Written by 07:00 Uncategorized • 2 Comments

De Jongen | #9 De Jongen en de Panotti

Vandaag het negende deel van mijn eigen geschreven serie. Wil je de serie vanaf het begin lezen? Klik dan hier voor deel 1. 


Het was een rustige ochtend in Mechelstein. De zon 9. De jongen en de Panottischeen boven het bos en het dorp en de vogeltjes floten rustig hun lied. In een kelder zat de jongen samen met zijn vader. Zijn vader zat achter de laptop die op een houten stam stond en de jongen speelde met zijn haar en zat op een stoel. ‘Papa, wat kom ik hier doen?’ vroeg de jongen niet snappend aan zijn vader. ‘Wij, mijn beste jongen, moeten vandaag een klusje opknappen in het bos.’ De vader toverde een lach op zijn gezicht. ‘Kom op, het is het bos maar.’ Papa gaf een knipoog en ze vertrokken richting het bos.
Het bos was die dag warm en droog. Ze liepen over het witte pad tussen de bomen door en passeerden enkele hekken. Naarmate de tijd verstreek, gingen de bomen dichter bij elkaar staan en werd het bos dichter begroeid. Na een minuut of twee ging de vader van het pad af en de jongen volgde hem. Ze sprongen over bomen en takken heen en de bladeren ritselden onder hun voeten. Het zonlicht scheen in straaltjes op hun hoofd en het werd warmer en warmer die dag. Ze kwamen in een gebied met bomen die allemaal waren omgevallen. De bomen stonden in een kring en vormde zo een open plek. De open plek was bedekt met bladeren en er kropen verschillende soorten beestjes rond. In het midden lag een wezen met grote oren op de grond. Staand reikte tot aan de jongen zijn ellebogen. Het was een panotti. De panotti lag op de grond, op zijn oren en keek met zijn blauwe ogen de twee bezoekers aan. Vader liep naar de panotti toe en boog. Ze schudde elkaar de hand en toen boog het wezen zijn hoofd. ‘Jouw beurt.’ zei Gavin. De jongen boog ook naar de panotti en schudden elkaar de hand. De handen van de panotti waren lekker zacht, maar wel groot.
Nu ze hadden kennisgemaakt, was het tijd om ter zake te komen. ‘Heb je het spul mee?’, vroeg de panotti aan Gavin. ‘Jazeker, het zit in mijn buidelzakje.’ Vader haalde een zakje om zijn nek vandaan en haalde daar een klein flesje uit. Kreupel stond het wezen op en keerde zich om. In het been van de wezen zat een diepe snee die waarschijnlijk gemaakt was met een dolk. Even staarden de twee naar de open wond. Totdat er een diepe stem klonk uit de panotti. ‘Schiet op Gavin, het doet pijn.’ Gavin liep naar voren en de jongen bleef achter hem staan. Hij schroefde het dekseltje van het flesje en liet de paarse smurrie uit het flesje sijpelen zodat het op de wond terechtkwam. De tranen stonden in de panotti’s ogen toen de wond zich herstelde. De paarse smurrie loste op en er verscheen nieuwe lichtbruine huid. De panotti hinkelde een paar stappen en zijn immense oren zwiepte achter hem aan, als langgerekte schotels.
‘Het was het monster dat in het Verschrikte Bos leeft, hij stuurde een onderdaan op me af en die raakte me met zijn dolk in mijn been. Toen ik hier neerviel, ging hij ervandoor.’ De panotti bleef even stil en strekte zijn been uit. ‘Gelukkig vonden jullie mij op tijd.’ Gavin knipoogde en de jongen keek vol ontzag naar het wezen dat daar stond. Het was een ruim kop kleiner dan hem, maar maakte toch een behoorlijk sterke indruk. ‘We helpen je graag, Helmer.’ ‘Wat deed je dan in het Verschrikte Bos?’, vroeg de jongen. ‘Het is nou niet bepaald gezellig daar in het donker, he.’ ‘Wat ik daar deed kom je vanzelf achter mijn jongen. Nu moet ik rusten.’ Vader en zoon knikten naar de panotti en verlieten het bos. De jongen zei de hele weg niets en vroeg zich alleen maar af wat de panotti bedoelde met ‘daar kom je vanzelf achter.’
De Jongen (2)

No votes yet.
Please wait...
Close