De Jongen | #29 De Jongen en zijn vakantieplannen

MC Kleuver/ september 18, 2017/ Uncategorized/ 24 comments

Het was heet, zo meldde het weerinstituut op een middag begin juli. De jongen zat in zijn zwembroek in de tuin en speelde met de tablet. Hij keek een beetje rond op Google Maps. Over een maand gaan ze op vakantie, naar Empuriabrava. Een mooi en modern dorpje in Spanje. ‘Ik heb er zin in mama!’ , zei hij.  Ilona kwam naast hem zitten op een stoel en verbrandde zichzelf bijna aan de leuning. ‘Zo, wat is die leuning heet. Echt niet normaal.’  Eban keek haar aan en verdiepte zich weer in de kaart.
Na een half uur stond hij op  en liep door de kamer naar de hal, daar was het lekker koel. Hij ging tegen de koude muur zitten en wriemelde de verf van zijn handen af. Hij hoorde een krakend geluid, vast zijn moeder die ging verzitten. Nee, dat kan het niet zijn, bedacht Eban zich. Toen klepperde de brievenbus en belandde een envelop op de welkomstmat. Nieuwsbrief 7 – Familie G. Van Bunder stond er op de enveloppe geschreven. De jongen maakte de envelop open en scande vluchtig de pagina door. De nieuwsbrief van de familie werd al jarenlang gemaakt door Athol, oom Izaac en oom Kjell, die het leuk vonden om elkaar op deze manier te informeren. Vaak trof Eban de nieuwsbrief ook aan op de mail.
Op het nieuwsbrief zat de vlag van de familie. In het midden een paarse zegelring met als achtergrond strepen in het groen en zwart. Een kop in het midden van de nieuwsbrief luidde: Bijeenkomt Gemeenschap van Sant Pere Pescador ontdekt.
Daaronder stond een kort bericht: Leden van de Gemeenschap van SPP zijn in het geheim ontdekt bij een geheime bijeenkomst, zo melden Iris Ireen van de Timp en haar zus uit Frankrijk. De gemeenschap zou onderwerpen hebben besproken als nieuwe leden, verdediging, vakantiegangers en beveiliging van bepaalde personen en plaatsen. Verder kan Isa van de Timp nog melden dat Villa Twintig en Huize Zonnebloem in de gaten worden gehouden. Dit geldt ook voor populaire badplaatsen aan de Costa Brava.
Eban vouwde de nieuwsbrief weer op en gaf hem aan zijn moeder. Die ging ervoor op de bank zitten en las de informatie nauwkeurig. ‘Ik denk dat we onze vakantieplannen moeten aanpassen, Eban. Ik zal dit met pa moeten bespreken.’ Teleurgesteld ging de jongen op de trap zitten. Wat moest hij nou doen?
Die avond zaten ze samen op de bank. Alle drie met hun iPad. Gavin had de nieuwsbrief net gelezen en was op onderzoek uitgegaan. De kamer werd blauw verlicht, er kwam een bericht binnen op de ring van Gavin. ‘Vakantie is geaccepteerd. Wel willen wij vragen om verder Spanje in te trekken of om de andere kant op te gaan.’ ‘Hoe bedoelt hij ‘de vakantie is geaccepteerd’?’ vroeg Eban. ‘Je vader heeft bij Athol een verzoek ingediend of we wel op vakantie kunnen.’ antwoordde zijn moeder hem. ‘We kunnen nu dus wel op vakantie, maar niet naar Empuriabrava. We moeten iets anders zoeken.’ Vulde Gavin haar aan. ‘Ik heb al iets gevonden.’, zei Eban toen. Hij gaf zijn iPad aan zijn moeder en die keek goedkeurend. ‘Een mooi strand en blauwe zee, met een boulevard en ruime plaatsen voor de caravan en m’n tent.’ vertelde hij. Zijn vader kwam ook kijken. ‘Dat is wel ver hoor. Maar gezien de situatie moet dat kunnen. Van mij mag je boeken Ilona.’
Twintig minuten later kwam Ilona bij de jongen op de kamer. Het wit stak heel erg af tegen het zwarte, maar lelijk was het niet. Er stonden nog steeds potten op de planken. ‘Camping is geboekt. Goed gedaan, jongen.’ ‘Dankjewel mam.’
De Jongen en zijn vakantieplannen

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

24 Comments

 1. Spannend stuk weer! Ik vind het zo knap dat jij zo kan schrijven, ik kan dat echt niet! Ik zou ook wel een vakantie willen boeken trouwens 😉

 2. Heb je wel eens aan tenpages of zo iets gedacht? Een vriendin van mij heeft daardoor een boek uit kunnen brengen. Vind ik wel wat voor jou

  1. Tell me more about tenpages! Haha

 3. Superleuk om te lezen, je schrijft echt heel fijn!

 4. Leuk, zo leuk…. Ik heb het nogal gezegd jij kan echt goed schrijven! Ik lees je graag!

 5. Alweer zo leuk om te lezen. Ik vind je schrijfstijl echt mooi en het leest prettig, want ik lees nooit boeken. Maar jou verhalen wel.

 6. Wat kan je goed vertellen – mooi gedaan 🙂

 7. Ik sluit mij aan bij alle complimenten hierboven. En ik heb het vaker gezegd he, dat over een boek uitbrengen 😉

 8. Wat schrijf je het leuk zeg! Het leest ontzettend prettig.:)

 9. Weer een spannend hoofdstuk! Goed idee om het in een boek te gaan uitbrengen.

 10. Uit de titel kon ik niet afleiden waarover dit zou gaan, maar al vanaf de eerste passage had je me mee. Prachtig geschreven!! Echt, amai.

 11. Wat leuk te lezen weer! Zeker zo doorgaan.

 12. Mooi verhaal. En het bewijst maar weer eens dat je met een beetje initiatief van alles voor elkaar krijgt : )

 13. Wat een heerlijke schrijfstijl heb jij. Het leest ontzettend lekker weg. Ik ziet direct in het verhaal!

 14. Vind het zo knap dat je heel beeldend schrijft, misschien heb ik dat vorige keer ook gezegd.. Maar goed, ga zo door! Ik kijk uit naar volgende week 🙂

 15. Heel leuk geschreven! Ben benieuwd naar je volgende verhaal!

 16. leuke schrijfstijl heb je! Blijf vooral zo verder doen 🙂

 17. Spannend stuk! Je kan echt heel goed schrijven zeg

 18. Wat een leuke serie verhalen 🙂

 19. Schrijftalent! Zou mij niet beperken tot een blog 😉 Misschien eens kijken of je het een en ander kunt bundelen en als e-book uit kan brengen!

 20. Je hebt een zeer leuke schrijfstijl! Leest heel vlot en doet verlangen naar meer.
  Ilona

 21. leuk om zo weer eens te lezen bij je, fijne stijl om te lezen. leest lekker weg

 22. Net zoals vele hier boven – breng een boek uit ;). Je schrijft fijn en lekker vlot. Doen!

 23. je schrijft heel leuk ga zo door.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*