Oerkrachten en nieuwe energie van edelstenen

De afgelopen periode heb ik mij weinig met edelstenen beziggehouden. Nu de zomer zijn intrede heeft gemaakt en het lichaam andere behoeften krijgt (cocktails en zon, bijvoorbeeld), voelde ik de behoefte om een edelsteen aan mijn nek te hangen. De afgelopen maand heb ik dit niet gedaan, omdat ik vaak niet al te voorzichtig ben met de kettingkoorden. Waardoor er een paar zijn gesneuveld. Door wat herstelwerkzaamheden kan ik er een aantal weer gebruiken. Vandaag is bergkristal aan de beurt om mijn nek te versieren. Ik vroeg me iets af, namelijk hebben deze stenen oerkrachten en nieuwe energie om tot in de eeuwigheid ons te kunnen helpen.

Meru pyramide

In het rek aan de muur heb ik plaatsgemaakt voor een kleine collectie. Glazenbollen, amethisten, geodes en nog veel meer. Edelstenen voor aan een hanger liggen standaard in een meru pyramide. Zo’n pyramide is gemaakt van koper. Hetgeen wat binnen de koepel bevindt, wordt niet bedekt met een laafje stof. Dat is nou eens een oerkracht. De hangers die ik hierin bewaar, zijn degene die ik het vaakst gebruik. Niet alleen amethist en bergkristal, die in basis op elkaar lijken, maar ook jade, smaragd, tijgeroog, lapis lazuli en carneool. De stenen in de meru pyramide zijn op elk gewenst moment te gebruiken, want als de energie vol is, wordt er niet meer opgenomen. De energie in deze stenen is dus altijd ‘vers’ en direct toepasbaar.

Oerkrachten en nieuwe energie

Volgens mijn therapeute heb ik een extreme controle op mijn lichaam. Ik kan mijn chakra’s willekeurig aan- en uit zetten. Dat is handig voor mij, omdat ik zo ook krachtvelden van mij af kan zetten. Ik geloof in deze oerkrachten en nieuwe energie, omdat ik die ervaar. Nu ik mijn bergkristal om mijn hals draag, voel ik mij rustiger worden. Mijn schouders mogen wat gaan hangen en ik leun tegen het rugvlak van de stoel. Door mijn lichaam voel ik een roterende beweging gaan, alsof een wiel aan het werk gaat. Het verwijderen van overtollige, en vaak, hele oude energie.

Geloof jij in de energie van edelstenen? En heb je misschien een tip voor nieuwe kettingkoorden?

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, eigenlijk niet, hoewel ik dat wel jammer vind. Want het lijkt me ideaal als je sommige problemen simpelweg kunt oplossen met een edelsteen.

 2. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik geloof in de energie van edelstenen. Ik heb een armbandje die ik ook kan besprenkelen met ethische oliën

 3. Micheline schreef:

  Mooie pyramide. Zelfgemaakt?

 4. Kiki schreef:

  Ik geloof zeker in de kracht van edelstenen, draag er zelf ook af en toe 1 of 2 mee in mijn broekzak. Ik werk zelf ook met energie en mooi te voelen dat elke steen weer andere energie heeft. Als je steen kwijt raakt kan het best zijn dat je die niet meer nodig had. Maar altijd zonde als je ze verliest.

 5. Janet schreef:

  Ik heb me eigenlijk nooit verdiept in edelstenen, dus dat durf ik niet zo goed te zeggen.

 6. Kiki hasselton schreef:

  Helaas geloof ik er niet in. Ik heb wel edelsteenkunde gehad bij mijn opleiding goudsmeden. Erg interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *