Je basischakra versterken met edelstenen | spiritueel

Je denkt na en je denkt maar na. Net zolang totdat je je hoofd naar de kosmos voelt stijgen. Het kan dan een hele diepe landing zijn om terug op aarde te keren. Voor jou is dit misschien ook herkenbaar. Je bent zo druk bezig met werken, vereniging, andere hobby’s dat je alleen maar bezig bent om je takenlijst weg te werken. Je bent steeds meer in je hoofd bezig, terwijl je lichaam vraagt om meer rust. Want daar is alles mee gezegd. Om terug te komen bij je kern, kun je ruimte voor jezelf nemen, een rondje wandelen of je basischakra versterken met edelstenen. Er zijn diverse stenen die je kunnen leiden om terug je balans te vinden, want daarover gaat het basischakra.

Mocht je bleu zijn in de wereld van chakra’s: je kunt het zien als een energiepunt in je lichaam. Elk chakra heeft zo zijn eigen kenmerken waarop het reageert. En dit punt kan uit balans geraken. Het eerste chakra is gepositioneerd rondom je stuitje. Daar zit de basis, namelijk waar je je met de aarde verbindt. Het wordt ook wel het wortelchakra genoemd dat uit balans kan zijn door te weinig of teveel energie dat door het lichaam stroomt. In mijn geval vaak teveel energie. Ik merk dit doordat mijn handen warm aanvoelen. Dit kan ik uiteraard verhelpen door koud water over mijn polsen te laten stromen, maar ook door een meditatie met edelstenen.

Mijn motto is dat je nooit genoeg boeken, chocolade en edelstenen kunt hebben. Daarom dat ik blij ben dat ik deze nieuwe exemplaren aan mijn verzameling mag toevoegen. Zoals de sneeuwvlok obsidiaan, rode aventurijn en de dalmatiër jaspis. Wat mij opvalt is de rode kleur en dat is niet zo gek, want deze komt overeen met de kleur waar het chakra het meest op reageert.

Wat elke wortelchakra edelsteen als eigenschap heeft, is dat zij beschermend werkt. Daarnaast werken de drie stenen aardend, ontspannend, heffen spanningen en blokkades op en helpt om rustig in je hoofd te worden. Rode aventurijn heeft daarnaast de eigenschap om creatiever te worden en om op doelen te focussen. Dalmatiër jaspis heeft de kernmerken dat het opkomen voor jezelf versterkt, moedig en assertief maakt.

Op de foto zie je nog enkele andere stenen. Dit zijn een amethist, chevron amethist, scoleciet en aragoniet. Deze stenen zijn vooral van toepassing op het derde oog chakra edelsteen. Dat juist de verbinding met de kosmos legt. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is amethist mijn favoriete steen, omdat ik mijn gedachten kan verplaatsen in de steen. Dat ruimt lekker op! Andere eigenschappen zijn onder andere voor jezelf opkomen, spirituele groei en helpend bij wisselingen in onverwachte omstandigheden.

De cirkel is weer rond. Het derde oog chakra en het wortelchakra, welke het verst van elkaar afliggen, heb je na een meditatie schoongemaakt. Je hebt je basischakra met edelstenen kunnen versterken. Persoonlijk vind ik het altijd een fijn gevoel, omdat je helemaal in rust kunt zitten en liggen. Voor mij is het daarom belangrijk om dit regelmatig te doen, zodat de chakra’s in balans blijven. En ik vind het ongelooflijk leuk dat ik mijn edelstenencollectie heb mogen uitbreiden met deze prachtige exemplaren.

Heb jij weleens een energetische heling ondergaan?

*Dit artikel is een samenwerking*

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

2 Comments

  1. Lindaschrijftop schreef:

    Ik ben ook me meer aan het verdiepen in de chakra’ s vooral in meditatie met klanken , erg inspirerend

  2. Tessa schreef:

    Ik had nog nooit gehoord van energetische heling. Het klinkt allemaal erg interessant. Mooie collectie edelstenen heb je. Ik spaarde ze vroeger ook, maar dan vanuit esthetisch oogpunt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *