Written by 07:00 Levensherinneringen • 12 Comments

Levensherinneringen | Graaf Ruben is geboren

Zoals jullie weten ben ik de schrijver van de verhalenreeks De Jongen. Ruim een jaar heb ik niks gedaan met het schrijven van een serie. Nu snap je het wel: ik miste het. Daarom ben ik een idee gaan uitwerken voor een nieuwe serie. Lees maar mee wat dit nieuwe idee is.
Synopsis
Een beetje magie in een kasteel. Aan de ene kant ligt het dorpje Qewichelheide met aan de andere kant een uitgestrekt bos. Graaf Ruben is spreukenboekenschrijver van beroep en vindt elke keer wel een nieuwe spreuk uit. Soms per ongeluk, maar meestal met een gericht doel. Samen met zijn vrienden hebben ze een hoop fun. Maar, er is een duistere kant op de loer. De Zwarte Kraai steekt boekenwinkels in de fik en laat door haar onderdanen mensen ontvoeren. Niets is meer wat het lijkt. Gelukkig is er hoop. De Zwarte Kraai is op zoek naar het oudste boek dat nog bestaat. De vraag is of ze het zal vinden.
Mijn gevoel
Zoals altijd als ik schrijf, voel ik mij een blij ei. Ik voelde me euforisch toen ik begon met het uitwerken van deze nieuwe serie. Het hele idee komt bij mij vandaan. Het is geen bij elkaar geraapt zooitje van andere ideeën. Ik vind het leuk om mijn fantasie te laten zien. Die soms erg ver reikt. Zo komen er ook mythische wezens in voor. Denk bijvoorbeeld aan een cycloop. Dit wezen is vooral bekend van Percy Jackson.
Het einde
De vraag bij zo’n serie die ik mij al meermaals heb gesteld, is wanneer het einde is. Dit kan zijn bij vijftig verhalen, maar uiteraard kan het ook weer over de honderd lopen. Afgelopen weekend heb ik een grote brainstormsessie gehouden waarin in ruim twintig ideeën heb opgedaan voor delen die ik kan gebruiken in de serie van Graaf Ruben. Hieronder enkele titels van verhalen:

  • Graaf Ruben heeft een signeersessie.
  • Graaf Ruben heeft een tarotlegging.
  • Graaf Ruben opgesloten in de kelder.
  • Halloween in de grote zaal.
  • De Zwarte Kraai maakt een plan.

In de tussentijd komen er regelmatig updates online van Graaf Ruben (en uiteraard ook De Jongen) op mijn Facebookpagina.
Graaf Ruben is geboren

No votes yet.
Please wait...
Close