Levensherinneringen | Standaardgrappen

Je kent het wel. Je bent bij die ene vriend of vriendin met een hele rits andere bekende mensen. Je voelt je op je gemak en de grappen vliegen je om de oren. Ik denk dat velen het herkennen. Zo ook bij mij in de kring. En of je het nou leuk vind of niet. Dit moet je onthouden:

Alles wat je zegt, kan tegen je gebruikt worden.

En dat heb ik de laatste jaren geweten hoor. Met grote regelmaat komen mensen terug op iets wat ik heb gezegd in verleden. Irritant. Bloedirritant. Maar je leert ermee leven. Tegenwoordig kan ik zelf mee lachen. Want ja, ik heb het zelf uitgelokt. Grotendeels, tenminste. En nog een ‘nieuw’ feitje: nee is ook echt nee.
Ken jij de volgende standaardgrappen?

 • Je loopt langs iemand en je tikt op de rechterschouder. Terwijl jij aan de linkerkant loopt. Altijd leuk wanneer er iemand verwoed om zich heenkijkt. Wat minder leuk als degene het doorheeft.
 • Dijenkletser. Iemand heeft de benen vrij. Waardoor je een harde pets kan geven. Een rode vlek gegarandeerd (als je het goed doet :-p).
 • Je wordt herinnerd aan dat ene woord dat is verbonden aan iets dat eerder is voorgevallen. Bij mij zijn dit: Chucky, Projectjes en degene die ik niet meer weet, maar anderen wel.

Vooral de laatste is gevaarlijk. Je kunt maanden en jaren worden herinnerd aan iets wat je toen hebt gezegd. En dat is me soms toch leuk! Not. Nou ja, het licht eraan op welke manier en hoe je ermee omgaat. De woorden die je hebt gezegd, kun je moeilijk nog terugnemen. Vooral als iedereen onthoudt wat jij zei. Ga er dus voor en lach mee. 😀
Standaardgrappen

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. anetakrysiak1983 schreef:

  Haha, grappig dit! Zelf ben ik een goed gelovig persoon. Iedereen kan mij daarom makkelijk in de maling nemen.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Nou ben ik aan het denken of ik dat ook heb. Maar er wil me nog niets invallen.

 3. MamaPlaneet schreef:

  Heel herkenbaar helaas. Ook hier hebben mensen vaker goedbedoelde, onschuldige opmerkingen tegen mij gebruikt. Heel naar maar ook leerzaam. Mooi geschreven!

 4. inspiredbylifee schreef:

  Oh iedereen kan mij in de maling nemen en soms is dat niet echt goed denk ik. Ach ja dat komt erbij als je goed gelovig bent haah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *