Levensherinneringen | Het jaar van groep acht

Na de zomervakantie in 2007 maakte ik de entree naar groep acht. De laatste klas van de basisschool in Nederland. En wat spannend! Na drie jaar in dezelfde klas gezeten te hebben, werd het tijd voor hetzelfde. Er kwam nog een jaar bij! Haha. Het laatste jaar van de klas bestond uit vele hoogtepunten. Hieronder komen er een paar voorbij.
AkzoNobel
Een uitje naar dit bedrijf stond op de planning. Als ik me niet vergis was het ergens in het voorjaar. Met de hele klas werden we door ouders naar AkzoNobel in Arnhem gebracht. Hier konden we kijken en proefjes doen met papier. Hoe papier wordt gemaakt. Met een zeef haalde ik het water uit een rechthoekige kom. De deeltjes van perkament kamen bovendrijven. Even een tijdje laten drogen en je kunt op het perkament schrijven. Met een pen of met een veer.
Amsterdam
Waarschijnlijk één van de meest spraakmakende uitjes die mensen uit groep acht krijgen. Het is bijna standaard om naar Amsterdam. Zo gingen wij dat ook. Een touringsbus kwam langs en zo gingen we naar het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht. Je voelt de sfeer van bange mensen en het officiële dagboek dat daar ligt. Het hele huis is trouwens zo schots en scheef als wat. Dat komt natuurlijk door de ouderdom. Het is iets dat ik nog heel goed weet.

Kamp
Eerlijk gezegd moet ik je zeggen dat ik niet meer weet waar we op kamp zijn geweest. Maar een feest was het wel. Ik hield helemaal niet van bonte avonden of dingen die hierop lijken. Gelukkig is alles goed gedaan. Want ja, we moesten op de fiets naar het kampterrein en ook de tenten opzetten. Heerlijk om dat met je klas te mogen doen.
Scholen bezoeken
Handig zou het wezen om naar scholen te kijken. In mijn dorp zit een grote school, maar ook binnen een straal van 15 kilometer zitten zijn er genoeg te vinden. Wij gingen naar een middelbare school in Zutphen. Een hele praktische school waar je dingen kreeg als timmeren en de hele mikmak. Het was een leuke school om te zien, maar niet weggelegd voor mij.
De Musical
Net als bij de musical podiumvrees ten top. Ik weet nog dat ik het niet fijn vond om mee te spelen. Volgens mij heb ik zelfs mijn emoties in de klas laten zien. Uiteindelijk heb ik alleen gezegd naar welke school ik ging. Zoals iedereen deed aan het einde van de musical. Klaar voor een nieuw avontuur.
Het jaar van groep acht.png
 
Foto: Pixabay

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

  1. MommyLovesPink schreef:

    Dat is wel grappig dat iedereen altijd naar Amsterdam gaat, ik zat in Amsterdam op school, dus wij gingen weer nar de Veluwe ofzo

  2. Eke Brouwer schreef:

    Wat leuk, ik zat precies tien jaar eerder in groep 8 en weet nog goed dat wij inderdaad ook naar het Anne Frankhuis gingen!

  3. Lotus Writings schreef:

    Haha ik voelde me even heel oud: in 2007 was mijn oudste dochter al 1 😀 Nu zit ze zelf in groep 8 en veel dingen komen ook in haar laatste jaar terug. Een heel dubbel jaar. Aan de ene kant ben je echt de oudste en tegelijkertijd staat er zoveel spannends en onbekends voor de deur…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *