Op mijn dakterras met kunstgras

Wanneer de zon schijnt in de winter maakt dat het beter. Een windstille ochtend, maar je voelt de zonnestralen op je gezicht. Deze momenten wil ik graag buiten doorbrengen. Dat doe ik het liefste op mijn dakterras met kunstgras. De verdorde bladeren haal ik van de planten af en het overtollige water sla ik op in een jerrycan. Nadat ik een doekje over de stoel heb gehaald, kan het luieren beginnen. Ik zie het zo voor me. Met een dik vest aan en een dekentje over de benen om warm te blijven. Een tuinkaars brandt voor de sfeer en om een woordzoeker te kunnen maken. Gezellig!

Voordelen van kunstgras

Ik ben de enige van alle bewoners die direct toegang heeft tot het dakterras. Het is daarom dat ik het dakterras van mezelf heb gemaakt. Er ligt een ietwat verweerde kunstgrasmat welke ik  zo goed mogelijk heb schoon proberen te maken. Aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Aan het hebben van kunstgras zitten voordelen, zoals:

  • Kunstgras is makkelijk in onderhoud. Ik gebruik vaak een harde buitenbezem om goed aan te vegen. Met een hogedrukspuit schoonspuiten is een andere optie.
  • Het gras maaien hoeft niet, want kunstgras groeit niet 😉
  • Je hebt kunstgras tuin in verschillende niveaus van zachtheid. Zo kun je kunstgras kiezen welke zacht is, zodat er ook kinderen en huisdieren op kunnen spelen.
  • Door de groene kleur creëer je een natuurlijk effect. Welke het gehele jaar door blijft.
Op mijn dakterras met kunstgras

Mijn dakterras met kunstgras

Aan elk voordeel zit een nadeel. Dit heeft niet zozeer met het kunstgras te maken, maar met het huis waarin ik woon. Het dakterras is gelegen aan de noordzijde van het huis. Met de regen die in Nederland valt en de weinig zon die aan de noordkant schijnt, blijft het soms een waterige bende. Het droogt niet op. Dat is vervelend, want daardoor heb ik vaak natte sokken in mijn schoenen. Ik kan niet wachten op hogere temperaturen. Voor nu kleed ik mij dubbel aan en warm ik mij aan de tuinkaars die mij verwarmt. En licht geeft, zodat ik woorden kan strepen. Een fijne winteravond.

Heb jij kunstgras en hoe ervaar jij het?

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Lodi schreef:

    Hier hebben we geen gras in de tuin, maar ik snap de keuze voor kunstgras heel goed. Vooral op een dakterras, het geeft toch meer sfeer dan stenen, maar ook in een tuin. Gras kan veel werk zijn en kunstgras kan dan prettiger zijn, geen onderhoud als grasmaaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *