Spiritualiteit met de maan | mijn opinie

Vandaag een beetje spiritualiteit op mijn blog. Iedere week heb ik een avond dat ik mijzelf omring met tarotkaarten, mindfulness en dit soort zaken. In een extreme bui gaan zelfs de waxinelichtjes aan en steek ik wierook in brand. Oké, niet in brand, maar wel dat de geur zich door de ruimte verspreid. Het doet mij goed om even niet met apparaten bezig te zijn, maar wel met het allerbelangrijkste apparaat dat ik heb. Namelijk mijn eigen lichaam. Even terug naar de aarde, maar juist geholpen worden door een ander hemellichaam. Vandaag wil ik je mijn opinie delen over spiritualiteit met de maan.

Lees meer: Amethist in halve maan – voor de nieuwe maan

Wanneer ik op dinsdagavond aan het ritueel begin en de waxinelichtjes branden. Dan begin ik met het zoeken naar de maanfases en in welk sterrenbeeld het acteert. Elke cyclus komt elk sterrenbeeld een paar dagen aanbod. Dit schrijf ik netjes op in mijn boekje. Ik geloof er steeds meer in dat ons gedrag wordt beïnvloed door bovenaardse zaken als de maan. Als het eb en vloed kan veroorzaken, wat dan nog wel niet meer? Wanneer de maan afgelopen maand naar tweelingen schoof, merkte ik dat. Niet eens zozeer van hé, tweelingen. Maar in het kader van onrust, omdat er teveel keuzemogelijkheden. Zoals ik normaal altijd standvastig mijn programma volg, gebeurde dat nu niet. Een naar gevoel is het als je de rust niet vinden kan wat je doen wilt.

Na de maanstanden komen de maankaarten. Dit is een kaartenset met alle soorten standen van de maan, maar ook nieuwe maan en volle maan in sterrenbeelden. Elke kaart heeft net als bij tarot een betekenis. Deze betekenissen zijn in overeenkomst met het sterrenbeeld of de stand van de maan. Het werken met deze kaarten vind ik steeds meer inspirerend worden. Omdat ik steeds vaker de maan kan ‘voelen’. Vooral tijdens volle maan. Daarmee grijpt het mij aan en neem ik meer de tijd om artikelen erover te lezen. Spiritualiteit met de maan geeft soms onrust, zoals eerder vorige week, maar kan ook ontspannend zijn. De vraag is alleen of je erin gelooft. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Eigen begeef ik mij dan een beetje tussen hemel en aarde.

De uitgelichte afbeelding is van Fabian Oelkers op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Melissa schreef:

  Ik word altijd onrustig bij volle maan. Slaaap dan altijd veel slechter of niet

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat leuk dat je met tarotkaarten werkt Mitchel. Wat doe je er precies mee? Heb je bepaalde leggingen die je doet?

 3. rachel schreef:

  ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde, misschien door de dingen die ik heb meegemaakt. ik vind het alleen maar mooi als men er voor open staat, maar helemaal in verdiepen zal ik mij niet

 4. Gabrielle schreef:

  Ik vind de invloed van de maan fascinerend. Ik wil er wel in geloven, maar ben nog niet om. Je blog inspireert me in elk geval zeker, ik ga me er toch weer eens verdiepen. Dank je wel, Mitchel!

 5. Tessa schreef:

  Interessant om te lezen hoe jij omgaat met spiritualiteit. Ik merk dat als het volle maan is, dan de cliënten op mijn werk wat onrustiger zijn op een of andere manier

 6. Lindaschrijfthetop schreef:

  Met volle maan ben ik onrustig en meer geprikkeld. Ik lig dan wakker en ik wil slapen maar het lukt niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *