De Jongen | #30 Ilona's verjaardag

MC Kleuver/ september 25, 2017/ Uncategorized/ 26 comments

45 JAAR, IN DE GLORIA! stond er groot op een doek dat is opgehangen aan de muur van Villa Veertig. ‘Gefeliciteerd mama!’ zei de jongen vrolijk terwijl hij met een grote taart aan kwam zetten. Drie kussen gaf hij haar op haar wangen. ‘Dankjewel mijn lieve jongen. Zelf gebakken?’ Hij knikte en zei: ‘Zelf gebakken, ja. Samen met Camelia en oma.’ Camelia stond achter de jongen en feliciteerde haar toekomstige schoonmoeder. Op het terras van de villa stonden nog tientallen mensen die Ilona wilden feliciteren. Waaronder natuurlijk ook de nichtjes Damara en Tamaralyn, die samen een hele lange slinger van gekleurd karton hadden gemaakt. ‘Dank jullie wel lieve schatten! Zo aardig!’
Ondertussen zaten Izzy, Jaade, Pello, Pryce, Queran, Quon en Eban in de beeldentuin op bankjes rondom een lekker knapperend vuurtje. Eban keek naar de oplaaiende vlammen en droomde zachtjes weg. Zijn hoofd zakte en belandde op de schouder van Camelia, die naast hem zat. Het werd zwart voor zijn ogen en van binnen zag hij een knapperend vuurtje met een wezen erboven, aan een ijzeren stok. Het wezen wat daar boven het vuur hing te bungelen was een grote messing die wel iets weg had van een grote aap. De gele huidskleur mengde zich met het zwart van zijn haren. Zijn haren werden overrompeld door zijn donkere en zware wenkbrauwen. Het water van het moeras of zijn eigen lichaamsvocht droop met grote druppels naar beneden. ‘Wat zal er gebeuren?’ zei de jongen in zijn droom.
Het beeld vervaagde van zwart naar wit en weer naar zwart. Langzaam verschenen er┬á donkere gedaantes, bomen. Op een plek op de grond vielen een aantal strepen zonlicht. Het zonlicht verspreidde zich langzaam en liet meer zien van de donkere omgeving. Op de grond zat een wezen met lange oren. Ook wel een panotti genoemd. Zijn blauwe ogen keken zijn kant op, dat gevoel had de jongen tenminste. De panotti schoof langzaam sjokkend weg, terug de duisternis in. ‘Kom, volg me.’ klonk een zachte, goede stem. Eban schuifelde voorzichtig voetje voor voetje naar de rand van de duisternis. De takken kraakten onder zijn voeten en hij was vlakbij de panotti. Hij rochelde met zijn keel. Eban keek hem aan en de panotti zei iets, maar hij kon het niet verstaan. ‘Wat zeg je?’, zei Eban op zijn normale volume. ‘Sst, niet zo hard!’ siste het wezen. ‘Het zal bijna gebeuren. Nog een paar maanden te gaan. Houd je goed vast aan de mensen van wie je houdt. Ze komen eraan.’
‘Hey slaapkopje. Heb je lekker gedreamd?’ Camelia streelde over zijn haar en hij tilde zijn hoofd suf op. ‘Er gaat iets gebeuren, maar ik weet niet wat.’ fluisterde hij zacht in haar oor. Zij gaf hem een klein kneepje in zijn hand en hij keek op. ‘Waar is iedereen?’ vroeg hij aan haar. Voorop liep oom Nyle en oom Kjell met een radio op hun schouders en gevolgd door een lange rij met mensen. De jongen vloog op en begon vrolijk rond te dansen rondom de kampvuurplaats. ‘HIEP HIEP HOERA, ILONA IN DE GLORIA!’ werd er luidkeels gezongen. Drankjes zweefden rond personen in de lucht en er werd luid gefeest. Pello en Queran legden nog een paar blokken op het vuur en Eban vroeg Camelia ten dans. Het werd een groot en lang feest. Camelia en de jongen dansten verscheidene uurtjes. Van zwoel tegen elkaar aan leunen tot gek dansen tot aan de tango, samba en weet ik niet wat nog meer.
De klok tikte bijna 3 uur in de morgen aan. Camelia en de jongen lagen samen op bed in zijn kamer onder een groen met grijze deken. Ze keken naar het plafond en zeiden niks tegen elkaar. Camelia kroop dicht tegen haar vriendje aan en keek hem aan. De jongen drukte zijn lippen tegen de hare en begon haar innig, heel innig en toch ook verlegen te tongen. Hun tongen krioelden over elkaar heen en ze kregen het warm. Hun tongen leken wel samengesmolten. Ze kwamen niet meer van elkaar af.
Ilona's verjaardah

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

26 Comments

 1. Zo leuk geschreven dit! Hier zou echt veel meer mee moeten doen hoor!!!

  1. Dat is een groot compliment. Ik ga mij eens verdiepen in een e-book. Haha.

 2. Ben nu toch wel benieuwd hoe het verder ging tussen Camelia en de jongen haha… Maar even zonder dollen: heel leuk geschreven!

 3. Wel heel benieuwd hoe het nu verder gaat tussen die twee, je weet de spanning wel op te bouwen!

 4. Weer een mooi avontuur. Ik kijk alweer uit naar het volgende

 5. Je moet een echt boek publiceren joh! Sxhrijftalent!

 6. En dan is get afgelopen….. maakt me wederom nieuwsgierig naar meer

 7. Leuk geschreven. Jammer dat het dan afgelopen is.

 8. Originele namen, sappige verhalen, moderne mannen die een taart bakken voor de jarige mama…ik hou ervan ­čÖé

 9. Weer een spannende episode! Wie komen eraan? Ben super nieuwsgierig nou..!

 10. Mooi verhaaltje weer. Alleen de eindscene vond ik niet zo romantisch klinken.

 11. Ben benieuwd wie eraan komen en wanneer! Kijk weer uit naar volgende keer

 12. Echt heel gaaf geschreven! Zeker mee doorgaan. Ben heel benieuwd naar het volgende stuk.

 13. Heel leuk geschreven. Ben wel benieuwd hoe het verder gaat .

 14. Wauw, wat een zwoele episode! Ik kan niet wachten op het volgende deel. En inderdaad: waarom maak je er geen e-book van?

 15. Wat een leuk en spannend stukje. Je hebt het heel mooi geschreven. Je zou er zo een boek van kunnen maken ­čÖé

 16. Wat een schrijverskunst! En op de vroege ochtend wel heel erg ‘sensueel’ om te lezen, good job!

 17. heerlijk om eens even fictie te lezen! Lekker meeslepend geschreven

 18. Wat boeiend geschreven! Ik ben benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren.

 19. Ik vind echt dat je een eigen boek moet uitbrengen :)! Je stijl leest echt fijn!

 20. Bijzondere schrijfstijl en doe er wat mee! Op het eind gevoelens beschrijven ipv dat woord tongen? Tip?

  1. Dat is een goede tip. Dankjewel! Ik zal het meenemen in mijn nieuwe serie!

 21. Wat zonde dat het alweer afgelopen is.. Ik zou zelf een boek uitbrengen!

 22. Wauw, wat mooi geschreven zeg! Ik ben erg benieuwd naar je volgende verhaal.

 23. Wat lief jongen een taart voor zijn moeder samen met haar vriendje en oma zelf gebakken. Leuke verhaaltje. Wordt hier vervolgt?
  http://dhini.nl

 24. Wat schrijf je toch leuk! Je zou ze allemaal moeten bundelen.. Of er iets anders meedoen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*