Levensherinneringen | Mijn ochtendritueel

Het is zomer en dat is lekker! Wanneer ik ’s ochtends, al vroeg wakker wordt, besluit ik om te blijven liggen. Dat kan soms wat langer duren dan anders. Er is een kans dat ik door de warmte terug in slaap val. Maar ik probeer er op tijd uit te komen. Te genieten van de dag die me tegemoet komt. Nadat ik de wekker een tik heb gegeven om te kijken hoe laat het is, hijs ik me overeind en stap mijn bed uit. Ik trek mijn slippers aan en doe het linkergordijn een stukje open. Ik heb het gordijnhaakje eraf gehaald, zodat er frisse wind mijn kamer in kan komen. En dat zonder de gordijnen helemaal open te doen.
Met de slippers aan loop ik de trap af. Ook wel kleppers genoemd, omdat wanneer ik op deze dingen loop, de zolen klepperen tegen mijn hak aan. Niet vriendelijk in gebruik wanneer iemand ligt te slapen. Ik open de achterdeur en leg één van de stoelkussens op een ligbed die we nieuw hebben. Het is heerlijk om zo de ochtend te beginnen. Lekker relaxed. Ik doe drinkyoghurt in één van mijn mokken. Ik heb er een stuk of vier, allemaal verschillende. En ik vind het leuk om elke ochtend te kunnen kiezen welke ik neem. Samen met het brood neem ik deze mee voor een ontbijt op het ligbed. De zon schijnt en komt steeds hoger te staan, waardoor een deel van mijn lichaam in de zon komt te staan.
Het eten gaat niet snel. Nu eet ik elke ochtend één boterham, terwijl dat er twee waren in tien minuten toen ik naar de middelbare school ging. Nu kan het wel een half uur of langer duren. Iets wat ik niet leuk vind. Het neemt tijd in beslag die ik graag anders zou besteden. En ik heb meerdere dingen geprobeerd. Hierbij kun je denken aan: lopen voor het eten, zodat ik mijn stress kan reduceren, minder eten, op een zelfde tijdstip eten en ander eten. Maar het helpt allemaal niks.
Heb jij ideeën hoe ik dit kan oplossen? Dan hoor ik dat graag. 
 

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Merel schreef:

    Op zich is het voor je lichaam geloof ik niet erg als je rustig eet. Maar goed. Daar heb je verder niet veel aan, snap dat het onhandig is. Helpt je belegkeus? Mijn oudste verslindt bijvoorbeeld brood met chocopasta maar doet over de rest vrij langzaam. Of iets van havermoutpannenkoeken? Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *