Levensherinneringen | Harry Potter in mijn leven

In dit dertiende artikel van Levensherinneringen ga ik het hebben over mijn liefde voor Harry Potter. Het verhaal begon aan het einde van de basisschool. Toen ik een kaart kreeg waarin stond dat het echt boeken voor mij waren. Even was er een stilte. Waarna ik in de tweede klas van de middelbare school een Harry Potter boek vond in de bibliotheek. Als ik me niet vergis, begon ik met lezen van het tweede deel. Want ja, je weet niet hoe de volgorde is. Prachtig geschreven natuurlijk en het onderwerp spreekt me erg aan. Daarna begon de bliksem.
In no-time raasde ik door de hele serie heen. Daarna kwamen alle films in een rap tempo voorbij. Ondertussen ging ik naar de volgende school. Mijn eigen fantasie nam de overhand. Ik begon met het zelf maken van schoolboeken. Zo zocht ik alles uit over de spreuken en fabriceerde hier mijn eigen boek van. Met alles wat ik hierover kon vinden. Ik denk, dat als ik dit proces nog eens overdoe, ik nog veel verder zou komen. Er is zoveel meer aan informatie bijgekomen. En daarbij, in het Engels zoeken levert uiteraard meer op.

Wat triggert mij in deze wereld?

De magie. De personages. De verschillende verhalen en locaties. Ik vind het allemaal prachtig. Ik kan me zo hierin verdiepen, dat mijn eigen brein de rest overneemt. Dat kunnen we wel stellen, lijkt mij. Harry Potter is in mijn leven geïnfiltreerd. Wanneer het een beetje regenachtig is zou ik maar al te graag mijn toverstok ophouden en Meteomaledictus recantus willen roepen. Uiteraard ken ik deze spreuk uit mijn hoofd.

Rust en kracht

Misschien kan je het je al voorstellen. Het bezig zijn met de aspecten van de magische wereld geeft mij rust. Ik kan mijn gedachten laten gaan over de dingen. Hoe zou ik het doen als ik een tovenaar was? Uiteraard heb ik mijn eigen biografie opgeschreven. Zo ben ik assistent schoolhoofd aan Mechelvieurt Academie voor Magie en geef ik Waarzeggerij. De psychologie van het magische onderwijs.
Kracht kan ik halen uit de citaten die door de serie heen zitten. Uiteraard heb ik een favoriet:

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Harry Potter in mijn leven

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Rob Alberts schreef:

  Het hele Potter gebeuren is langs mij heen gegaan.
  Zoals zoveel dingen.
  Voor sommigen leef ik onder een steen ….
  Zonnige groet,

 2. mamasliefste schreef:

  Mooie citaat. Ik ben niet verder gekomen dan boek 1 en mijn familie kan dat totaal niet begrijpen

 3. annaberg schreef:

  Die boeken zijn dan ook knap geschreven. Mij boeit niet zozeer het magische op zich, maar het ongelooflijke ook voor detail en de ongebreidelde fantasie.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Wat mooi dat je echt kracht kunt putten uit deze boeken! Het citaat dat je noemt is ook wel heel mooi en treffend inderdaad.

 5. MamaPlaneet schreef:

  Hier nog een Harry Potter fan. Ik heb als kind alle boeken in het Nederlands en Engels gelezen. Uiteraard ook alle films gezien.

 6. lienvoets schreef:

  Ha harry potter… Ik heb een aantal boeken gelezen, maar opeens ben ik afgehaakt… misschoen toch eens terug hernemen 🙂

 7. sannie73 schreef:

  Ik heb ze verslonden destijds. En in het Engels dus bij quizvragen waarin dingen over HP in NL-termen worden gevraagd, krijg ik een enorm vraagteken boven mijn hoofd. Haha… En ik ben ook zo gek op die fantasie werelden!

 8. lifebyxenia schreef:

  Ik vind Harry Potter geweldig! Ben normaal helemaal niet van de “magische” boeken maar ik heb deze achterelkaar gelezen! Kan niet wachten tot ik hem kan voorlezen aan mijn zoon!
  Mooie spreuk!

 9. hippiemeisje schreef:

  Hier ook een grote liefde voor Harry Potter. Ik was 18 en zat toen redelijk in de put. Kon me moeilijk concentreren…. De eerste drie boeken waren toen al uit, de rest moest nog volgen… Enigzins aarzelend, geen enkel boek kon mijn aandacht toen houden. Maar het eerste boek las ik in een ruk uit, ik ging die dag nog naar de bib en haalde het tweede en het derde…. Op even veel dagen had ik ze alle 3 uit… Ondertussen heb ik ze allemaal…. ook de vervolgen enzo…. en las ik ze ook in het Engels natuurlijk. Vlot geschreven, boeiend en hey: moesten er oscars bestaan voor schrijvers en mocht ik beslissen naar wie ze gingen, kreeg Rowling er van mij zeker en vast eentje….. (oh ja, ik vind dit van jou ook leuk en boeiend geschreven! 😉 )

  • mckleuver schreef:

   Rowling krijgt zeker een Oscar! Ik vind het heel fijn om te kunnen verdiepen in een wereld wanneer het even wat minder gaat. En de magische wereld is daar uiterst geschikt voor, haha!

 10. Daphne schreef:

  Ik snap het! Prachtige boeken en verhaallijn!

 11. SofarsoSabine schreef:

  Ik heb Harry potter nooit gevolgd. Ik vind magie niet echt een leuk thema. Ik weet wel hoe veel mensen het wel een super leuk boek / film vinden!

 12. Marion schreef:

  Je hebt mijn verwachtingen nu wel flink opgeschroefd hoor!!!

 13. Astrid schreef:

  Door je comment op mijn blog werd ik nieuwsgierig naar wat jij nog meer geschrven had behalve “de jongens”. Ik houd zelf helemaal niet van fantasy maar begrijp wel dat je helemaal op kan gaan in de wereld van een boek. Dit had/heb ik dan alleen met realistische fictie. Ik heb Harry Potter overigens niet gelezen en de films ook niet gezien. Wil ze toch wel eens gaan proberen te lezen denk ik.

 14. Cup of Lisa schreef:

  Heel herkenbaar! Ik lees de boeken nu voor de zoveelste keer. Blijft gewoon genieten! 😍

 15. Tessa schreef:

  Ik heb ze nog steeds niet gelezen en snap eigenlijk niet waarom. Toch maar eens aan beginnen. De donkere avonden komen er weer aan. Dan vind ik het altijd fijn om mooie boeken te lezen

 16. […] kreeg van een gepensioneerde juffrouw, stond geschreven dat ze mij een type vond voor de boeken van Harry Potter. En gelijk kreeg ze hoor. Dit is mijn lievelingsboek als kind. Heerlijk om de fantasie te kunnen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *