Written by 06:00 Uncategorized

De Jongen | #13 De Jongen en vergadering in Villa Veertig

Het was een zondagavond in Villa Veertig. Aan de grote tafel in de vergaderzaal zaten alle familieleden weer bijeen. Ook de allerkleinsten. De jongen zat naast zijn nichtjes Izzy en Jaade van Jacoba. Izzy tikte de jongen aan en wees naar een boek, dat voor de overovergrootopa van hen lag. ‘Wat zou dat voor een boek zijn?’, vroeg ze. De jongen haalde zijn schouders op en was erg nieuwsgierig. Er kwamen nog steeds familieleden bij. Ook wie hij al lang niet meer had gezien. Zijn opa Dean en oma Jade kwamen hand in hand binnengelopen. Opa was een kleine man met bruine ogen en hij droeg een knalgroene blouse. Hij was ongeveer 80 jaar oud en hield de hand vast van zijn vrouw. Oma had grijs haar, rode sproetjes en een groene strik in haar haar. Zij was een jaar jonger dan opa en samen gingen ze zitten aan de tafel, op hun eigen plekken. Hij bleef naar de deur kijken en toen kwamen zijn oom en tante binnen. Tante Lambertine had rood haar met bruine ogen en was een lange vrouw. Haar man Nyle had zwart haar met bruine ogen, was korter dan tante Lambertine en had donkere lange wenkbrauwen. Toen iedereen zat klonk er van overal rond de tafel geroezemoes.
Na een paar minuten stond Athol op met zijn lange witte haar en blauwe ogen op en keek iedereen aan, totdat de zaal gehuld werd in stilte. ‘Dit is het familieboek Van Bunder. Ons boek dus.’ Weer keek hij iedereen aan en vertelde verder. ‘Hierin staat wie je bent, waar je vandaan komt, wie je ouders en kinderen zijn en welke ring je hebt.’ Dat laatste zei hij extra langzaam. Hij tikte met zijn vingers op het boek en ging weer zitten. Toen stond Dean op, de kleizoon van Athol en de opa van de jongen. Hij pulkte met zijn vingers aan zijn groene blouse en keek iedereen aan met zijn bruine ogen. ‘Dit boek is hoogstwaarschijnlijk het oudste boek dat hier in huis wordt bewaard, zorgvuldig bewaakt, mag ik wel zeggen. Maar waarom?’ Hij bleef even stil en Izzy stak haar hand op. ‘Omdat dat boek alle magische eigenschappen bevat van ons.’ Ze hield op met praten en stak haar ringvinger omhoog. Er glom een gele ring aan haar vinger. ‘Tien punten voor Izzy!’ galmde de stem van opa Dean door de zaal. Er klonk weer geroezemoes maar deze keer gecontroleerd. Mensen praatten met elkaar over wat ze nu moesten doen. Het eerste was natuurlijk het boek opbergen want daar staat alle belangrijke informatie in van over de hele familie. Maar de vraag is: wat moeten ze doen met hun ringen? Die vraag stelde de jongen zelf maar. Hij ging staan met zijn lange zwarte mantel aan en zijn zwarte haren netjes opzij gekamd. ‘Wat moeten we doen met onze ringen? Is het niet gevaarlijk als we ze omhebben?’ Hij keek zijn vader, moeder en tante aan en ging weer zitten. Opa Gervaise stond op en was de langste van iedereen. Met zijn 2 meter 10 kwam hij overal bovenuit. ‘Momenteel hebben de oudsten van de familie daar nog een beraad over. Wij hebben nog geen idee hoe wij dit moeten aanpakken, net zoals jullie waarschijnlijk ook geen idee hebben.’ Hij ging weer zitten en knipoogde naar de jongen. Dat had hij snel gesproken met zijn zachte stem.
Ten slotte was de vergadering over en liepen de familieleden één voor één de villa uit. Op weg het duister van het bos in. Misschien was het wel bijna middernacht. De jongen liep tussen zijn vader en moeder in en keek naar zijn groene ring. Dit is dus het begin.
De Jongen (1)

No votes yet.
Please wait...
Close