke zondag op thrillerlezers.nl met “John West en de gestolen Picasso” doe) elke week op een vast moment een nieuw hoofdstuk op je site te zetten? Op die manier dwing je jezelf om aan het schrijven te blijven en bouw je een trouwe schare fans op. In het ideale geval staan de laatste paar hoofdstukken dan niet op je site, maar ligt je boek in de winkel op het moment dat je fans een moord doen om de climax te kunnen lezen!

  • mckleuver schreef:

   Het verhaal komt een beetje traag op gang, maar daar is even doorheen zien, haha. Ik kan mezelf heel goed dwingen om te schijven. Daar ben ik erg bedreven in. Komt helemaal goed. Wat er gebeurt nadat het klaar is, dat is de vraag voor nu.

 11. Peter Mabelus schreef:

  “Wat er gebeurt nadat het klaar is, dat is de vraag voor nu,” schrijf je in je reactie. Is het juist niet de vraag voor later, wat er gebeurt nadat het klaar is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *