Written by 11:53 Levensherinneringen • 15 Comments

Levensherinneringen | Vijf dingen die ik heb geleerd van OUAT

Once Upon A Time

Allereerst bied ik mijn excuses aan. Deze post was van origine bedoeld voor gisteren. Helaas heb ik er deze week geen moment bij stilgestaan om een nieuwe levensherinnering te schrijven. Vandaar dat ik deze schrijf in mijn pyjama op de zondagochtend. Vandaag ga ik het het hebben over OUAT: Once Upon A Time. Mijn favoriete serie op Netflix. Want ja, kun je nou iets leren van een fantasieserie? Pas op. Er zitten spoilers in.

Geloven

In de eerste aflevering van seizoen één wordt al duidelijk gemaakt hoe belangrijk geloven in iets is. Dit is meteen de kern van de serie. Henry laat Emma geloven dat Storybrooke bestaat en daarmee al de sprookjesfiguren die hier hun thuis hebben gevonden. Geloof hebben in jezelf is het belangrijkste dat bestaat. Keer op keer wordt je op de feiten gedrukt. Laat je niet beduvelen door de mening van een ander. Gebruik je eigen gezond verstand en help elkaar waar nodig.

onceuponatimebook.JPG

Een eigen verhaal 

Iets dat ik interessant vind aan de serie, is dat iedereen een eigen verhaal heeft. Dat maakt het zo krachtig. Sommigen uit de serie, waaronder Repelsteeltje, leven al honderden jaren. Zodoende hebben ze tientallen of misschien honderden vrienden en vijanden gemaakt. Once Upon A Time herinnert mij eraan dat iedereen van elkaar verschilt. Uiteindelijk willen we allemaal graag hetzelfde: liefde, vrienden en familie. Ik krijg er een koude rilling van.

Liefde is sterk

Liefde is sterk. Dit is overduidelijk het verhaal van Sneeuwwitje en Droomprins. Elke keer komen de twee in een setting terecht waarin ze zichzelf eruit moeten zien te vechten. Het lukt ze elke keer. Hoe ongelooflijk! Zelfs een smerige slaapvloek houdt ze niet tegen om er voor elkaar te zijn. Dit koppel wordt dan ook niets geassocieerd met ware liefde.

Je bent nooit alleen

Eigenlijk is deze heel cliché. Ik vind gewoon dat deze in dit rijtje hoort. Je bent nooit alleen. Dat wordt duidelijk gemaakt in de hele reeks. De sprookjesfiguren willen dingen oh zo graag zelf doen. Uiteindelijk komt hulp altijd uit de andere sprookjesfiguren. Soms komen er tranen omdat ik de emotie mee voel. Toch nog een beetje emotie, haha.

Veranderen kan

Eén van mijn favoriete personages, is Regina Mills. Zij is de burgemeester van Storybrooke en van nature de Evil Queen. Zij is het personage dat is verandert van een gemene heks, naar een goede met gevoel voor vriendschap en liefde. Ik vraag me af of personen in het echt zoveel kunnen veranderen. Maar het kijken naar dit personage zou voldoende moeten wezen.

Dit zijn mijn vijf punten waarvan ik denk, daar kun je nog iets van leren! Mijn favoriete personages zijn the Evil Queen en Rumplestilltskin. Heerlijk om deze twee op Netflix te kunnen bewonderen. Ik heb een beetje het lachje van laatstgenoemde personage.

Evil-Queen-Rumpelstiltskin-OUAT-ouat-villains-32800149-648-175.jpg

Foto van: Roleplayer Guild


De Jongen, mijn verhalenserie, is nu te koop als e-book. Klik hier voor meer informatie!

No votes yet.
Please wait...
Close