Written by 07:00 Tips & Nederlands • 4 Comments

Tips & Nederlands: #1 Blogtips

In deze categorie besteed ik aandacht aan onze eigen taal. Vaak zie ik bij bloggers dezelfde fouten langskomen. Soms kriebelt het dan in mij om er iets over te zeggen. Maar iets weerhoudt mij daarvan. In deze nieuwe categorie geef ik korte lesjes Nederlands en geef ik tips voor je artikelen.

Vandaag krijg je voor het eerst enkele blogtips van mij. Hoe leuk is dat! Ik zou zeggen niet te lang kwebbelen en maar meteen doorgaan met de tips.

Blogtip 1: Zorg voor onderwerpen, maak een mindmap

Als blogger zit je waarschijnlijk vol met ideeën. Het is goed om deze overzichtelijk uit te werken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een lijst maken met ideeën. Het is alleen veel leuker om een mindmap te maken. Deze kun je helemaal naar je smaak maken. Bijvoorbeeld met leuke tekeningetjes. In deze mindmap kun je alles naar je eigen smaak maken. Hierin kun je ook zetten wat je moet doen aan voorbereiding. Bijvoorbeeld zoeken naar informatie.

Blogtip 2: Maak een planning

Een planning maken is een must. Het is belangrijk om een ritme vast te houden. Zo krijg je een vaste groep lezers die bij je terugkomen. Dat doen zij omdat ze weten dat er een nieuw artikel online komt. In een planning kun je zetten wat de titel is, de categorie van het artikel en wanneer deze online komt. Niet onbelangrijk.

Blogtip 3: Schrijf je blog!

Schrijf je blog op een kladje. Je ziet veel meer in je tekst als je deze vervolgens over gaat typen. Zo haal je in één keer de fouten eruit. Of, net zoals ik, bedenk je er een geheel nieuwe alinea bij. Zo gaat dat dan. Bij het typen van je artikel houd je natuurlijk rekening met de opmaak. Zo doen tussenkopjes en een foto het altijd beter. Dit bevordert tevens de leesbaarheid van het artikel.

stil-410573.jpg

Photo by STIL on Unsplash

De eerste drie tips van deze maand. De vraag die er bijhoort is: Voor welke tijdperiode maak jij een planning? 

No votes yet.
Please wait...
Close