Levensherinneringen | Mijn zoektocht naar werk

MC Kleuver/ juli 1, 2017/ Levensherinneringen/ 15 comments

Zoals je misschien wel weet, is het al even geleden dat ik mijn diploma mbo 3 financieel administratief medewerker heb behaald. Drie jaar om precies te zijn. En dat besef ik mij de laatste weken maar al te goed. Het is niet gemakkelijk om drie jaar thuis te zitten. Eigenlijk een beetje triest. Maar het is nog niet anders. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de afgelopen tijd niks heb gedaan. Integendeel. Het afgelopen jaar ben ik voor twee verschillende organisaties werkzaam geweest, als een werkervaringsplek. Hier heb ik heel veel geleerd. Denk aan het omgaan met collega’s, flexibel zijn met klussen die tussendoor komen en een hoop overleg.
Makkelijk is het niet. Dus mijn verhaal kan ik verder vertellen. Een paar maanden terug kwam ik een leuke vacature tegen bij een cursuscentrum. Hier zochten ze iemand voor een gecombineerde functie van administratie en schoonmaak. Helaas was deze vergeven. Maar dat ik contact heb gezocht, was een goede stap. Dit bedrijf is de tussenpersoon voor bedrijven en biedt begeleiding aan voor hun cliënten. Voornamelijk voor mensen met autisme of een licht verstandelijke beperking. Zij (arbeidscoaches) bieden tevens begeleiding op de werkplek. Ondertussen heb ik bij dit bedrijf een heel fijn gesprek mogen hebben waarbij ik het gevoel heb gehoord te worden. Heel belangrijk.
Op dit moment ben ik bezig met het volgen van sollicitatietrainingen waarbij ik oefeningen krijg om mezelf te leren kennen. Daardoor kan ik in een sollicitatiegesprek vertellen wat mijn sterkte punten zijn. Ik zoek naar vacatures die geschikt voor mij zijn en ik heb mijn oog laten vallen op één van deze. Op de administratie van een school. Dat is iets wat mij heel erg leuk lijkt. Deze vacature komt open na de zomervakantie, dus nog even geduld. Het is een school die in het groen lesgeeft. Mijn scoutingervaring heeft dan zijn voordeel, lijkt mij. Gelukkig ben ik nu on the move, het heeft even geduurd, maar dan komt er ook wat!
Mijn zoektocht naar werk

Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

15 Comments

 1. Tjonge, dat zou een hele goeie keuze zijn ja. Hopelijk maak je kans op die job. Ik zal voor je duimen zeg.

 2. Wat fijn dat je zo van het een hopelijk in het ander rolt. Ik wens je heel veel geluk. Die werkplek lijkt je op het lijf geschreven!

 3. Het lijkt me een erg lastige situatie, maar zo te zien komt het vanzelf wel goed! Succes!

 4. Heel veel succes! Je bent wel echt een doorzetter, dat zal zeker voor je spreken

 5. Succes met je sollicitatie. Als ik dat zo hoor past de vacature voor een groene school je door je ervaring. Ik hoop dat je op gesprek mag komen en de uiteindelijke kandidaat wordt.

 6. Veel succes met het solliciteren 🙂 Heb er geen ervaring mee, maar het lijkt me echt stresserend 🙂 Ik hoop dat je het niet al te vaak meer moet doen 🙂

 7. Alvast succes gewenst met het solliciteren! Je weet zeker wel van aanpakken dus alles komt vast en zeker op z’n pootjes terecht.

 8. Veel succes met je sollicitatietrainingen en de gesprekken voor echte sollicitaties! Ik heb zelf gemerkt dat je als je afgewezen bent na een sollicitatie je zeker geen schrik mag hebben om te vragen waarom. Maak de werkgevers duidelijk dat je aan jezelf wilt werken (ik ben door het lef te hebben om ‘waarom’ te vragen binnen hetzelfde bedrijf en binnen de week toch aan een job geraakt. Aan jezelf willen werken komt echt super positief over.
  Ik moet zelf soms sollicitatiegesprekken afnemen en ik maak er altijd een punt van om enkele tips mee te geven met de niet gekozen kandidaten.

 9. Heel veel succes met solliciteren! Moet goed komen!

 10. Niet opgeven je komt er wel. Veel succes hoor. Solliciteren is niet gemakkelijk maar uiteindelijk vind je wel iets.

 11. Ik zal voor je duimen, wens je heel veel succes hopelijk heb je snel een leuke baan x

 12. Zou super zijn als deze baan voor jou wordt!

 13. Veel succes met solliciteren! Knap hoe je steeds doorzet, komt vast goed!

 14. Het moet lukken.

 15. Oh dat is pittig zeg, zo lang geen werk kunnen krijgen. Ik hoop voor je dat er snel verandering in komt! succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*