Written by 06:00 Levensherinneringen • 20 Comments

Levensherinneringen | Harry Potter in mijn leven

In dit dertiende artikel van Levensherinneringen ga ik het hebben over mijn liefde voor Harry Potter. Het verhaal begon aan het einde van de basisschool. Toen ik een kaart kreeg waarin stond dat het echt boeken voor mij waren. Even was er een stilte. Waarna ik in de tweede klas van de middelbare school een Harry Potter boek vond in de bibliotheek. Als ik me niet vergis, begon ik met lezen van het tweede deel. Want ja, je weet niet hoe de volgorde is. Prachtig geschreven natuurlijk en het onderwerp spreekt me erg aan. Daarna begon de bliksem.
In no-time raasde ik door de hele serie heen. Daarna kwamen alle films in een rap tempo voorbij. Ondertussen ging ik naar de volgende school. Mijn eigen fantasie nam de overhand. Ik begon met het zelf maken van schoolboeken. Zo zocht ik alles uit over de spreuken en fabriceerde hier mijn eigen boek van. Met alles wat ik hierover kon vinden. Ik denk, dat als ik dit proces nog eens overdoe, ik nog veel verder zou komen. Er is zoveel meer aan informatie bijgekomen. En daarbij, in het Engels zoeken levert uiteraard meer op.

Wat triggert mij in deze wereld?

De magie. De personages. De verschillende verhalen en locaties. Ik vind het allemaal prachtig. Ik kan me zo hierin verdiepen, dat mijn eigen brein de rest overneemt. Dat kunnen we wel stellen, lijkt mij. Harry Potter is in mijn leven geïnfiltreerd. Wanneer het een beetje regenachtig is zou ik maar al te graag mijn toverstok ophouden en Meteomaledictus recantus willen roepen. Uiteraard ken ik deze spreuk uit mijn hoofd.

Rust en kracht

Misschien kan je het je al voorstellen. Het bezig zijn met de aspecten van de magische wereld geeft mij rust. Ik kan mijn gedachten laten gaan over de dingen. Hoe zou ik het doen als ik een tovenaar was? Uiteraard heb ik mijn eigen biografie opgeschreven. Zo ben ik assistent schoolhoofd aan Mechelvieurt Academie voor Magie en geef ik Waarzeggerij. De psychologie van het magische onderwijs.
Kracht kan ik halen uit de citaten die door de serie heen zitten. Uiteraard heb ik een favoriet:

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Harry Potter in mijn leven

No votes yet.
Please wait...
Close