Written by 06:00 Spiritueel • 6 Comments

Spiritualiteit met de maan | mijn opinie

Spiritualiteit met de maan

Vandaag een beetje spiritualiteit op mijn blog. Iedere week heb ik een avond dat ik mijzelf omring met tarotkaarten, mindfulness en dit soort zaken. In een extreme bui gaan zelfs de waxinelichtjes aan en steek ik wierook in brand. Oké, niet in brand, maar wel dat de geur zich door de ruimte verspreid. Het doet mij goed om even niet met apparaten bezig te zijn, maar wel met het allerbelangrijkste apparaat dat ik heb. Namelijk mijn eigen lichaam. Even terug naar de aarde, maar juist geholpen worden door een ander hemellichaam. Vandaag wil ik je mijn opinie delen over spiritualiteit met de maan.

Lees meer: Amethist in halve maan – voor de nieuwe maan

Wanneer ik op dinsdagavond aan het ritueel begin en de waxinelichtjes branden. Dan begin ik met het zoeken naar de maanfases en in welk sterrenbeeld het acteert. Elke cyclus komt elk sterrenbeeld een paar dagen aanbod. Dit schrijf ik netjes op in mijn boekje. Ik geloof er steeds meer in dat ons gedrag wordt beïnvloed door bovenaardse zaken als de maan. Als het eb en vloed kan veroorzaken, wat dan nog wel niet meer? Wanneer de maan afgelopen maand naar tweelingen schoof, merkte ik dat. Niet eens zozeer van hé, tweelingen. Maar in het kader van onrust, omdat er teveel keuzemogelijkheden. Zoals ik normaal altijd standvastig mijn programma volg, gebeurde dat nu niet. Een naar gevoel is het als je de rust niet vinden kan wat je doen wilt.

Na de maanstanden komen de maankaarten. Dit is een kaartenset met alle soorten standen van de maan, maar ook nieuwe maan en volle maan in sterrenbeelden. Elke kaart heeft net als bij tarot een betekenis. Deze betekenissen zijn in overeenkomst met het sterrenbeeld of de stand van de maan. Het werken met deze kaarten vind ik steeds meer inspirerend worden. Omdat ik steeds vaker de maan kan ‘voelen’. Vooral tijdens volle maan. Daarmee grijpt het mij aan en neem ik meer de tijd om artikelen erover te lezen. Spiritualiteit met de maan geeft soms onrust, zoals eerder vorige week, maar kan ook ontspannend zijn. De vraag is alleen of je erin gelooft. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Eigen begeef ik mij dan een beetje tussen hemel en aarde.

De uitgelichte afbeelding is van Fabian Oelkers op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...
Close