Levensherinneringen | Zoeken naar een eerste autootje

Zo’n spannende dag. Het begon afgelopen drie april al goed. ’s Ochtends vroeg zat ik in de auto onderweg naar het CBR in Arnhem. Mijn examen was gepland om 10:20 uur deze ochtend. Een heerlijke tijd. De kinderen zitten op school en de ouders zijn op het werk. Het was rustig op straat. Ongeveer een uur later, kwam ik naar buiten met een lachend gezicht. Geslaagd! En dat gelukkig voor deze vierde keer. Nu kon de zoektocht naar een eigen autootje beginnen. Eigenlijk dezelfde dag nog begon het. Marktplaats werd afgespeurd om te zoeken naar een koekblik dat geschikt voor mij zou wezen.
Samen gingen we langs verschillende autobedrijven hier in de buurt. Zo kwamen we een blauwe Suzuki tegen. Hiermee heb ik een kort proefritje gemaakt, maar het was geen succes. De Suzuki had een mooie vorm, maar had roest op hele nare plekken.

De auto was zo slecht, dat deze eigenlijk meteen op de schroothoop mag.

Vervolgens hebben we een Suzuki Swift gezien, een Fiat Panda en een Ignis. De Panda was een gele kanarie en ik keek tegen het dak aan, in plaats van door de ramen. Dat rijdt niet echt prettig. Bij de Suzuki Ignis was het schakelen een groot probleem. Dat rijdt ook niet lekker. Uiteindelijk kwamen we bij een autodealer uit. Die had een Nissan Micra te koop staan. Hiermee heb ik een proefrit gemaakt en ik wist het zeker: dit is mijn auto. Op 12 april is de auto overgezet naar mijn naam en kon ik gaan betalen. Haha.
Het is leuk om te kunnen gaan waar je heen wilt. Maar dat is ook net het probleem. Ik kan niet bedenken waar ik heen wil rijden. Prettig is het om een doel te hebben. Maar om binnen het dorp te gaan rijden, dat is funest voor de benzinestand. Het is veel voordeliger om een langer stuk te rijden. Zo kan de motor warm worden. Gelukkig is die spannende dag begin april goed gekomen en mag ik rijden op de openbare weg. Heerlijk. Afgelopen week heb ik de auto schoongemaakt, dus deze blinkt!
IMG-20170504-WA0006

No votes yet.
Please wait...

19 Comments

 1. Lonneke Rempt schreef:

  Allereerst nog gefeliciteerd met je rijbewijs! Een auto die aan je eisen voldoet is volgens mij ook een hele opgave. Z

 2. mamasliefste schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je eigen autootje. Ik vind de Nissan Micra ook echt een leuke auto

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn dochter moet deze week voor de tweede keer op voor theorie! Hopelijk haalt ze het dit keer. Gefeliciteerd met je auto!

 4. Elke schreef:

  Ooh, top meid! Gefeliciteerd met jouw rijbewijs en natuurlijk met je eigen auto! Zo leuk! En je hebt er een leuk autootje uitgekozen!

 5. Maargy | M schreef:

  Van harte met je rijbewijs en je leuke auto! Heerlijk die vrijheid! Geniet ervan 😉

 6. Sofie schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je nieuwe auto! Leuk dat je er eentje hebt gevonden.

 7. Judith schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs! ik hoop het ook ooit nog eens te halen

 8. Manon schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je nieuwe auto. Ik weet nog goed dat ik me eigen auto had gekocht was er super blij mee

 9. Lotte schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs! En super dat je een auto heb gevonden die naar je zin is. Ik heb bij veel vrienden meegemaakt dat, dat nog best lastig is.

 10. sannie73 schreef:

  Gefeliciteerd!!! Met je rijbewijs én je nieuwe koekblik. 😉 Ik ging vroeger heel vaak met een groepje vrienden gewoon een stuk rijden ’s avonds. Soms ook met een wandeling in een bos erbij. En in de auto lekker de muziek hard aan een meeblèren. Leuke uitjes waren dat. Je kunt natuurlijk ook naar een strand rijden voor een wandeling. 😉

 11. sarahhanssens schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je “koekblik”. 😉

 12. Tessa schreef:

  Wat heerlijk, de vrijheid van een eigen auto! Ik hoop dat je er inmiddels al de nodige kilometers mee gemaakt hebt. Ik hoop dat een autootje voor mij over niet al te lange tijd ook weer mogelijk is

 13. Chantal schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je rijbewijs! Nissan Micra’s blijven leuke auto’s, zelf rij ik een wat oudere Ford Ka. Deze rijd nog steeds perfect.

 14. Ellie Schmitz schreef:

  Gefeliciteerd, wat fijn dat je rijbewijs er is en meteen een autootje! Geniet er lekker van 🙂

 15. Dit is zo spannend he! Ik rij nog steeds met heel veel plezier rond met mijn eerste bakkie! Blijft toch speciaal en was voor mij de eerste stap naar zelfstandigheid!

 16. Lotus Writings schreef:

  Nog gefeliciteerd met je rijbewijs!
  Heerlijk om hem te hebben en fijn dat je ook een auto kon kopen. Geeft je toch inderdaad vrijheid en een stukje zelfstandigheid.

 17. MamaPlaneet schreef:

  Hey deze had ik gemist zo te zien. Gefeliciteerd met je rijbewijs! Fijne he, een extra stukje zelfstandigheid. Veel veilige kilometers gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *