Edelstenen uitgelicht | Drie nieuwe exemplaren

Ze zijn magisch, gekleurd en soms ook zeldzaam. Welkom bij edelstenen uitgelicht 😉. Ik heb het uiteraard over edelstenen. Mijn collectie is in 2019 uitgebreid met hele mooie stukken en daar ben ik natuurlijk trots op. Ik heb in deze periode een aantal winkels ontdekt die écht mooie stenen verkopen. Eigenlijk draag ik elke dag een ketting met een steen, want daar voel ik mij prettig bij. Als ik ’s ochtend de gordijnen open heb gedaan, zie ik de Meru Piramide waar deze mineralen rusten en opladen. Ik heb als ik wakker word wel in gedachten welke steen ik wil dragen, maar op het kiesmoment kan het zomaar een andere worden. Energie is bij deze piramide veel sterker.

Edelstenen uitgelicht
Onyx, hematiet en seleniet

Gedoe aan de hanger

Hematiet, onyx en seleniet zijn enkele soorten die sinds deze maand in mijn kamer staan. De laatste soort heeft de vorm van een hart en mag niet in water worden gedompeld, want dan valt deze in brokjes uit elkaar. Dat vind ik zonde. Deze seleniet heeft een mooie, heldere kleur en is best zwaar. Hematiet heb ik als een losse hanger en die wissel ik met de andere hangertjes aan een ketting. Elke ochtend is het even gedoe om de juiste steen aan de hanger te krijgen, omdat het bijna niet te doen is om voor elk steentje een eigen hanger te kopen.

De onyx

Als laatste de onyx die ik heb besteld en ik zeg het eerlijk: ‘Elke keer ben ik aan het zoeken welke steen de echte onyx is.’ Een korte beschrijving bij dit stuk is als volgt: geeft kracht, biedt steun, tegen grote stress, schenkt vertrouwen, versoepelt communicatie en geeft structuur. Zoals je al leest is dat een beste opsomming die goed voor mij is. Ik voel me dan ook al zeer verbonden met deze steen, maar de kleur is niet handig. Zwart valt namelijk bij heel veel achtergronden weg. Of ik kijk er gewoonweg overheen.

Edelstenen uitgelicht: mijn favoriet

Iemand suggesties om te vragen met de feestdagen? Edelstenen zijn altijd welkom, maar welke? Er zijn er zoveel. Wil je meer lezen over mijn favoriete steen, de amethist? Lees vervolgens het artikel ‘Wat een grote amethist’.

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Mandy schreef:

    Ik heb er niet zo veel van maar ben zo blij met de stenen die ik heb. Ik had ook 1 in een zakje en die zorgde voor geluk en nam je angsten weg etc, ik had nooit een examen in 1 keer gehaald maar met dat zakje mee, had ik hem in 1 keer, zegt genoeg toch?

  2. Jitske schreef:

    Ik zag ergens je blog voorbij komen op Facebook en ik werd getriggerd door ‘ik wist niet zo goed wat ik erover moest zeggen’. Ik moest daar wel even om gniffelen en werd er errrrrg nieuwsgierig van (overigens niks van gemerkt in je blog). Grappig, ik draag ook trouw mijn steen de aventurijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *