Levensherinnering | Vietnamese loempia bij de Praxis

Vanaf vandaag op de zaterdag een nieuwe rubriek op MC Kleuver Blog: levensherinneringen. Elke zaterdagse dag een nieuw artikel over een bepaalde gebeurtenis in mijn leven. Ik hoop dat deze rubriek aan gaat slaan bij mijn lezers. laat me daarom gerust weten wat je ervan vindt! Vandaag begin ik met Vietnamese loempia bij de Praxis.
Hoe kan het ook anders. Mensen zijn op de zaterdag aan het klussen. Het komt dan weleens voor dat je iets mist. Net zoals bij ons thuis. En als er iets mist, dan moet het gekocht worden. Ook hetzelfde als bij ons thuis. Het materiaal voor een likje verf of een houten plaatje halen we natuurlijk bij de Praxis. Deze zit ook in het dorp waar ik ben opgegroeid. Een heel mooi dorp in een schitterende omgeving. Ik vond het altijd leuk om op zaterdag naar de Praxis te gaan en wel om één specifieke reden: de loempia’s.
Zo gemeen als ik was, ging ik op zaterdag mee naar de Praxis. Natuurlijk deed ik dit expres. Ik hoopte op een traktatie van de Vietnamees. Ik wou gewoon een loempia. Een heerlijke met een goede vulling. Stukjes wortel er in en een hoop sliertjes die je eruit kon trekken. Het liefste nog met een lading saus erbij. Meestal werd dit zoetzure saus. Heerlijk smikkelen op een zonnige zaterdag. Zittende op een bankje met een lekkere snack. In de loop van de jaren werd dit een vaste prik. Snel ff naar de Praxis. Er is vast nog wel iets nodig voor in huis. Of voor iemand anders.
Nu komt het bijna niet meer voor dat er een Vietnamese loempia wordt gehaald. Op zijn tijd komen ze wel uit de frituur.  En in Winkelcentrum Kronenburg wil het nog wel eens voorkomen dat ik in de rij ga staan voor een exemplaar. Heerlijk een loempia afknauwen wanneer je terugloopt naar de auto. Heerlijk.
No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Dalinka schreef:

  Hierbij een reactie terug hahaha.
  Leuk verhaal! Wij hebben bij Praxis alleen een snackbar. Ook best lekker, maar loempia’s blijven de beste. Wij haalden ze vroeger als we in de stad waren. Het kraampje staat er overigens nog steeds, maar tegenwoordig haal ik het nooit meer. Maar weer eens gaan doen, want nu heb ik trek in een loempia! Met saus uiteraard.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Grappig dat je bij de Praxis een loempia kunt eten : ) Lekker ook.

 3. Girls-things schreef:

  Haha wat grappig. Ik heb nog nooit gezien dat je loempia’s bij de Praxis kon halen.
  Ik wil er nu ook eeenn! Haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *