Favoriete houten horloges: kersenhout van Greenwatch

Zonder horloge voel ik mij naakt en weet ik niet goed wat te doen. Een horloge is een functioneel item om je pols, maar kan ook als eyecatcher gebruikt worden. Even bij je vrienden pronken dat je iets nieuws hebt. Dat is geen schande. Een horloge moet fijn aanvoelen, niet zo gemakkelijk afglijden, maar ook zeker je pols niet afknellen. Het design is uiteraard ook van belang in combinatie met het voornaamste: goed kunnen aflezen hoe laat het is. Ben jij nog op zoek naar een mooi horloge? Mijn nieuwste exemplaar komt van Greenwatch.

Wanneer ik ’s ochtends mijn horloge dichtklik, voelt het als een bevestiging dat de tijd nog doortikt. Dat geeft mij een goed gevoel met zelfvertrouwen. Greenwatch’ favoriete houten horloges zijn duurzaam, omdat voor ieder verkocht exemplaar een boom wordt teruggeplant. Als natuurfanaat ben ik heel blij om hieraan bij te kunnen dragen. Zoals gezegd nemen we, maar geven we de aarde ook weer iets terug.

Lees meer: Een uurtje wandelen is altijd goed | Fotoblog

Het horloge dat ik nu draag, zie je op bovenstaande foto. Er zijn genoeg schakels, zodat het horloge sowieso om je arm kan en je zelf kan instellen hoe strak het moet. Ik ben heel blij met resultaat, maar de kleur vind ik verrassend. Ik had een lichtere kleur verwacht, welke ook te koop zijn bij Greenwatch. Toch kan ik nu van verrassend genieten, want deze donkerbruine – met rode tint – geeft mijn karakter extra warmte, al zeg ik het zelf. De sluiting van het horloge is heel gemakkelijk. Met twee klikken, breng je beide delen samen waardoor het bandje aansluitend is.

Dat je de tijd goed kan aflezen, geeft een horloge altijd extra waarde. Zoals je zelf kan zien, zijn de kerncijfers duidelijk afgebeeld, maar geven de strepen duidelijk aan of het nou tien over zes is of het welbekende vijf voor twaalf. Hoewel het houtwerk soepel is, is het aflezen van de tijd krachtig gemaakt en daar moet je van houden. Dat doe ik wel, omdat ik niet eerst hoef te turen om de tijd te lezen. Mijn nieuwsgierigheid werd groter en daarom heb ik gekeken of de wijzers licht geven in het donker. Ja hoor! De uiteinden geven zachtgroen licht waardoor ook in de nacht het altijd mogelijk is om te kijken hoelang je nog te slapen hebt.

Lees meer: Autisme, wat blijft er hangen? | Prikkelgevoelig

Mocht je nog op zoek zijn naar een duurzaam cadeau voor je partner, dan kun je bij Greenwatch een horloge laten graveren. Erg leuk en daarnaast ook nog eens persoonlijk. Het kersenhouten horloge van de foto’s is een speciaal exemplaar, maar voor de andere favoriete houten horloges van Greenwatch bezoek je hen op de website.

No votes yet.
Please wait...

15 Comments

 1. Bbb schreef:

  Apart zijn deze zeg nog nooit gezien

 2. Lizette schreef:

  Mooi horloge! Ik vind houten horloges wel heel tof staan. En vaak zo licht van gewicht, fijn.

 3. Wendy schreef:

  Wat een schitterend horloge! Ik ben dol op hout.

 4. Ik vind het houten horloge er erg mooi uitzien, de kleur is alleen een beetje fel.

 5. Lodi schreef:

  mooi, ik hou van houten horloges en heb er zelf ook een, het heeft iets speciaals en apart. Ik draag ook altijd een horloge, kan echt niet zonder.

 6. Felice Veenman schreef:

  mooie zin: Wanneer ik ’s ochtends mijn horloge dichtklik, voelt het als een bevestiging dat de tijd nog doortikt.
  Echt zo is het ook! Ik heb mijn man een houten horloge gegeven, hij was er heel blij mee, maar na 2 jaar ging het stuk en bleek het niet te maken. Dat vond ik echt wel minder

 7. Wanda schreef:

  Ik dacht altijd dat een houten horloge vrij zwaar zou aanvoelen aan je polis, maar dat valt inderdaad heel erg mee. Mijn vriend heeft er namelijk eentje en hoewel hij hem niet vaak draagt, staat het hem wel erg mooi.

 8. Mooi horloge, alleen donkerder hout had ik mooier gevonden

 9. Tessa schreef:

  Wat een stoer horloge. Zelf ben ik meer van de klassieke horloges met een moderne twist

 10. Mandy schreef:

  I love it!! Ik draag sinds ik een fitbit heb (5 jaar ongeveer) geen andere horloges meer, soms mis ik het best wel om te wisselen, dan wissel ik vaak het bandje

 11. rachel schreef:

  ik vind ze heel gaaf en ook omdat ze van hout zijn !! vind ze voor mannen ook mooier en leuker dan voor vrouwen eerlijk gezegd

 12. Ik vind het een heel tof horloge zeker omdat ze van hout zijn dus ook nog eens duurzaam. Ik ben het met Rachel eens dat ik ze wel mooier vind bij mannen dan bij vrouwen.

 13. An Van Assche schreef:

  Nog nooit in het echt gezien. Ik zou het wel graag eens willen passen. Ben nieuwsgierig hoe dit aanvoelt.

 14. KoolFamily schreef:

  Ik blijft het een speciaal concept vinden dat hout in een uurwerk en kan er eerlijk gezegd niet goed aan wennen.

 15. Caroline schreef:

  Heel mooi om te zien, zo’n stoere houten horloge. Een echte eyecatcher voor om je pols.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *