Slapen met de volle maan | spiritueel

Iedere maand komt het terug. Ik heb het natuurlijk over de volle maan. Die met haar grote aantrekkingskracht aan de aarde trekt. Wanneer de maan vol is, staat deze krachtig en hoog aan de hemel te stralen. Het is daarom veel lichter in de nacht en als je daar gevoelig voor bent, zoals ik, kan het een slechte tijd van de maand zijn. Slapen met de volle maan is daarom een echte uitdaging. Water wordt ook beïnvloedt door de volle maan en zoals we allemaal weten: de mens bestaat voor heel veel procenten uit water. Niet zo gek dus dat er veel mensen zijn die extra positief of negatief worden beïnvloedt op deze momenten.

Waarom slapen mensen? Het antwoord weet je ongetwijfeld. Als jij en ik namelijk niet zouden slapen, vallen we op een gegeven moment om van vermoeidheid. Onze hersenen hebben tijd nodig om de dag te kunnen verwerken. Alle ideeën, emoties en energieën hebben een plekje nodig. De hersenen moeten laatjes opentrekken, vullen en weer dichtdoen. Dat kost tijd en deze verwerkingsslag doen we door te slapen. Denk ook maar niet dat je mij wakker krijgt, want dat lukt je niet en mocht het je wel lukken: wees gewaarschuwd.

Lees meer: Ik vervloek de volle maan

Slapen met de volle maan

Slapen met de volle maan: wat wél doen?

De volle maan verschijnt elk jaar dertien keer bovenaan de hemel. In deze korte perioden verandert mijn nachtritme ongelooflijk snel. Het zijn vaak drie nachten dat ik slapen met de volle maan moeilijk vind. Het gaat om de nacht voor, tijdens en na de maanschijf in zijn geheel. Wat er dan gebeurt? Ik zit op de bank en ik voel de energie trekken en hoewel ik moe begin te worden, kan ik niet in slaap vallen. Hoe laat ik ook ga. Of dat om half tien, tien uur, half elf of zelfs na middernacht is. Ik ga moeten wachten totdat de slaap over mij valt. Op dat soort nachten voel ik mij een weerwolf die afwacht tot het huilen begint. Maar ik heb een grote tip gevonden en dat is op tijd je spullen opbergen. Geen laptop of telefoon meer. Een beetje televisie kijken mag, maar ik laad mijn telefoon niet meer op bij het bed. Dat is een echte boosdoener.

Slapelozen nachten zijn een heuse uitdaging. Maar met kleine dingetjes kun je het voor jezelf gemakkelijker maken. Dat doe ik ook. De volgende volle maan is op 19 november. Ga jij dan een weerwolf zijn of een schone slaper? Ik ga voor dat laatste.

Voor dit artikel heb ik Inspirerend Leven als bron gebruikt.

No votes yet.
Please wait...

9 Comments

 1. M schreef:

  Leuk om te lezen! Ik kan de klok er ook op gelijk zetten: als ik onrustig slaap is het 9 van de 10 keer volle maan…

 2. Fallon schreef:

  Wanneer het volle maan is slaap ik inderdaad ook onrustig en soms kan ik gewoon niet slapen. Ik ben er erg gevoelig voor.

 3. Tessa schreef:

  Ik heb daar nooit last van: ik kan altijd en overal slapen. Ik merk wel dat sommige clienten op mijn werk meer onrust hebben in de nachten dat het volle maan is

 4. Frederique schreef:

  Ik slaap soms slecht, soms beter, maar heb er eigenlijk nooit op gelet hoe de maan staat wanneer ik slecht slaap. Het verband nooit gemaakt. Ik zal er eens op letten 🙂

 5. Cynthia schreef:

  Ja, de volle maan heeft ook op mij meer effect dan ik zou willen. Ik kan dan moeilijker mijn draai vinden qua slaap. Melatonine en lezen helpen een beetje, maar ik ben wel onrustiger dan normaal.

 6. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik ben dan zo moe maar kanniet slapen. Verleden week een volle maan meditatie gedaan.

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik geloof niet dat ik zelf iets merk van de stand van de maan, maar ik weet dat er mensen zijn die hier wel door beïnvloed worden. Vervelend als je niet goed kunt slapen!

 8. Gemma schreef:

  Ik hoop het ook! Meestal heb ik achteraf (na een slapeloze nacht) pas door waardoor het kan komen. En idd een volle maan heeft invloed.

 9. Kelly Buysse schreef:

  Soms slaap ik ook slecht, zoals afgelopen nacht. Nog nooit bij stilgestaan dat dit door de stand van de maan zou kunnen komen. Ik denk dus van niet, aangezien het deze nacht geen volle maan was 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *