De Jongen | #32 Het rapport

MC Kleuver/ oktober 9, 2017/ Uncategorized/ 14 comments

De jongen zat samen met Izzy en Jaade in hun leslokaal. Ze hadden hun rapport voor zich liggen. Het gele papiertje flikkerde door het zonlicht. De jongen en meisjes gingen staan en Fardi gaf hun een hand. De vaders en moeders van de kinderen zijn ook aanwezig. Eban kreeg een knuffel van zijn vader en Izzy en Jaade kregen een dikke kus van Haitske en Isaac. Ook Athol en Belle kwamen even kijken wat er gebeurde. Alle drie kregen ze een flinke pot gevuld met muntjes. ‘Van de hele familie!’ riep Belle door het lokaal. Eban pakte zijn pot aan en schudde er even mee. ‘Deze is zeker een paar kilo. ‘ zei hij vrolijk.
De moeder van Eban pakte zijn rapport vast en las het nauwkeurig door. Hardop las ze het voor. ‘Een acht voor Nederlands, prima prima, een zes voor Engels, zeven voor Frans en een acht voor Duits. Een tien voor aardrijkskunde, zes voor geschiedenis, negen voor maatschappijleer en een zeven voor economie. Een acht voor wiskunde en biologie. Erg goed gedaan jongen.’ zei Ilona en ze gaf de jongen een kus. ‘Bijna goed gedaan Ilona’, zei de zachte stem van opa Dean. ‘Izzy, Jaade en Eban, jullie mogen nog even met mij mee.’ Eban keek Izzy aan en het drietal volgde opa Dean naar het leslokaal van ringleer. De kamer was volgepakt met kasten en er stonden drie tafeltjes tegen de muur. De rest van de tafeltjes en stoelen waren weggehaald.
Nadat opa Dean had uitgelegd wat ze gingen doen. Stond hun ring roodgloeiend. De kamer baadde in een rood licht en hun ringen gloeiden om hun vingers heen. Eban concentreerde zich en knikte naar een houten uitgesneden beeld van een uil. Het beeld kwam uit de kast gevlogen en bleef op ooghoogte van Eban cirkelen. Hij draaide een rondje en ook Izzy en Jaade lieten dingen cirkelen. Een papieren vliegtuigje cirkelde boven het hoofd van opa Dean. Het vliegtuigje vatte vlam en veranderde in een mooi groen parkietje. Die vrolijk door de kamer floot. Eban haalde meer dingen met zijn ring uit de kast. Allerlei boeken over planeten en landen vlogen door de kamer, maar dat was niet alles. Ook allerlei beeldjes, glazen, waxinelichtjes en opgezette dieren cirkelden door de kamer. Izzy knikte een keer en alles vloog terug naar hun oorspronkelijke plaats.
‘Als laatste gaan we onszelf weer verplaatsen. Je gaat staan, concentreert je diep op waar je naartoe wilt en je draait een rondje. Probeer het maar!’ legde opa uit. Eban, Izzy en Jaade gingen staan met flink wat ruimte tussen hen in  en keken alle drie naar beneden. Het was stil in de kamer en even later draaide Izzy als eerste een rondje. Eban keek haar kant op en zag haar verdwijnen in een gele waas. Eban concentreerde zich diep op het terras, sloot zijn ogen en draaide een rondje. Ook hij verdween, alleen dan in een groene waas. Tollend kwam Eban terecht op het warme gras in de tuin, vlakbij het terras. De jongen ging even liggen en sloot zijn ogen. Achter hem klonk geroezemoes. ‘Hey zo ben jij.  De liefste jongen hier aan mijn zij. Het wordt de hoogste tijd, ja dit moet ik nu kwijt. Met jou heb ik geen seconde spijt. Kom kijk me aan, dan gaan we samen naar de maan.’
Izzy en Jaade verschenen in een gele en blauwe waas naast hem en Eban ging staan. Ze stonden alle drie gericht naar hetzelfde punt. Het punt waar hun hele gezin stond. Samen met opa Dean en oma Eireen, Belle en Athol. Eban keek opzij en zag dat Jaade met de tranen in haar ogen stond. Ze liepen het terras op en bedankte Fardi voor het afgelopen jaar.
De Jongen

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

14 Comments

 1. Wat mooi geschreven weer 🙂

 2. Wat heb je toch een goede verhalen elke keer. Mooi geschreven!

 3. Wat een gaaf verhaal! Ik ga later deze week nog even verder lezen 😊 Magisch…

 4. Het blijft gewoon weer spannend, knap hoe je dat elke keer voor elkaar krijgt.
  Wacht weer vrolijk af tot volgende week. Leuk!

  1. Heel erg bedankt voor dit mooie compliment. Wat dacht je van a.s. maandag een extraatje? Een beetje achtergrondinformatie? 🙂

 5. heel mooi geschreven inderdaad

 6. Wat schrijf je mooi. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

  1. Inspiratie is overal! Dat is het mooie ervan. Zelfs bij een rubber eendje kan ik een verhaaltje bedenken, haha.

 7. Wat een goed rapport trouwens, mogen we hier echt alleen van dromen hahaha

 8. Bijna goed gedaan pff. Prachtig geschreven weer.

 9. Het lijkt me handig als je op die manier als het ware kunt reizen!

 10. Weer heel erg mooi geschreven. Had ik maar zulke cijfers vroeger hahahaha

 11. Mooi stuk, ik heb alleen moeite met het volgen van de vele namen… Maar kan persoonlijk zijn, haha. Ga je reeks zeker volgen.

  1. Haha, dat kan ik goed geloven! De namen komen en gaan. Binnenkort is het e-book te koop! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*