Levensherinneringen | Niet naar Spanje dit jaar?!

‘Ga je niet naar Spanje dit jaar?’
‘Nee, ik ga niet naar Spanje. Ik blijf in Nederland.’
Mensen zijn helemaal in de war wanneer ik zeg dat ik niet naar Spanje ga. Dit behoeft natuurlijk enige uitleg. De afgelopen negen jaar heb ik mijn zomervakantie doorgebracht in het Spaanse land. Heerlijk onder de zon te dobberen op de zee. Echt helemaal leuk. Ik pronk dan ook altijd met de vakantiefoto’s die overal verschijnen. Op Facebook, Instagram en de hele reutemeteut. Dit jaar gaat alles echter iets anders. Ik ga niet met mijn ouders mee. En dat is voor mij een hele stap.

Hopelijk bestaat mijn vakantie dit jaar uit zon, zee en een caravan. Ik ga namelijk k(r)amperen in Nederland. En ik heb er zin in! Het zal een hele andere vakantie worden dan anders, maar dat vind ik een leuk vooruitzicht. Samen met mijn vriendin, Kelly, ben ik te vinden in Zuid-Holland. Samen twee weken op een camping staan. Leuk toch? Zo’n eerste keer is best spannend. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat het goed komt. Anders loop ik wel een rondje over de camping om af te koelen, haha. Dat hebben we namelijk afgesproken. Wanneer het even niet gaat, trek je dan even terug. Mijzelf zo kennende heb ik dat echt nodig. De eerste dagen ben ik sowieso al even out of rhythm. Ik heb een paar dagen nodig om mij aan te passen aan een andere omgeving. Vandaar!

DSC01673 - kopie

MC in Spanje, 2015

Maar dan rest de vraag: Waarom ga je niet naar Spanje?
Nou, dat zit zo. Ik ben momenteel eenentwintig jaar en vind het tijd geworden om voor mezelf te leren zorgen. De zomervakantie wil ik hier graag voor gebruiken. Zelf koken, zelf de (vaat)was aanzetten en eigenhandig het hele huis aan kant maken. Mijn eigen kamer schoonmaken deed ik al. Nu komt daar de rest van het huis bij. Een mooie uitdaging voor mij. Je snapt wel dat daar enige instructies voor gemaakt worden. Haha! Dit jaar een vakantie in Nederland, wellicht volgend jaar weer naar Spanje. Wie weet.

Wat zijn jouw vakantieplannen? 
No votes yet.
Please wait...

4 Comments

 1. Je gaat dat super doen en vooral er heel hard van genieten!!!! En die momentjes even terugtrekken hebben we allemaal wel eens nodig denk ik hoor 😉 Ik toch zeker 😀 Komt helemaal goed, volgend jaar sta je met de caravan in spanje!

 2. Ellie Schmitz schreef:

  Deze stap gezet en het enthousiasme spat van je blog af, leuk! Alvast veel plezier en veel voorpret!

 3. Wauw wat goed dat je deze stap gaat zetten. Z’on eerste stap is altijd spannend, dat vond ik destijds ook. Neem ook echt je momentje rust, want als het voor mij al spannend is, is dat voor jou zeker spannend.

 4. merle21 schreef:

  Wat leuk! Inderdaad een hele andere ervaring, maar gaat vast leuk worden :).
  Ik ga dit jaar ook anders op vakantie , haha. Normaal ging ik met de hele familie naar Spanje of de Canarische eilanden.
  Nu ga ik met vriendje, schoonzus, schoonouders en eigen ouders 2 weken naar Zuid-Frankijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *