Amethist in halve maan – voor de nieuwe maan

Wanneer er een beetje geld over is, kijk ik op Etsy naar bijzondere kettingen. Diverse heb ik al. Bijvoorbeeld een grote ronde ketting van lapis lazuli of een ruwe amethist die verwerkt is in een koperen hanger. Net voor de kerstdagen was het weer feest. Door de eindejaarsuitkering kon ik mooi neuzen op Etsy naar iets nieuws om aan mijn hals te hangen. Eén van mijn favoriete stenen is de amethist. Niet alleen door zijn werking, maar ook door het uiterlijk, want dat is paars. Mijn lievelingskleur. Deze ketting, zoals je ziet op de foto, draag ik voor de nieuwe maan van afgelopen afgelopen donderdag (11 februari). Speciaal daarvoor droeg ik deze amethist in de vorm van een halve maan. 

Lees meer: Fotograferen in de regen | Fotoblog

Wat doet de nieuwe maan? 

De betekenis van deze nieuwe maan is volgens Inspirerendleven.nl een ‘echt pretpaket’. Door de positie van planeten als Mercurius, Venus en Jupiter, en meer, worden diverse symptomen extra versterkt. Waaronder hoofdpijn, slecht slapen en ook griepachtige verschijnselen. Help. Deze nieuwe maan in het sterrenbeeld Waterman zorgt voor een nieuwe en verfrissende energie. Maar dat is de temperatuur ook. Wat het zegt, is dat je je eigen pad moet volgen. Doe waarvan je denkt: dit voelt goed. Daarmee kun je je eigen vrijheid creëren. Wellicht iets wat ik nog moet leren. 

Voel je je de laatste dagen meer in een hoekje verdrongen? Wees lief voor degenen die dichtbij je staan, omdat conflicten je extra in de weg kunnen staan. Deze nieuwe maan staat ook in het teken van jaloezie en angsten. Iets waar de meesten van ons niet mee om kunnen gaan, of wel? 

Lees meer: Column | Wat een grote amethist

Amethist in halve maan

Deze amethist in de vorm van een halve maan vond ik geschikt om het afgelopen weekend te dragen. Naast de zachte paarse kleur, is de amethist ook het symbool voor de spiritualiteit. Het verhoogt het maken van keuzes, ontspanning en innerlijke rust. Vooral het laatste merk ik. Ik voel mij beter wanneer ik een amethist op mijn borst voel drukken. Deze amethist in halve maan leek mij een goed symbool. Tijd voor iets nieuws, het creëren van meer rust en het bouwen van een lichtkoepel om mij heen. Ik focus mij voornamelijk op de positieve kanten dat het brengt, want die zijn makkelijker om te sturen. 

Hoe voel jij je bij deze nieuwe maan?

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

11 Comments

 1. Ik heb ook wat met edelstenen
  Ik heb zelf rozenkwarts, maansteen, zonnesteen en jaspis. De maan blijf ik indrukwekkend vinden.

 2. KoolFamily schreef:

  Ik heb zelf niet zo veel met edelstenen, maar ik vind deze wel prachtig!!

 3. KoolFamily schreef:

  Ik heb zelf niet zo veel met edelstenen, maar ik vind deze wel prachtig!! Fijn dat je je er zo goed bij voelt.

 4. Lizette schreef:

  Nou, lekker, precies die werkingen op mijn verjaardag, haha! Wel een hele mooie ketting, heel stijlvol.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het een heel mooi sieraad! Over de werking van de maan weet ik niet zoveel.

 6. Amina schreef:

  Ik heb ook rozenkwarts in huis. Maar het ligt eigenlijk in een sieradenkistje achterin een la te verstoffen. Ik zal het eens wat meer dragen. De kleur roze die ‘ie heeft vind ik ook zo mooi! Mooie vorm heeft je amethist zeg!

 7. ingrid schreef:

  deze ziet er wel bijzonder uit. mooi uitgekozen!

 8. Tessa schreef:

  Wat een mooi sieraad. Ik heb niets gemerkt van de nieuwe maan. Wat ik wel merk is dat als er volle maan is, dat de nachtdienst altijd net wat drukker is als normaal. Op een of andere manier is er dan wat meer onrust van de clienten

 9. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier zelf helemaal niks van meekrijg haha. Ik merk weinig verschil in hoe ik mij voel

 10. rachel schreef:

  ik vind het leuk om te lezen maar ik heb zelf niks met edelstenen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *