Lekker slapen lapis lazuli | Edelstenen uitgelicht

Het ligt niet lekker als er een hard stukje steen onder je kussen ligt. Met de schedelrand schuif ik over de lapis lazuli heen en dat is geen prettig gevoel. Dat moet anders. Daarom heb ik op mijn bureau een vast plekje waar de steen haar energie kan afgeven. Mijn ogen worden zwaar en vallen vanzelf dicht. Lekker slapen lapis lazuli. Het is net alsof ik mijn geliefde aanspreek voordat de nacht invalt. Ja, waarom ook niet? Zo’n klein brokje in je hand kan heel veel met je gemoedstoestand doen, want dat heb ik wel gemerkt. En jij hebt waarschijnlijk al door wat deze blauwe ‘hemelsteen’ met je kan doen.

De lapis lazuli noem ik niet voor niets een hemelsteen. Het heeft namelijk een blauwe kleur, maar ook het geel van de sterren is vertegenwoordigd. Zo lijkt het net op de ruimte. Wat ik hierbij mooi vind, is dat het de nacht verbeeld wat te herleiden is naar de functie van de steen. Lapis lazuli verlicht stress, vergroot de vrede en verlaagd de bloeddruk. Enkel om deze drie punten kun je ervanuit gaan dat de steen je kalmeert, want de steen helpt bij slapeloosheid. Ik slaap in bepaalde periodes. Zo heb ik regelmatig een week dat ik ’s nachts vaak wakker word en de weken daarop slaap ik door als een blok. Heerlijk is dat.

Lapis lazuli onder je kussen

Een levend wezen is het niet, maar het heeft zeker kracht. Edelstenen hebben een bepaalde magie en om die te voelen, is het raadzaam om de bundeltjes met regelmaat vast te houden. Lekker slapen lapis lazuli werkt het beste als je deze steen onder je kussen bewaard. Je ligt met je achterhoofd als het ware tegen het harde gedeelte. Op deze manier maak je intensief contact, voel je je rustiger worden en val je als vanzelf in slaap. Nu zeg ik er ook eerlijk bij dat het niet elke avond feest is, want ik heb nachten dat ik alsnog wacht totdat mijn licht dooft voor die avond.

Lekker slapen lapis lazuli

Dat slapen gaat nu moeten lukken, of niet? Ik ben benieuwd naar jouw kijk op het gebruik van stenen. Geloof jij erin dat je met deze blauwe hemelsteen in slaap kan vallen?

Meer over de werking van de lapis lazuli vind je op Silvergems.

Lapis lazuli

Photo by Geert Pieters on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

  1. Eliza schreef:

    Ik ben tegenwoordig ook meer aan het opzoeken over het gebruik van stenen en kristallen. Ben benieuwd welke andere je nog gebruikt!

  2. Ilona Wielinga schreef:

    Zo interessant om te lezen. Alhoewel ik hier misschien een beetje een lompe Drent in ben. Ik geloof niet zo snel in dit soort dingen, maar misschien moet ik t een keer proberen en praat ik dan anders ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *