Levensherinnering | Scouting zit in mijn bloed

Sinds 2004 ben ik lid van de plaatselijke scoutingvereniging. Een dynamische organisatie waar vrijheid de overhand heeft. Het geeft een goed gevoel om taken te hebben die je kunt uitvoeren, zonder dat iemand meteen meekijkt of je afsnauwt. Met vragen kun je heel gemakkelijk bij anderen terecht. Ik ben begonnen toen ik acht was en ben nog steeds lid. Ondertussen al bijna 13 jaar. Oh jee, dat gaat de verkeerde kant op!
Vrienden maken
Het begon allemaal bij de welpen. De club die we toen hadden is door de jaren heen steeds verder uitgedund tot het groepje dat nog steeds op vrijdagavond aanwezig is. Het is gezellig en daar gaat het om. Na al die jaren hebben we een hoop van elkaar geleerd. En we hebben een heleboel meegemaakt. Onze vriendschap draait op goed vertrouwen naar elkaar en een jarenlange band. Dat vind ik fijn. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en wie je het beste ergens voor kunt inzetten. Dat is wat ik ervan vind. Maar ik weet bijna zeker dat de anderen er ook zo over denken. Ze zullen me hopelijk niet op een ladder zetten. Daar kom ik echt niet meer vanaf.
Taken 
Door de jaren heen wordt het takenpakket lekker uitgebreid. In zoverre je dat toelaat tenminste. Een jaar ben ik PL (ploegleider) geweest bij de scouts. Een leuke taak, maar soms wel lastig. Je wordt uitgedaagd om je eigen patrouille een beetje in goede orde te laten geleiden. Vaak gaat dat goed, vaak ook niet. Het blijft immers scouting met een hoop lol. Daarna ben ik doorgegroeid en heb ik alle speltakken afgewerkt. Uiteindelijk werd ik leiding. Een erg leuke taak die ik met een hoop plezier ten uitvoer breng.
11637983_179773872369669_1193822652_n
Het bloed
Na al die jaren van lidmaatschap is het wel duidelijk dat ik niet weg ben te slaan bij de vereniging.  Het scout zijn zit echt in mijn bloed. Ik ben gegroeid in de dingen die anderen en ikzelf graag bij mij zouden zien. Soms is een terug onvermijdelijk. Maar als je sinds 2004 al onder de pannen bent, zeg dan nog maar eens gedag.
No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Victoria Hanmer schreef:

  Ik ken het fenomeen wel! Ik heb jarenlang in de chiro gezeten! 😀

 2. leegschrift schreef:

  Nou, jij hebt je pad gevonden. Leuk zo een roodkapje overhemd.

 3. merle21 schreef:

  Wat leuk om te lezen dat je er zo van geniet!

 4. Wat leuk dat je dit doet! Ik denk dat dit echt heel goed is voor kids en hun ontwikkeling, jammer dat het nooit zo besproken is (of alleen in mijn kringen). Geniet er van, dat zijn de dingen die het leven leuk maken 🙂

 5. Schrijfhart schreef:

  Het is fijn om je ergens thuis te voelen. Een plek waar je jezelf kunt zijn en gewaardeerd wordt. Leuk om te lezen dat de Scouting voor jou zo’n plek is.

 6. Wat leuk om te lezen. Fijn dat je het daar zo naar je zin hebt!

 7. […] Klik hier voor Scouting zit in mijn bloed.  […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *