Written by 06:00 Spiritueel • 9 Comments

Slapen met de volle maan | spiritueel

Slapen met de volle maan

Iedere maand komt het terug. Ik heb het natuurlijk over de volle maan. Die met haar grote aantrekkingskracht aan de aarde trekt. Wanneer de maan vol is, staat deze krachtig en hoog aan de hemel te stralen. Het is daarom veel lichter in de nacht en als je daar gevoelig voor bent, zoals ik, kan het een slechte tijd van de maand zijn. Slapen met de volle maan is daarom een echte uitdaging. Water wordt ook beïnvloedt door de volle maan en zoals we allemaal weten: de mens bestaat voor heel veel procenten uit water. Niet zo gek dus dat er veel mensen zijn die extra positief of negatief worden beïnvloedt op deze momenten.

Waarom slapen mensen? Het antwoord weet je ongetwijfeld. Als jij en ik namelijk niet zouden slapen, vallen we op een gegeven moment om van vermoeidheid. Onze hersenen hebben tijd nodig om de dag te kunnen verwerken. Alle ideeën, emoties en energieën hebben een plekje nodig. De hersenen moeten laatjes opentrekken, vullen en weer dichtdoen. Dat kost tijd en deze verwerkingsslag doen we door te slapen. Denk ook maar niet dat je mij wakker krijgt, want dat lukt je niet en mocht het je wel lukken: wees gewaarschuwd.

Lees meer: Ik vervloek de volle maan

Slapen met de volle maan

Slapen met de volle maan: wat wél doen?

De volle maan verschijnt elk jaar dertien keer bovenaan de hemel. In deze korte perioden verandert mijn nachtritme ongelooflijk snel. Het zijn vaak drie nachten dat ik slapen met de volle maan moeilijk vind. Het gaat om de nacht voor, tijdens en na de maanschijf in zijn geheel. Wat er dan gebeurt? Ik zit op de bank en ik voel de energie trekken en hoewel ik moe begin te worden, kan ik niet in slaap vallen. Hoe laat ik ook ga. Of dat om half tien, tien uur, half elf of zelfs na middernacht is. Ik ga moeten wachten totdat de slaap over mij valt. Op dat soort nachten voel ik mij een weerwolf die afwacht tot het huilen begint. Maar ik heb een grote tip gevonden en dat is op tijd je spullen opbergen. Geen laptop of telefoon meer. Een beetje televisie kijken mag, maar ik laad mijn telefoon niet meer op bij het bed. Dat is een echte boosdoener.

Slapelozen nachten zijn een heuse uitdaging. Maar met kleine dingetjes kun je het voor jezelf gemakkelijker maken. Dat doe ik ook. De volgende volle maan is op 19 november. Ga jij dan een weerwolf zijn of een schone slaper? Ik ga voor dat laatste.

Voor dit artikel heb ik Inspirerend Leven als bron gebruikt.

No votes yet.
Please wait...
Close