Written by 07:00 Levensherinneringen • 26 Comments

Levensherinneringen | Weer een nieuwe Jotihunt

Wanneer de scoutinggroepen terugkeren van de zomervakantie, zijn alle ogen gericht op één enkele organisatie. Het team dat de Jotihunt waarmaakt, elk jaar weer. Ik denk dat de term Jotihunt enige uitleg betreft. Bij deze:
Jotihunt is het jagen naar verschillende vossenteams die lopen in een gebied in Gelderland. Daarnaast kun je vanuit een locatie opdrachten op het internet uitvoeren en hints oplossen om te kunnen jaren naar deze vossenteams. Het spel beslaat 30 uur aan één stuk. Of te wel: het spel gaat in de nacht door.
Elke scout in Gelderland en omgeving wacht met smart op de Jotihunt logobekendmaking van het thema. Dit is elk jaar een verassing. Ieder jaar opnieuw zijn de speculaties hetzelfde. Is het Harry Potter? Is het een andere serie? Zo gaat het maar door. Een aantal voorbeelden van de laatste jaren zijn: Alice in Wonderland, Azië, Star Wars en Frankenstein. Eindelijk kwamen daar de hints aan die het thema bekend moesten maken. Op het laatst heeft de organisatie het zelf gezegd. Het thema van de 2017-editie is: Vikingen. Meteen gingen er bij mij radartjes draaien. We moeten schilden regelen, helmen en zwaarden. Vergeet ook de baarden niet.
 
Zo begonnen de voorbereidingen voor het grootste spel waar wij aan meedoen. Met een onmogelijke opgave: bouw een Walhalla voor je deur. Zo gingen wij aan de slag. Twee driepoten, een dak als zeil, verschillende tonnen die dienst deden als bierpullen. Binnen gingen de voorbereidingen verder. Zo maakten we van karton gouden schilden, maakten we gevechtsschilden en zwaarden. Even foto maken met vuur en blote borst. Klaar!
 
Zaterdagochtend kon het grote feest beginnen. Het vuur werd aangemaakt en de computers opgestart. Klokslag negen uur is die daar dan: de eerste hint. Vol goede moed gingen we met een clubje aan de slag om op te lossen. We hebben het hele weekend door een aantal hints kunnen vinden. Maar het ergste is, het zoeken van de code die de vossen achterlaten als ze dichtbij de standplaats zijn. Met z’n het hoofdkwartier verlaten om een gebied van 500 meter in de rondte te gaan zoeken. Daar hebben we een half uur voor. Het probleem is, we zitten precies op een kruispunt. Gelukkig is de betreffende code gevonden. Yes!
Al met al een heel geslaagd weekend. Het leuke is dat je contact maakt met mensen van andere groepen. Die bovenal interesse hebben in alles wat je als club doet. Volgend jaar weer. Meer over dit leuke spel is te vinden op de website: https://jotihunt.net/
Jotihunt 2017 banner


Het e-book van De Jongen is te koop vanaf maandagavond 13 november 2017. Bekijk hiervoor het bestelformulier.

No votes yet.
Please wait...